Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 10 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 465

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ще помисля по въпроса.

Автор
    Регистриран
    09.10.2010
    Пчеларски район
    1. общ. Левски и 2. общ. Роман
    Цени на DOW XPS:
    Цената на Floormate 500 e 190 лв/м3 без ддс, а на Floormate 700 – 240 лв/м3без ддс, франко наш склад в гр. София.
    Най-малката дебелина, която се произвежда от горните модели е 4см.
    Аз си поръчах от този DOW XPS-доставката до София отнема 10дни след поръчка и авансово плащане.
    Единствени от производителите на XPS, които ми отговориха на запитването по имейл и също така изключително любезни.
    Предпочитам да пия от извора.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Цитат Първоначално публикувано от ves Виж публикацията
    @Матеев
    Колега, мислил ли си да продаваш тези сандъчета по куриер, по маниера на Икеа? В смисъл материала нарязан, пакет с винтчета и всичко компактно опаковано. Тази година се канех да си направя такива сандъчета, но така и не ми остава време, но ако можеш да ми продадеш като сглоби си сам, бих си купил. Иначе готови биха се чупили при транспорт от куриерите, освен това заради обема им ще се качи цената на доставка.
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Ще помисля по въпроса.

Докъде стигнахте с мисленето г-н Матеев?
    При пчелите има мед, защото има ред!

Наблюдател
    Регистриран
    05.12.2015
    Пчеларски район
    Dobrich
    Привет на всички.
    Прочел съм темата от самото начало.Отсял съм цялата информация,която представихте в темата и най вече на г-н Матеев,Благодарности за споделения опит.
    Имам приятел,който има фирма за дограма и от него взех отпадачни листи термо панели,които размери на мен за нуклеуси са достатъчни.
    Питането ми е да премахна ли от вътрешната страна пластмасовия лист или да го оставя,но дали ще прави конденз.И поради гладката му повърхност,дали ще е удобно на пчелите.Иначе спестявам боядисването.

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Цитат Първоначално публикувано от Mitko80 Виж публикацията
    Привет на всички.
    Прочел съм темата от самото начало.Отсял съм цялата информация,която представихте в темата и най вече на г-н Матеев,Благодарности за споделения опит.
    Имам приятел,който има фирма за дограма и от него взех отпадачни листи термо панели,които размери на мен за нуклеуси са достатъчни.
    Питането ми е да премахна ли от вътрешната страна пластмасовия лист или да го оставя,но дали ще прави конденз.И поради гладката му повърхност,дали ще е удобно на пчелите.Иначе спестявам боядисването.
    Него махай.
    Милен Михов

Потребител
    Регистриран
    14.03.2015
    Цитат Първоначално публикувано от grand_pn Виж публикацията
    Благодаря за бързия отговор,а някакви идеи да се премахне това разстояние,но пак да има място за хранилка?Аз не ги искам за транспорт .
    Капак с по - голяма дебелина... и вграждаме

Автор
    Регистриран
    08.12.2011
    Дали ще е фазерно съндъче,дървено или от фибран според мен няма разлика. Разликата е когато се правят отвотки фибрана е изолация и се създава по добър микроклимат от по малко количество пчели.Вече ги изпробвах и за мен вършат перфектна работа, за следващия сезон ще си направя повече.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Имам и аз 2 броя от г-н Матеев от миналия сезон. Сега ми се наложи да използвам единия временно за една отводка и онзи ден като я прехвърлях с изненада установих, че имаше локвичка вода на дъното в предната част между мрежата и прелката, явно от дъждовете последните дни. Случвало ли ви се е и откъде според вас влиза водата? То всъщност вариантите са 2 - или отгоре от таванката по някакъв начин да подлизва или другия вариант по-вероятен ако дъжда е бил силен и под наклон да е влязла през отвора на прелката.
    При пчелите има мед, защото има ред!

Автор
    Регистриран
    09.10.2010
    Пчеларски район
    1. общ. Левски и 2. общ. Роман
    Цитат Първоначално публикувано от delpi Виж публикацията
    Имам и аз 2 броя от г-н Матеев от миналия сезон. Сега ми се наложи да използвам единия временно за една отводка и онзи ден като я прехвърлях с изненада установих, че имаше локвичка вода на дъното в предната част между мрежата и прелката, явно от дъждовете последните дни. Случвало ли ви се е и откъде според вас влиза водата? То всъщност вариантите са 2 - или отгоре от таванката по някакъв начин да подлизва или другия вариант по-вероятен ако дъжда е бил силен и под наклон да е влязла през отвора на прелката.
    И при мен е така при около 50% от закупените от Матеев.
    Понеже и аз си правих тази година листовете не са от най-правите и не ляга перфектно капака.
    Предпочитам да пия от извора.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    Цитат Първоначално публикувано от delpi Виж публикацията
    При дизайна на Матеев не ми харесаха капаците, точно заради мисълта, че ще влиза вода. Тази година съм си направил 3 броя, като капаците са ми с перваз и захлупват долната част. Освен това отвора за вход го пробивам под ъгъл, така че ако се стича дъждовна вода по сандъчето да няма как да влезе вътре, също така ако духа вятър челно на отвора, пак ще влезе много по-малко вода отколкото ако дупката е права.

п.п. Другото с което експериментирах е да намажа обилно входа с лепило. Така може би пчелите няма да го прояждат(разширяват).

Страница 7 от 10 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •