Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 21 до 30 от общо 193

Преглед на хибрид режима

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Сега погледнах и аз снимките на Гуугъла - в Черно море има две подходящи места - о. свети Иван до Созопол и Несебър (стария град).
    Все пак Несебър е на практика остров, освен това е и застроен и няма много растителност която да поддържа голямо количество пчелни семейства (биха могли да се издирят собствениците им), пък дори и така, ако се сложат 10 бащини семейства, то вероятността някоя майка да се оплоди предимно (или изцяло) с тяхните търтеи е доста висока.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Сега погледнах и аз снимките на Гуугъла - в Черно море има две подходящи места - о. свети Иван до Созопол и Несебър (стария град).
    Все пак Несебър е на практика остров, освен това е и застроен и няма много растителност която да поддържа голямо количество пчелни семейства (биха могли да се издирят собствениците им), пък дори и така, ако се сложат 10 бащини семейства, то вероятността някоя майка да се оплоди предимно (или изцяло) с тяхните търтеи е доста висока.
    Хвани линийката на Google Map и я направи дълга 10 километра. След това я завърти и ще откриеш, че освен целия Несебър в обсега попадат поне още 5-6 села - Равда, Ахелой, Тънково, Чолагова чешма, Свети Влас, Елените и т.н. Има и планински масиви с гъста растителност. Увеличи мащаба и разгледай по отблизо селата, и ще откриеш една камара бели точици, строени в стройни редици и колони. Аз открих поне няколко групи, без въобще да си правя труда да търся задълбочено.

Разбирам те че искаш да откриеш поне едно подходящо място, но поне ползвай линийката на Google, и тогава ще установиш, че 10 километра си е голямо разстояние. Дори в Добруджа, където селата са на рядко, пак средното разстояние между тях е 5-6 километра. Не знам дали въобще в България има място, където да можем да впишем 20 километра кръг без да засегне нито едно село или гора.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Хвани линийката на Google Map и я направи дълга 10 километра. След това я завърти и ще откриеш, че освен целия Несебър в обсега попадат поне още 5-6 села - Равда, Ахелой, Тънково, Чолагова чешма, Свети Влас, Елените и т.н.
    При островите не е нужно чак такова голямо разстояние.
    Например в Йоанина, Гърция за изолиран оплоден пункт се ползва един остров, намиращ се вътре в това езеро.
    Може да провериш ако не ми вярваш- отиди на уебсайта на batsis
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Според мен, единствения български остров, който става е "Света Анастасия" (бившия "Болшевик) до Бургас. Бях там лятото - отдалечен е на 5-6км от брега и почти няма растителност. Не видях и кошери по него.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Абе хора, мерете с линийката, преди да напишете неверни твърдения във форума. Остров Света Анастасия е точно на 1.5 километра от брега. В 10-километровата зона влизат 8 населени места, заедно с град Бургас.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Когато атмосферните условия са прекалено лоши, майките и без това няма да излезнат от кошерите. Когато времето е ветровито, те летят на по-малки разстояния. Един търтей от равнината, където има хубаво време, няма да тръгне да преминава пояс със неблагоприятни атмосферни условия, щото там някъде си може да има майки. Той ще си стои там, където има по-голям шанс да извърши оплождане.

Наблюдател
    Регистриран
    03.01.2015
    Искам 5 майки

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от freddi_88 Виж публикацията
    Искам 5 майки
    Моля в лично съобщение да ми дадете имената си и телефона, както и да ми кажете от каква порода искате да бъдат закупените майки.

Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •