Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 18 от 31 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 171 до 180 от общо 307
    Наблюдател
    Регистриран
    08.02.2015
    Пчеларски район
    с.Бресте, общ. Червен бряг, обл. Плевенска
    Досега съм правил всичко както пише по книгите или поне съм се опитал. Исках да разбера дали има някакъв друг вариант. Благодаря за отговорите.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Да Ви попитам: ако подхранвам в момента само със сироп от мед/вода 2:1, ще изтощя ли пчелите?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Да Ви попитам: ако подхранвам в момента само със сироп от мед/вода 2:1, ще изтощя ли пчелите?
    Не, захарите в меда са вече инвертирани. Подхранването с меден сироп е еквивалентно на подхранване с инвертиран сироп. Има обаче някаква опасност ако имаш някакво заболяване, посредством меда да го разпространиш по всичките си кошери.

Аз не мисля като Матеев. Захарите може да са инвентирани, но излишната вода трябва да се изпари. А как ще стане това? Дали няма да натовари пчелите.
    И защо изобщо е нужно да се дава меден сироп сега, голяма глупост. Дано колегата не се обиди.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Изобщо не се обиждам!!..напротив - благодаря Ви, че ми давате правилните отговори/насоки....понеже го дават отново затопляне, и мислех да продължа да подхранвам, за да стимулирам майката да поснася още малко, но явно бъркам...досега подхранвах със сироп от захар и малко мед, и затова попитах, ако мина само на меден сироп.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от XAHKPYM Виж публикацията
    Мисълта ми е дали може да направим нещо за повишаване яйцеснасянето на майката за периода. .
    Единствения безболезнен вариант за продължаване на осеменяването е природата да предлага прашец и нектар+млада майка.Още повече,че другата седмица започва циганското лято.Е,може и мъничко захар-1кг захар във вид на сироп.Иначе Матеев по принцип е прав.Така пише и по книгите.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Единствения безболезнен вариант за продължаване на осеменяването е природата да предлага прашец и нектар+млада майка.Още повече,че другата седмица започва циганското лято.Е,може и мъничко захар-1кг захар във вид на сироп.Иначе Матеев по принцип е прав.Така пише и по книгите.
    Това е на 08.10 миналата година. https://www.youtube.com/watch?v=bC4qrFeuGhc
    От прелката можеш да научиш много, стига да знаеш какво наблюдаваш.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    моите пчели до преди да дойде лошото време носеха прашец - жълт, бял и пембян един такъв...като се оправи времето вдругиден, и продължат да носят прашец, ще ги храня с меден сироп - един вид ще направя експеримент и аз, макар и новобранец, пък напролет ще видим дали ще имам силни семейства...но това само ако носят прашец!!

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    моите пчели до преди да дойде лошото време носеха прашец - жълт, бял и пембян един такъв...като се оправи времето вдругиден, и продължат да носят прашец, ще ги храня с меден сироп - един вид ще направя експеримент и аз, макар и новобранец, пък напролет ще видим дали ще имам силни семейства...но това само ако носят прашец!!
    Пчелата сама ще ти каже какво и трябва, само я наблюдавай и ще се учидиш колко е просто.
    Този пост е редактиран от Дамян Дамянов; 30.09.2015 в 18:17.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Автор
    Регистриран
    31.03.2015
    Пчеларски район
    плевен
    Всички сте прави,всички сте чели достатъчно, но едно много малко нещо явно не сте разбрали ??? Това е много лесно и просто -природния календар се разминава с пчеларския.Това пролича от пролетта .

Страница 18 от 31 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •