4 % загинали
4 % загинали
От 30 зазимени, при поставянето на твърдата храна на 2-3 февруари, всички са налични.Няколко(3-4бр.), са с по- малко пчели от останалите, но са добре.Всички се облетяха, като за тази година аз засякох две облитания.Както казва колегата, това е междинен резултат.Ще има още няколко междинни, до Април :D .
От 28 семейсва нямам загинали.През есента обаче присъединих две семейства към други, зьщото вероятно нямаше да оцелеят. Останалите изглеждат добре.
От 56 на есен, три разграбени, четири обединени и четири умрели. Един май е под въпрос и сигурно при първа възможност ще го обединя с някой друг.
И при мен смъртността е 0.Имам 100 семейства и всички са в добро здраве. На 6.02. цъфна леската! успех
Три есенни отводки на по три рамки си заминаха. От глад. А мед имат колкото искаш. Но причината си е само и единствено в мен.
Тази земя, по която тъпча сега,
тази земя, която пролетен вятър пробужда,
тази земя – не е моя земя,
тази земя, простете, е чужда.
От 23 - загинаха или по-точно изчезнаха - 2. Отдавам го на нападения, въпреки че не бяха слаби семейства. Има и още една жертва, за която съм виновен още повече - оставих 2 пити зад преградната дъска "да си ги оберат", а те милите там направили кълбото. Грешка на ръстежа, което няма да се повтори!
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
От 11-1 загивал от глад. Странно защо кълбото се е движило вертикално, а не в обичайната посока-нагоре и малко в стани. Мед в кошера минимум 15 кг.
Пламен Яков
От 43 семейства 1 загина писах за мистериозната смърт но не намерих отговор,просто пчелите загинаха за 30дни от 01,01-01,02 подмор и това е,успех на всички през 2013г.![]()
Не искам да се хваля,но в моята практика не съм стигал до там да загубя кошер.Винаги съм зазимявал пчелите с достатъчно мед и чак в края на февруари съм започвал да ги подхранвам.Но за съжаление много мои познати пчелари се оплакаха в началото на годината от синдрома на празния кошер.Каква е причината и какво може да се направи за предотвратяването му?
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))