То наливането на кошерите със сироп и вдигането на добива е ясно, ама аз питам що трябва да е инвертиран
То наливането на кошерите със сироп и вдигането на добива е ясно, ама аз питам що трябва да е инвертиран
Извинявай ,но ти май си невеж като мен.Явно трябва да засилим обмена на последните достижения в пчеларството. Хората са го минали този етап да прекарват сироп през кошерите.Така си тормозят излишно пчелите.По -лесно е инвертче направо в меда.Ха -бил 5 лв.- много важно.![]()
Е захласнахте се. Аз ползвах за пръв път тсзи есен и се получи много добре. Разположиха запасите много добре. За сега изглежда много сполучливо. Няма какво друго да дадеш през ноември за дозапасяване или направо с цел да сложат храна на място на последното пило.
Храненето с инвертиран сироп с цел вдигане на добива могат да правят само хора които продавсъ на дребно, защото химическата инвертасза се открива супер лесно при изследвания.
Знаете че форума се посещава и от хора от други държави и да правите такива внушения е холяма глупост.
До сега като не си ползвал - гладни ли си ги държал? Защо им е на тези хора които продават на дребно да го слагат? Логиката е. че няма кой да им търси отговорност. Да така е, но те не могат да продадат нормалния и качествен мед та ще вземат и да го бъкат с глупости. Такава е моята логика пък. А що се отнася до внушенията. Че се тъпчат пчелите със захар под каквато и да е форма си е факт.
Не съм ги държал гладни и съм ползвал питки още в началото на януари. Сега мисля да ми се размине ама като гледам колко конденз има в хранилките може и само да си мечтая. До два дни ще разбера.
Ха ха ха -още един раздавач на червени ръчички.И какво стана сега -с моите глупости ,за втори път ще срина цената.Ами тези хора от "други държави " ,ако им кажа ,че моите пчели през 2015г са изяли само 150кг. захар -да не би да направят опашка на пчелина ми.Много сте принципни ,хайде няма да ходя в другата тема да ви видя кои бяхте най -крупните производители на инверт.От принципност не отразихте новината за върнатия тир с инвертаза.
Ясно е, че разреждане на меда има и това разреждане го правят преработвателите, защото те много добре знаят кой мед колко може да се разреди за да "мине". Това разреждане никой няма да ни позволи на нас пчеларите да го правим, защо тази далаверка да остава при нас.
Който обаче иска да си продава меда бързо ще трябва да гони перфектно качество, защото търговците ще купуват приоритетно такъв мед, който става за разреждане а не вече разреден.
Дето имаше един виц: ако пчелите знаеха какво става с меда им, щяха да го разреждат още в кошера.
Винаги може по-добре.
някой говорил ли е официално със захарни заводи за необходимоста на пчеларите от цвеклова захар горна оряховица е единствения завод за преработка на трастика и меласа а гриша ганчев е единствен вносител 2012 2013 имаше 3 танкерчета с цвеклова меласа от украйна но от тогава само фидел
Сироп който не е разтворен добре пчелите го слагат в питите и в последствие се взахарява,а когато тези площи от питите и дотрябват на пчелите например когато разширяват пилото те ги изчистват като го изкарват през прелката.В първите топли дни този месец давах сироп който беше толкова гъст че не се разтвори както трябва,после при преглед видях направо захар в питите и мислех че ще трябва да ги бракувам но на последния преглед в тях имаше пило а пред кошера захар.
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))