Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 14 от 18 ПърваПърва ... 41213141516 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 131 до 140 от общо 385

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Не познавам човек, който да се е изследвал и да не са му казали, че е алергичен. Нормално е да има някаква реакция при ужилване. Тази реакция при някои е по-силна при други по-слаба, но при тестването тя се отчита като алергичност. Ужилване в контролирана среда (втори човек подготвен с подходящи медикаменти и познания да ги приложи при нужда) е най-верния тест.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Carpati
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Не познавам човек, който да се е изследвал и да не са му казали, че е алергичен. Нормално е да има някаква реакция при ужилване. Тази реакция при някои е по-силна при други по-слаба, но при тестването тя се отчита като алергичност. Ужилване в контролирана среда (втори човек подготвен с подходящи медикаменти и познания да ги приложи при нужда) е най-верния тест.
    Rosti, Не виждам капак на гърнето на аватара ти, но ти не пропускаш със всеки пост да го поставиш.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Цитат Първоначално публикувано от jnev Виж публикацията
    Нямам намерение да се отказвам по скоро ще си направя павторен тест и ще се консултирам за някакво лечение евентуално и да се надявам да не ме жилят много ще гледам да се пазя а при ужилване ако се усложни да се надяваме че урбазона ще помогне.Предполагам не съм единствения алергичен пчелар а и докато не ме ужили няма как да знам каква ще е реакцията ми може просто само да се потдуя и след няколко ужилвания да изчезне алергията.

Баща ми "съветва" кандидат пчеларите, които не са имали предишен допир до пчели, и не са сигурни дали са алергични или не, по следният начин:
    "Напълвам ти една кутийка с пчели, отиваш пред болницата и започваш да ги вадиш една по една хвещайки ги така че да те жилят. Така ще се тестваш "безопасно" и най-сигурно дали си алергичен. Ако ти стане нещо, примерно някакъв алергичен шок - пред болницата си и няма да чакаш линейка..."

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Ето нещо съвсем прясно : http://bolenzdrav.com/%D0%9B%D0%B5%D...B5%D1%86%D0%B0

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    jnev ако се облечеш добре, няма да те жилят, но когато си без предпазни дрехи ще отнасяш някое жило няма как. Днес работих на пчелина без ожилване и след като приключих с работата отнесох 3 жила.
    Интересно , е че при мен някой път се надува друг не. Преди година и аз получих алергична реакция и не можех да дишам, но за моя радост от тогава няма проблеми, но винаги си нося с мен аптечка.

Наблюдател
    Регистриран
    24.11.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Niki1313 Виж публикацията
    В София в "Александровска болница" има клиника по алергология. Не вярват на никакви изследвания и наново правят изследване. След излизане на резултата, назначават лечение. Специално алергията към пчели се лекува успешно. Лечението се казва "десинсибилизация" - вкарване на пчелна отрова в организма на пациента, като са извлечени алергените. Инжекциите се бият по схема и след известно време си готов да понесеш множество пчелни жила.

Успех
    Аз ходих миналата седмица в "Александровска болница" в София при д-р Ушева (препоръчаха ми я, като много добра алерголожка). Направиха ми изследване. Оказа се, че не съм алергичен но все пак ми написа рецепта с лекарства, които е хубаво да имам винаги със себе си. Дори и ми предписа лекарство, което може да се пие превантивно още преди да си отишъл на пчелина. Още не съм си купил лекарствата и за това не мога да им назова точно имената, но ако има желаещи мога да кача рецептата тук. Относно лечението за което казва Ники питах само информативно и ми обърнаха внимание, че ако имам нужда се започва само през месец ноември.

Дано съм бил полезен.

Потребител
    Регистриран
    02.01.2014
    Пчеларски район
    Общ.Чепеларе с.Косово
    Цитат Първоначално публикувано от xxs Виж публикацията
    Аз ходих миналата седмица в "Александровска болница" в София при д-р Ушева (препоръчаха ми я, като много добра алерголожка). Направиха ми изследване. Оказа се, че не съм алергичен но все пак ми написа рецепта с лекарства, които е хубаво да имам винаги със себе си. Дори и ми предписа лекарство, което може да се пие превантивно още преди да си отишъл на пчелина. Още не съм си купил лекарствата и за това не мога да им назова точно имената, но ако има желаещи мога да кача рецептата тук. Относно лечението за което казва Ники питах само информативно и ми обърнаха внимание, че ако имам нужда се започва само през месец ноември.

Дано съм бил полезен.
    Много полезна информация благодаря само един въпрос имам когато те тестуваха дали си алергичен зачерви ли ти се леко и сърбя ли те малко там където капват отровата или не.Защото на мен ми се зачерви и леко ме сърбя и съответно отговора беше че съм алергичени нищо повече никаква консултация не проведохме и затова мисля до отидя пак при друг специалист за да се консултирам.А ако е удобно и рецептата да качиш или поне имената на лекарствата особенно това което се пие превантивно

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Колега,аз също разполагам със солу-медрол за краен случай,но да знаеш,че при алергичен шок дозата му отива на 80mg.Съвета ми е да си вземеш няколко опаковки,защото предполагам че и други хора край теб може да имат щастието да бъдат ужилени.Гледай срока на годност.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    По принцип лекарите предписват антихистаминни препарати,които се пият по едно хапче на ден с бавно освобождаване(повечето са такива).По стечение на обстоятелствата,от малък имам алергичен ринит и съм минал повечето "специалисти" от София.На тях не им пука от вредните странични действия на антихистамина.Понякога предписват и кортикостероиди,те са още по вредни.Антихистамините причиняват сънливост,вяло настроение и отпуснатост,независимо,че на опаковката пише че НЕ ГИ ПРИЧИНЯВАТ.Съвета ми е да ползваш лекарства само при доказана алергия,останалото си е чисто тровене и пълнене на джобовете на фармацията.

Наблюдател
    Регистриран
    21.05.2013
    Пчеларски район
    Свиленград
    Само да добавя към новобранците като мен с НИСКО КРЪВНО , постарайте се да го вдигнете при 1-2 ухапвания не е проблем но станат ли 10 бърза помош и интензивно поне са 24 часа .Така че пийте ако трябва 2 кафета, личен опит . Успех

Страница 14 от 18 ПърваПърва ... 41213141516 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •