Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 15 от 18 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 141 до 150 от общо 385

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    17.08.2014
    Пчеларски район
    Белово
    Kolegi,probvali li ste homeopatichni.Az polzvam "Apis melifika"N15 ili N9.Mnogo sam dovolen.Davat go dori za mnogo alergichni.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Vankata-BG не може да пише на BG.
    Да се беше регистрирал с Vankata-MAJMUNICA.

Наблюдател
    Регистриран
    17.08.2014
    Пчеларски район
    Белово
    Г-н Nik_m,тъй като ми е прецакан компютъра трудно пиша на кирилица.Ти не ме познаваш,но въпреки това си намери незначителен повод да ме обидиш.Казват,че пчеларите били добри хора,но ти ме караш да се съмнявам.

Забранен
    Регистриран
    15.06.2011
    Пчеларски район
    Община Дулово, област Силистра
    Цитат Първоначално публикувано от Vankata-BG Виж публикацията
    Г-н Nik_m,тъй като ми е прецакан компютъра трудно пиша на кирилица.Ти не ме познаваш,но въпреки това си намери незначителен повод да ме обидиш.Казват,че пчеларите били добри хора,но ти ме караш да се съмнявам.
    Не съди за всички от изказването на един. Има и дори ХОРА.ЧОВЕЦИ - малко са но са истински
    Има и такива който се намазват.....
    Нищо лично

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Днеска карах един дядо спешната след ужилване от пчела, там се заговорих с докторите за ефикасно лекарство при ужилвания и единия доктори ми каза че имало нещо като като готова инжекция с разреден урбазон (готова за поставяне при екстремни ситуации, можела да са поставя дори и през дрехите), но не можа да се сети как се казва ??? Някой да знае нещо по въпроса ?

Наблюдател
    Регистриран
    18.12.2014
    Пчеларски район
    София
    Здравейте, и Честита Коледа на всички.
    Казвам се Димитър на 26 г. от с.Мировяне, и искам много да се занимавам с пчели. Тази година съм се решил да започна с 3 кошера ДБ 12 рамкови, но също така ме е страх да не нажилят децата ми който ще си играят по двора. Намислил съм място на пчелина далеч от къщата, но все пак ме е страх. Как сте вие с пчелините имате ли пчелин в близост до къщата и имате ли случай на нападение от страна на пчелите.Някой знае ли периметъра на пчелите пазачки колко е?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Vankata-BG Виж публикацията
    Извинявай ако съм те обидил, не ми е било това целта, но не мисля че е редно още с първия коментар да нарушаваш правилата като пишеш на маймумица.
    Също това е неуважение към останалите участници в форума.

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Преди повече от 30 години, когато баща ми е започнал да се занимава сериозно с пчели, при ужилване по пръст или някъде по китката, се е надувала ръката до лакътя. С течение на времето е придобил някакъв имунитет и сега след 5-6 ужилвания не се забелязва никаква реакция.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Според мене е нормално един и същи пчелар да реагира различно при различните ужилвания. Първо различните пчели имат различия в състава на отровата (естествен подбор), како и в нейното количество и сила, и второ мястото на ужилването също е много важно. Ако в близост до ужиленото място няма голям капиляр, то тогава все едно пчелата прави подкожна инжекция и отровата си остава там на място и се разсейва бавно, давайки време и шанс на имунната система на организма да се пребори с нея. Ако обаче жилото нацели капиляр, то това е еквивалентно на венозна инжекция, при която буквално за 5-10 секунди отровата достига до други органи и ги атакува с пълна сила - мозък, сърце, белите дробове и т.н. За толкова кратко време имунната система няма шанс да се организира и да противодействува ефективно. Та именно поради тези причини веднъж е нищо, втори път - оток, а трети път - алергичен шок с главоболие, затруднено дишане и сърцебиене.

При мене веднъж едно от момчетата изпадна в шок с виене на свят, сърцебиене и затруднено дишане и спешно го карахме в болницата, а преди и след това са го жилили хиляди пчели, без да му стане нищо. Също и при други - при ужилване във врата, веждата, ухото - последствията са огромни отоци, а например по ръцете все едно че нищо не се е случило. При единия от най-старите ми пчелари, който през живота си е отнесъл един милион ужилвания на майтап, веднъж една пчела се изхитри да го ужили по носа и лицето му се поду. На друг по веждата и окото му се заши за почти цяла седмица.

Забранен
    Регистриран
    24.12.2013
    Цитат Първоначално публикувано от distedi Виж публикацията
    Преди повече от 30 години, когато баща ми е започнал да се занимава сериозно с пчели, при ужилване по пръст или някъде по китката, се е надувала ръката до лакътя. С течение на времето е придобил някакъв имунитет и сега след 5-6 ужилвания не се забелязва никаква реакция.
    Важното е да не опуснеш питата другото е майтап

Страница 15 от 18 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •