Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 18 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 91 до 100 от общо 385

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    25.02.2011
    По принцип не съм алергичен и при ухапване от пчела мястото само се подува. Но веднъж от едно ухапване така се подух, че неможах да се позная като се видях в огледалото - направо човечето на Мишелин :D . Веднага в болницата и ми биха инжекция. Преди това бях ял яйца и като се замисля, може би е от това. То в последно време с тия ГМО-та, консерванти и др. химия която ядем....

Потребител
    Регистриран
    30.05.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Farar
    Най важното е да не се панираш и общо взето да прочетеш добре това което написа модератора по темата-светли дрехи-много важно...Когато започнах преди 8г се надувах сериозно.Сега ми е по гадно когато ме мушне комар,защото ме сърби 2 дни. Ако някой път след много ужилвания усетиш,че ти става студено,или много горещо-чупиш ампулата и под езика.Иначе при тежки алергии се бие мускулно.
    Приложен мускулно, адреналинът може да причини некроза на тъканите (макар, че това е по-скоро бял кахър - важното е да се овладее шокът, за да не пее попът). Затова - под езика и 112. В последствие може да се сложи подкожно или интравенозно, като се съобразят тегло, кръвно налягане, пулс, съпътстващи заболявания и т.н.(хех, как го написах, като че ли на някой доктор му пука и ще го направи - слагай там една ампула, да не се е занимавал с пчели!). Аз покрай гъбарството винаги нося със себе си противоалергичен комплект - 2 ампули адреналин, 2 ампули урбазон и две еднократни спринцовки, - когато излизам за гъба. Не че ще ме ухапе някоя, ама има опасност от пепелянки или пчели по местата, дето скитам. Покрай работата ми с пчели започнах да ги нося и когато ходя при кошерите, а на място съм оставил една ампула адреналин - най ме е страх да не ужилят някой съсед, че ще има разправии до Бога! Ако някой знае със сигурност, че е алергичен към пчелна отрова, спокойно може след ужилване да си направи профилактично един урбазон мускулно - еднократната доза не може да влоши състоянието му.

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.05.2012
    Драги колеги!Темата за пореден път се изкриви.Не говорим за хора които се подуват,а за алергичен шок,който за минути води до смърт.Не подвеждайте хората които правят първи стъпки в пчеларството.В нашето градче за последните 10г има трима починали от ужилване.Най добре могат да ви светнат в спешните центрове.
    1000 пчелари - 1000 технологии

Потребител
    Регистриран
    30.05.2012
    Не е точно така, колега! Темата е "УЖИЛВАНИЯ ОТ ПЧЕЛИ - КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ?". Алергичен шок може да настъпи и у човек, който до момента не е проявявал алергични признаци след ужилване или те са били слабо изразени - зачервяване, леко подуване и т.н. При натрупване на пчелната отрова в тялото всеки организъм реагира по различен начин - на един изначално и впоследствие не му вреди, друг я приема и спира да изявява външни алергични симптоми, трети изведнъж преминава критичен праг на натрупване и получава алергичен шок, дори и преди това въобще да не е получавал дори подуване или зачервяване. Затова, според мен, е добре да се обсъжда всяко едно от състоянията, възможни след ужилване.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Целенасочено работя с пчели от почти 40г.Още като дете в детската градина ловях пчели по храстите за да ме жилнат и да скатая от градинката.В училище също съм прилагал този номер.Доста години по късно когато реших да си купя първия кошер организмат ми все още не реагираше на пчелната отрова.Два три месеца след като си купих пчели от едно ужилване усетих слабост,червени петна по цялото тяло,сърбежи-навсякъде особенно в областа на гениталите и леко напрежение в основата на езика.След около 2 часа преминаваше.Ако след ужилване изпия 40-50милиграма ракия реакцията преминава по бързо..Това продължи докато не започнах терапия "специфична хипосенсибилация".Година по късно терапията продължава,но резултатите са налице организмат ми не реагира на 5 ужилвания с изключение на лек оток.

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.05.2012
    Цитат Първоначално публикувано от павликянин
    Не е точно така, колега! Темата е "УЖИЛВАНИЯ ОТ ПЧЕЛИ - КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ?". Алергичен шок може да настъпи и у човек, който до момента не е проявявал алергични признаци след ужилване или те са били слабо изразени - зачервяване, леко подуване и т.н. При натрупване на пчелната отрова в тялото всеки организъм реагира по различен начин - на един изначално и впоследствие не му вреди, друг я приема и спира да изявява външни алергични симптоми, трети изведнъж преминава критичен праг на натрупване и получава алергичен шок, дори и преди това въобще да не е получавал дори подуване или зачервяване. Затова, според мен, е добре да се обсъжда всяко едно от състоянията, възможни след ужилване.
    Нямам в предвид леки състояния колега-те не са алергичен шок!Става въпрос за спасяване на животи,а не кой къде го сърбяло!?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    [quote="Farar"
    Нямам в предвид леки състояния колега-те не са алергичен шок!Става въпрос за спасяване на животи,а не кой къде го сърбяло!?[/quote]

Калоянчо,ако става въпрос за спасяване на живот бих ти"прерязал гърлото" за да живееш.Извинявай,най смирено те моля да определиш какво представлява алергичния шок при ужилване от медоносна пчела.Моля!

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.05.2012
    [quote=Aleksey]
    Цитат Първоначално публикувано от "Farar"
    Нямам в предвид леки състояния колега-те не са алергичен шок!Става въпрос за спасяване на животи,а не кой къде го сърбяло!?[/quote

Калоянчо,ако става въпрос за спасяване на живот бих ти"прерязал гърлото" за да живееш.Извинявай,най смирено те моля да определиш какво представлява алергичния шок при ужилване от медоносна пчела.Моля!
    Как да го разбирам това:"Калоянчо" ?Имам си име г-н "Раковски"!Изпускат се нервички,а това е признак на слабост. Алергичен шок е : най често събира границите на кръвното и се изпада в безсъзнание.Именно затова е ценен адреналина,защото той не позволява това,което не означава че след това не трябва да се бие урбазон.При други случаи,се стига до гълтане на езика.Тогава първо трябва да се извади езика и веднага адреналин и урбазон.Всички останали сърбежи и подувания са лиготии!Други въпроси?????

Автор
    Регистриран
    27.01.2012
    Колега Farar остави го Толстой освен писателските му наклонности едва ли алергията му е изразена в по-голяма форма.Явно не е виждал тежка форма на човек изпаднал в шок от ужилване на пчели.
    При преместване на кошери на слънчогледова паша приятел който ми помагаше беше ужилен само от две пчели -едната по ръката и една на врата в областта на сънната артерия.След свалянето още на втория кошер почувства сърбежи,цялото му тяло се покри с струпеи ,погна го разстройство после започна едно повръщане което едва ли някой е виждал.Започна да се тресе,зъбите му тракаха не можеше да диша и се свлече на земята .Едвам го натоварих в колата беше се вдървил и веднага на лекар.Сложиха му не по-малко от 5 инжекции,лекаря каза че е трябвало още 15-20 минути за да премине в друго измерение .Цялата драма се разигра за не повече от половин час-80 килограмов мъж беше свален от две пчели!!!!(Ето това е шок Алексейчо!)Препоръчаха му да пие и то много компот от кайсии!?След 3-4 дни се надигна от леглото и сега муха да му бръмне е нащрек! wink; Така че подуването и сърбежа са нищо Farar ,съгласен съм с теб.Нека написаното се има в предвид,ужилването от пчели не е съвсем безобидно понякога.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Алексей е изключително прав - т.н. специфична хипосенсибилизация е задължителна за свръх алергични на пчелна отрова индивиди. Провежда се по схема в продължение на 2-3 години и се назначава от специалист-алерголог!

Страница 10 от 18 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •