Kolegi,probvali li ste homeopatichni.Az polzvam "Apis melifika"N15 ili N9.Mnogo sam dovolen.Davat go dori za mnogo alergichni.
Kolegi,probvali li ste homeopatichni.Az polzvam "Apis melifika"N15 ili N9.Mnogo sam dovolen.Davat go dori za mnogo alergichni.
Vankata-BG не може да пише на BG.
Да се беше регистрирал с Vankata-MAJMUNICA.
Г-н Nik_m,тъй като ми е прецакан компютъра трудно пиша на кирилица.Ти не ме познаваш,но въпреки това си намери незначителен повод да ме обидиш.Казват,че пчеларите били добри хора,но ти ме караш да се съмнявам.
Днеска карах един дядо спешната след ужилване от пчела, там се заговорих с докторите за ефикасно лекарство при ужилвания и единия доктори ми каза че имало нещо като като готова инжекция с разреден урбазон (готова за поставяне при екстремни ситуации, можела да са поставя дори и през дрехите), но не можа да се сети как се казва ??? Някой да знае нещо по въпроса ?
Здравейте, и Честита Коледа на всички.
Казвам се Димитър на 26 г. от с.Мировяне, и искам много да се занимавам с пчели. Тази година съм се решил да започна с 3 кошера ДБ 12 рамкови, но също така ме е страх да не нажилят децата ми който ще си играят по двора. Намислил съм място на пчелина далеч от къщата, но все пак ме е страх. Как сте вие с пчелините имате ли пчелин в близост до къщата и имате ли случай на нападение от страна на пчелите.Някой знае ли периметъра на пчелите пазачки колко е?
Преди повече от 30 години, когато баща ми е започнал да се занимава сериозно с пчели, при ужилване по пръст или някъде по китката, се е надувала ръката до лакътя. С течение на времето е придобил някакъв имунитет и сега след 5-6 ужилвания не се забелязва никаква реакция.
Според мене е нормално един и същи пчелар да реагира различно при различните ужилвания. Първо различните пчели имат различия в състава на отровата (естествен подбор), како и в нейното количество и сила, и второ мястото на ужилването също е много важно. Ако в близост до ужиленото място няма голям капиляр, то тогава все едно пчелата прави подкожна инжекция и отровата си остава там на място и се разсейва бавно, давайки време и шанс на имунната система на организма да се пребори с нея. Ако обаче жилото нацели капиляр, то това е еквивалентно на венозна инжекция, при която буквално за 5-10 секунди отровата достига до други органи и ги атакува с пълна сила - мозък, сърце, белите дробове и т.н. За толкова кратко време имунната система няма шанс да се организира и да противодействува ефективно. Та именно поради тези причини веднъж е нищо, втори път - оток, а трети път - алергичен шок с главоболие, затруднено дишане и сърцебиене.
При мене веднъж едно от момчетата изпадна в шок с виене на свят, сърцебиене и затруднено дишане и спешно го карахме в болницата, а преди и след това са го жилили хиляди пчели, без да му стане нищо. Също и при други - при ужилване във врата, веждата, ухото - последствията са огромни отоци, а например по ръцете все едно че нищо не се е случило. При единия от най-старите ми пчелари, който през живота си е отнесъл един милион ужилвания на майтап, веднъж една пчела се изхитри да го ужили по носа и лицето му се поду. На друг по веждата и окото му се заши за почти цяла седмица.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))