Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 8 от 10 ПърваПърва ... 678910 ПоследнаПоследна
Резултати от 71 до 80 от общо 465

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ако сандъчето се постави ХОРИЗОНТАЛНО, вода не би трябвало да се задържа - просто ще изтече през дънната мрежа. При мене го няма този проблем, защото моите стойки за кошери са нивелирани хоризонтално още по време на направата им.

Иначе ако искате нуклеуса да не задържа вода и в наклонено положение, защо не пробиете на дъното по една дупка с диаметър 2-3 mm отпред и отзад? Вземате едно шило или една отверка и дупчите .....

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Е то трябва и инженерна мисъл понявга...
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Ако сандъчето се постави ХОРИЗОНТАЛНО, вода не би трябвало да се задържа - просто ще изтече през дънната мрежа. При мене го няма този проблем, защото моите стойки за кошери са нивелирани хоризонтално още по време на направата им.

Иначе ако искате нуклеуса да не задържа вода и в наклонено положение, защо не пробиете на дъното по една дупка с диаметър 2-3 mm отпред и отзад? Вземате едно шило или една отверка и дупчите .....
    Така е, но ако тече през кошера, малко се губи ефекта от фибрана. Ако вътре има да речем 15л въздух, това са около 15 гр. При коефициент на топлопоемане на водата 4 пъти по-голям от този на въздуха, 10-20 грама студена вода ще смъкнат с доста температурата на въздуха вътре.

Зимата ако навали сняг в-у сандъчето и снега се топи и се процежда вода през него, дори да не се задържа вътре а да изтича, това би влошило температурния режим.

Автор
    Регистриран
    08.12.2011
    Или конденз,стекъл се от капака

Автор
    Регистриран
    08.12.2011
    А се и усложнява и оскъпява,така си е добре,при мен не съм виждал вода и не са нивелирани перфектно.

Автор
    Регистриран
    08.12.2011
    Г-н Матеев как са нуклеусите след градушката, дано естествено да са се разминали,но ако е минало това което даваха по телевизията през тях не мисля че са издържали.Моля да напишеш за да можем да вземем мерки преди да има поражения.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Аз и миналата година имах пчелин с нуклеуси, който го би градушка. Нуклеусите издържат без проблеми, само където капака става целия на язви (вдлъбнатини с дълбочина 1-2 mm). Нещо като кратерите по Луната или Марс. Нищо особенно - просто козметичен дефект. Пчелите обаче си свиркат и не им пука .....

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Kroum,аз реших този проблем със щипка за рамки,мисля че беше 10 лв.

Автор
    Регистриран
    09.10.2010
    Пчеларски район
    1. общ. Левски и 2. общ. Роман
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    Kroum,аз реших този проблем със щипка за рамки,мисля че беше 10 лв.
    С времето му намерих чалъма -по-бавно и внимателно. Става по бързо от щипката при 30-40-50+ нуклеуса.
    Предпочитам да пия от извора.

Наблюдател
    Регистриран
    12.09.2016
    Пчеларски район
    казанлък
    Г-н Матеев ще намерите ли време да споделите с нас снимки с новите оплодни сандъчета, както и размерите и т.н. в темата "Експерименти с оплодни сандъчета". Благодаря! и се извинявам, но там темата стои недописана.

Страница 8 от 10 ПърваПърва ... 678910 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •