Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 12 ПърваПърва 1234 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 11 до 20 от общо 1210

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    03.11.2014
    Пчеларски район
    Ловеч
    Така е,защото водата е малко.При мен се захаросваше на 100% с 36л вода.Увеличи водата до 60-66л и проблема е решен.И не е нужно чак толкова ензим.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    Вчера и аз си спретнах машина за инвертиране, като ползвах стара българска пералня Роса,има си мотор с перка и нагревател аз просто добавих терморегулатор,остана да се сдобия с ензим,та въпроса ми е откъде го купувате?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Аз го разреждам с вода 1 към 1 и го взимат супер.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Потребител
    Регистриран
    16.08.2013
    понеже при мен възникна такъв въпрос кой ще ходи на пчелина да полива детелината.И си купих програматор за поливане който не е скъп но кумадва 6 електрически винтила като за всеки винтил има план А и план Б.Към единият съм си свързал поливната система която полива 3 пъти в седмицата по 1 час вечер между 0 часа и 1.И понеже другите изходи ми стоят незаети и се чудя каква щуротия да измисля ми идва на ум че би било добре да имам и пилчарник край пчелина и бих могъл да свържа единият винтил да отваря контейнерче със зърно и да пуска на кокошките храна всеки ден да речем ще изчисля за колко време се пълни хранилката предполагам за секунди.По същият начин би могло да се и пуска храна на пчелите нещо такова още неосъваршенствано ми се върти в главата.За тези които ще кажат че някой би ми откраднал кокошките ще кажа че пчелина се охранява със сот и съм доволен от охранителната фирма понеже са възприели принципа на Макаренко че ако едно нещо не се оправя с бой се оправя с много бой.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    Няма смисъл от такива мероприятия. Дали ще им даваш всеки ден по 200 г или 1 л веднъж седмично, е горе долу все тая. Така или иначе с този 1 л ще се занимават поне няколко дни да го пренасят, да го инвертират, да го сушат, пак да го пренасят от килийка в килийка и пак да го инвертират...
    Дори смятам, че вторият вариант действа по-подбуждащо, стига да има достатъчно свободни килийки, за да не се блокира майката.
    "It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
    Sam Levenson

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от FVCVS CAESAR Виж публикацията
    Няма смисъл от такива мероприятия. Дали ще им даваш всеки ден по 200 г или 1 л веднъж седмично, е горе долу все тая. Така или иначе с този 1 л ще се занимават поне няколко дни да го пренасят, да го инвертират, да го сушат, пак да го пренасят от килийка в килийка и пак да го инвертират...
    Дори смятам, че вторият вариант действа по-подбуждащо, стига да има достатъчно свободни килийки, за да не се блокира майката.
    Не е вярно това. Виждал съм как 5 литра ги пресушават за ден, ден и половина. Виждал съм и обратното - стоят си недокоснати по 1 седмица и се вкисват.

Това с вкисването лесно може да се разреши. Захарния сироп се вкисва само ако има достъп до него на въздух и на дрожди, които се разнасят от този въздух. Ако е в херметичен затворен съд или кесийка, би трябвало да може да стои неограничено дълго време както на светло, така и на тъмно. Виж и водата - когато е херметично затворена в някакъв съд, няма никакви проблеми с нея. Отвори капачката и я извади на слънце и позеленява само за 48 часа.

По въпроса с дозирането на само 200-300 грама храна на ден - мислил съм си именно за херметични кесийки със сироп, достъпа до които да става през PVC тръби с диаметър 10-15 мм и различна дължина. Вътре тези PVC тръби са натъпкани с някаква мека питка или с пудра захар, която пчелите да я ядат дни наред и когато я проядат до края, чак тогава да проядат кесийката със сироп. И ако има няколко такива кесийки с тръби с различна дължина, би трябвало пчелите да ги достигат в различни дни. Втората идея е някакъв дълъг и тесен лабиринт с храна, в който да е тясно и да не могат много пчели едновременно да отидат до храната. Така също силно можем да забавим усвояването на храната.

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Цитат Първоначално публикувано от ivohit Виж публикацията
    понеже при мен възникна такъв въпрос кой ще ходи на пчелина да полива детелината.И си купих програматор за поливане който не е скъп но кумадва 6 електрически винтила като за всеки винтил има план А и план Б.Към единият съм си свързал поливната система която полива 3 пъти в седмицата по 1 час вечер между 0 часа и 1
    ivohit какви вентили ползваш, че и аз мисля за подобно нещо, а това което гледам в нета ме въспира.

Потребител
    Регистриран
    30.01.2014
    Пчеларски район
    Ихтиман
    Възможно ли е сами да си приготвим Инвертиран захарен сироп?И ако да,моля споделете как го приготвяте?

Потребител
    Регистриран
    30.01.2014
    Пчеларски район
    Ихтиман
    Благодаря колега.

Страница 2 от 12 ПърваПърва 1234 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •