Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 13 от 19 ПърваПърва ... 31112131415 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 121 до 130 от общо 1063

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    17.01.2013
    Колеги да попитам,при третиране с ОК,чрез впръскване с пулверизатор,всяка пита ли се пръска или като вдигна капака и отгоре върху корпуса да пръсна?

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    И двата варианта се използват.
    Аз лично не се занимавам да вадя пита по пита, но и третирам само когато времето е достатъчно топло. Зависи по кой метод си решил да третираш - попитай този който ти го е препоръчал.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Автор
    Регистриран
    05.09.2012
    Пчеларски район
    Ловеч
    Пръскай от близо, в междурамията. В смисъл, не да правиш фон над питите, а да концентрираш струята в междурамията. Ако си пропуснал периода без пило, трябва да повториш упражнението след 15 дни.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator
    Да, но трябва разтвора да е с ниско захарно съдържание.

900гр вода
    100 гр захар
    35гр ОК

По около 50 мл на семейство с пулверизатор върху горните летви на плодника.
    Третирането може да се повтаря през седмица-две или на колкото там си правиш прегледите.
    Защо трябва да е с ниско захарно съдържание?Тази година мисля за пръв път да третирам с ОК.В пчеларския магазим ми коментираха че трябва да направи третиране 3 пъти през 7 дена,захарен сироп по 5 мл. на междурание с пчели.Но не съм питал за концентрацията на сиропа.От теб разбирам че трябва да е с ниско съдържание.

Автор
    Регистриран
    09.01.2011
    Пчеларски район
    Ябълково, обл. Хасково
    Понеже нямам мини-кантар, да попитам: 35 грама киселина на колко милилитра отговаря приблизително? Целта е да отмеря нужното количество със спринцовка.

Автор
    Регистриран
    10.10.2010
    Пчеларски район
    Велики Преслав
    Оксаловата киселина е сухо кристално вещество подобно на ситна захар. Как ще работиш със спринцовка с него ?

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Вярно ли е това че след третиране с оксалова киселина, пчелите временно спират да се хранят?Срещнах такъв коментар,но не знам дали е истина.Тоест колегата искаше да каже че е несъвместимо подбудително подхранване и третиране с ОК,защото пчелите спирали да вземат сиропа.Аз не съм забелязал нещо такова.

Автор
    Регистриран
    09.01.2011
    Пчеларски район
    Ябълково, обл. Хасково
    Моята е течна в шише.

Почетен Автор
    Регистриран
    25.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Диян Димитров
    Оксаловата киселина е сухо кристално вещество подобно на ситна захар. ... ?
    Колегата ти е отговорил.Ако е течна,значи е разтворена във вода,остава въпроса какво количество в колко вода?Въпроси на които едва ли и ти можеш да отговориш,затова иди до пчеларския магазин/би трябвало да има/ и си купи ОК на кристали/сол/.

Страница 13 от 19 ПърваПърва ... 31112131415 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •