Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 6 ПърваПърва 1234 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 11 до 20 от общо 404

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от krasi_trendafilov Виж публикацията
    Ако си сигурен че е търтовка а то ще си проличи след седмица като пилото стане сама търтево . Целия кошер го изхвърляш на 200 ,300 м и пак си го слагаш на същото място. Ако не искаш да чакаш купи една майка готова и му я придай си пи му някаква миризма "ракия" за по сигурно приемане на майката и няма почти да има сътресение кошера . Ако не маточник и чакош но губиш време.Със сигурнос действа само така ги оправям , тази година имах такъв случаи и сега е перфектен .Пробвай успех
    Ракията е лекарство ,по добре дезодорант за левче ще му стигне за цяла година.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    На мен две отводки ми станаха търтовки.Едната беше отводка на три рамки ,нея я тръснах на края на двора и прибрах кошера,но тя налетя в съседните два и уби майката на единия( против всякаква логика,че нямало опасност да я убие) той също ми беше отводка с пронесла майка!Бясен съм върна ми отводката в 1 клас отново.
    Другата търтовка е силна на около 7-8 рамки с пчела има та нея я изтръсках в кошера на гол рой със запушени входове с мрежичка да не се задушат и глад2-3 дена и после пита с пило ако градят маточници на нея без да има неоплодени яйца значи е наред и може да се предаде майка или маточник.Но си е занимавка с тези търтовки!

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Цитат Първоначално публикувано от demonj Виж публикацията
    Аз търтовките просто им взимам рамките и повече с тях не се занимавам,преди години се мъчех с тях но нямам успявяемос,кошер за да стане търтовка значи няма желание за живот,това е естественния подбор,аз слаби семейст

ва не гледам!
    И аз така,след 8 бр. търтовачен стаж последната я подпуших със сяра и прибрах дървенията.Няма убити майки на съседи,няма убити придадени майки,абе спокойна работа.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    И аз така,след 8 бр. търтовачен стаж последната я подпуших със сяра и прибрах дървенията.Няма убити майки на съседи,няма убити придадени майки,абе спокойна работа.
    Това е хубаво което си направил, но се постарай да няма търтовъчни семейства. Грешката е май в теб.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Това е хубаво което си направил, но се постарай да няма търтовъчни семейства. Грешката е май в теб.
    Със сигурност .За жалост ме очакват още мноого.По някога губя кураж,понякога се кефя.И така...

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    Със сигурност .За жалост ме очакват още мноого.По някога губя кураж,понякога се кефя.И така...
    Ако имаш проблеми питай този с крилата на лични. Той ще ти помага. Безплатно.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Това че има маточници не значи че няма майка.При тая луда година всичко е възможно.На мен септември също ми изчезват майки но причината я търся в един колега от селото.

Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Това че има маточници не значи че няма майка.При тая луда година всичко е възможно.На мен септември също ми изчезват майки но причината я търся в един колега от селото.
    Това как да го разбирам? Някой ходи и ти краде майките?

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Ако имаш проблеми питай този с крилата на лични. Той ще ти помага. Безплатно.
    ??Не те разбрах.

Наблюдател
    Регистриран
    20.04.2016
    Пчеларски район
    с. Градец, общ. Костинброд, обл.София
    В неделя едната ми отводка за която имах подозрения, че е търтовка се оказа, че си е такава... Изтръсках пчелите на края на пчелина и на мястото на кошера доближих двата съседни и им стесних максимално входовете. Пчелите се върнаха на мястото и до вечерта повечето бяха приети, но имаше и пред двата по една шепа убити... Както и да е, надявам се търтовките да не са успели да влязат и да убият майките им. Паралелно с това мистериозно на две от другите ми отводки младите им майки бяха умрели едновременно и бяха заложили маточници.Как е станало няма никаква идея... да съм ги затиснал и двете, или пък да не им е понесла храната, която им забърках с мед, пудра захар, сухо мляко и хлебна мая... не знам. Скубах си малко косите и реших да рискувам и да ги оставя да си произведат майки и им придадох по една пита със запечатано пило от търтовките с мисълта търтеите да свършат работата с новоизлюпените майки. Прогнозата за времето е добра и се чудя, ако някой е правил такива експерименти дали е успявал толкова късно да му се оплодят майките.

Страница 2 от 6 ПърваПърва 1234 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •