Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 48 от 81 ПърваПърва ... 38464748495058 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 471 до 480 от общо 807
    Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    Къде има чашки по 4 ст. Дай линк.
    http://www.rolta-plastic.com/product-2-3.html

Артикул номер 16:

http://www.rolta-plastic.com/prices.html

Но, след като си правиш сам маточни чашки, може директно върху летвата да се залепват, или пък пърче восъчна основа(няколко слоя) се залепва за летвата и маточната чашка се лепи върпу него, за да може по-лесно да се отдели маточника, да не се повреди. Всеки сам си избира как да работи, може маточната рамка на колегата да не е най-красивото праизведение, но щом си му върши работа - да си го ползва, той просто споделя. Аз даже съм виждал снимки, на които и самата спринцовка се нахлузва върху маточника като предпазна маточна клетка(такъв артикул ими на сайта на Ролта N17).

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Аз даже съм виждал снимки, на които и самата спринцовка се нахлузва върху маточника като предпазна маточна клетка.
    А, ето го и въпросните снимки:

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	image.jpg
Прегледи:      475
Размер:	59.3 KB
ID:	1961

Прегледи:      473
Размер:	97.8 KB
ID:	1962

Прегледи:      470
Размер:	102.8 KB
ID:	1963

Прегледи:      471
Размер:	57.9 KB
ID:	1964

Прегледи:      472
Размер:	92.2 KB
ID:	1965

Потребител
    Регистриран
    23.06.2013
    Пчеларски район
    община Силистра
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    И на това ако му викаш изобретение......................
    То човек иска да помогне на някой колега с подръчни материали да си направи нещо работещо, те скачат отгоре ти, аре цъкайте си на спокойствие, нема ви развалям рахатлъка.....
    "Човек е щастлив, когато е отпратил миналото, забравил злобата, не чака от никой нищо...

Потребител
    Регистриран
    23.06.2013
    Пчеларски район
    община Силистра
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    http://www.rolta-plastic.com/product-2-3.html

Артикул номер 16:

http://www.rolta-plastic.com/prices.html

Но, след като си правиш сам маточни чашки, може директно върху летвата да се залепват, или пък пърче восъчна основа(няколко слоя) се залепва за летвата и маточната чашка се лепи върпу него, за да може по-лесно да се отдели маточника, да не се повреди. Всеки сам си избира как да работи, може маточната рамка на колегата да не е най-красивото праизведение, но щом си му върши работа - да си го ползва, той просто споделя. Аз даже съм виждал снимки, на които и самата спринцовка се нахлузва върху маточника като предпазна маточна клетка(такъв артикул ими на сайта на Ролта N17).
    Точно така е, моята сприцовка също е разпробита и се поставя когато е необходимо, а който иска красота, отива и си купува.
    "Човек е щастлив, когато е отпратил миналото, забравил злобата, не чака от никой нищо...

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от de4o82 Виж публикацията
    То човек иска да помогне на някой колега с подръчни материали да си направи нещо работещо, те скачат отгоре ти, аре цъкайте си на спокойствие, нема ви развалям рахатлъка.....
    Никой не е казал че не е работещо, просто че е по-скъпо от наличните алтернативи.

Аз някога си правех сам восъчни чашки. Гребена струваше половин тенекия мед за да ми го направи стругаря. Не всяко дърво е подходящо за шаблон на направата на восъчни чашки - трябва да е или чемшир или круша (другите се раздуват и сбръчкват от водата). Така се избягва размера на чашките да стане по-голям ( при размер над 9,5мм пчелите просто запечатват ларвата в маточника и тя умира от глад), а пък когато чашките не са гладки от вътрешния край и полирани, приемането е по-малко.

Пластмасата ми спестява време, освен това премахва необходимостта от нуждата на 100% чист восък (без примеси като парафини, каквито има във восъчните основи, водещи до по-слабо приемане, или пък остатици от пестициди във восъка, понижаващи качеството на майките).
    Към днешна дата много малък процент от произвеждащите майки в световен мащаб (България както винаги е изкючение) все още изпозват восъчни чашки.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от de4o82 Виж публикацията
    Аз си мислех ,че ще искаш да го патентоваш твоето изобретение но за съжаление видях снимките явно някои те е изпреварил.Просто шега не се засягай щом ти върши работа значи е ОК.

Потребител
    Регистриран
    23.06.2013
    Пчеларски район
    община Силистра
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Никой не е казал че не е работещо, просто че е по-скъпо от наличните алтернативи.

Аз някога си правех сам восъчни чашки. Гребена струваше половин тенекия мед за да ми го направи стругаря. Не всяко дърво е подходящо за шаблон на направата на восъчни чашки - трябва да е или чемшир или круша (другите се раздуват и сбръчкват от водата). Така се избягва размера на чашките да стане по-голям ( при размер над 9,5мм пчелите просто запечатват ларвата в маточника и тя умира от глад), а пък когато чашките не са гладки от вътрешния край и полирани, приемането е по-малко.

Пластмасата ми спестява време, освен това премахва необходимостта от нуждата на 100% чист восък (без примеси като парафини, каквито има във восъчните основи, водещи до по-слабо приемане, или пък остатици от пестициди във восъка, понижаващи качеството на майките).
    Към днешна дата много малък процент от произвеждащите майки в световен мащаб (България както винаги е изкючение) все още изпозват восъчни чашки.
    Колега ти гледаш производството на майки като бизнес, това за мен си е лично хоби(майкопроизводството за лични нужди), така че нека си произвеждат големите производители по най-нови технологии, това за мен ми е предостатъчно да си направя 20-30 майки за сезона без проблем.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    И добре правиш.
    При мен развъждането на пчели също е хоби (за удоволствие).... само че с малко по-пазарна насоченост. Какъв е смисълът ако правиш най-хубавите торти на света (не буквално) и после вместо да ги споделяш с хората, да си храниш прасетата с тях. Или пък да откриеш лечение за рака, електричеството или "нов път към Индия" и да си запазиш това знание за себе си.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Наблюдател
    Регистриран
    31.12.2010
    някой може ли да покаже с какво точно прехвърля личинките че мисля да си купя

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от dunsho78 Виж публикацията
    някой може ли да покаже с какво точно прехвърля личинките че мисля да си купя
    scutellator-а, който е много в час с тия неща препоръчва тази игла на swienty:

http://www.swienty.dk/shop/vare.asp?...&vareid=112102

На мен ми се вижда малко скъпичка, и преди няколко месеца в един магазин ми предложиха ей тази синята от снимките по-долу, казаха ми че е също на swienty, но е доста по евтина(не спомням точно колко струваше, купих и други неща - май че беше под 15-20 лева). Казаха ми, че е на тази цена, понеже е без опаковка за разлика от "оригиналните". Върши ми работа и съм доволен. Определено има разлика между тази синята и всякакви други подобни(на снимката се вижда още една, от друг вид).

Прегледи:      528
Размер:	126.9 KB
ID:	1973

Прегледи:      526
Размер:	123.3 KB
ID:	1974

Прегледи:      528
Размер:	87.5 KB
ID:	1975

Прегледи:      524
Размер:	148.8 KB
ID:	1976

Страница 48 от 81 ПърваПърва ... 38464748495058 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •