Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 27 от 50 ПърваПърва ... 17252627282937 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 261 до 270 от общо 494
    Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Какво ви притеснява? Ако имате в гнездото 3 кг. мед, който да е правилно подреден, той ще ви стигне до Нова Година. Тогава започвате ранно зимно хранене, както се практикува навсякъде - и у нас, и в страни с развито пчеларство. Ранното зимно хранене, след като започне НЕ трябва да се спира, докато в кошера не започне да постъпва достатъчно нектар отвън - т.е. до цъфтежа на овошките.

Цитат Първоначално публикувано от vanHanegem
    Какво ви притеснява? Ако имате в гнездото 3 кг. мед, който да е правилно подреден, той ще ви стигне до Нова Година. Тогава започвате ранно зимно хранене, както се практикува навсякъде - и у нас, и в страни с развито пчеларство. Ранното зимно хранене, след като започне НЕ трябва да се спира, докато в кошера не започне да постъпва достатъчно нектар отвън - т.е. до цъфтежа на овошките.
    ЕТО ТОВА ВЕЧЕ Е ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ.
    Ще се възползвам от съвета. wink;

Цитат Първоначално публикувано от vanHanegem
    Притесняват ме:
    1.Трите килограма мед в кошера при зазимяването.
    2.Ранното зимно подхранване и неговата продължителност.
    3.Това ,че метода се използва масово в страните с развито пчеларство.
    "Колкото повече,толкова повече". - Мечо Пух

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Е и какво толкова те притеснява? По-добре ли е да загубиш семейството от глад. Това е спасително подхранване. При мен има няколко семейства, а последно съм вадил мед в средата на юли и то не всичкия. Сухо, няма нектар, обединявах масово отводките, защото повече от половината майки не се оплодиха. За първи път имам търтовки и то посред лято. Годината бе такава.

Колега Бонев, може ли да изиграя картите си така....Примерно средата на Декември, давам директно кристализирал мед през хранилките.Ще го дам в по малкото отделение, като ще се стремя да го напълня така, че да се покаже през отвора в самия кошер.Упражнението ще го повторя след 10тина дена, след още 10 отново ще им дам мед така.Вече Януари началото винаги се очаква малко по добро време за облитане, и именно тогава да им дам питките.Съображението ми е да им дам питки след като са се облетели, защото мисля че ще им подействат по добре тогава.Самите питки ако са домашни, мисля да са в някаква бинто-подобна материя.Не мога ли също така, вместо да ги тормозя с отваряне, да забъркам мед и пудрата, и да им я дам и нея през хранилките?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Може, ако си с милерови хранилки както подразбирам няма проблем. и не е нужно питките да ги овиваш в някаква бинтоподобна материя, достатъчно е да ги сложиш в найлонов плик, от тези тънките за фризер, който да надупчиш отдолу. Аз дори с ножчето ги нацепвам през сантиметър напречно на рамките.

Цитат Първоначално публикувано от Димитър Бонев
    Може, ако си с милерови хранилки както подразбирам няма проблем. и не е нужно питките да ги овиваш в някаква бинтоподобна материя, достатъчно е да ги сложиш в найлонов плик, от тези тънките за фризер, който да надупчиш отдолу. Аз дори с ножчето ги нацепвам през сантиметър напречно на рамките.
    Не не съм с Милерови хранилки, но мисля другата година всички кошери да са изцяло с такива хранилки.Всичко което изчетох за тях, е все хубаво и добро.Не прочетох дори един абзац в който да няма полза от такива хранилки.Пудрата мисля че е добре да я смеля в къщи, отколкото да купувам от магазина, защото знам че в купената има нишестета и разни други неща.

Автор
    Регистриран
    08.12.2011
    Колега напиши кк мелиш захарта да стане на пудра с какво го правиш?И аз искам да го направя тъй като пудрата е по скъпа и по некачествена.

с машинка за кафе ще стане, някой машинки мелят доста финно.Вярно по бавно става, но няма за къде да бързаме зимата, пък и бавните работи стават най хубави.

Автор
    Регистриран
    14.10.2010
    Внимавайте с меленето на захарта!Аз никога не съм млял, защото няма как да смеля 10-20 кг., но съм чувал, че може да стане авария :D .
    От температурата захарта може да се карамелизира и се сещайте тогава какво ще стане с уреда!

Страница 27 от 50 ПърваПърва ... 17252627282937 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •