Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 3 от 9 ПърваПърва 12345 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 21 до 30 от общо 781

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    08.11.2011
    4 % загинали

Автор
    Регистриран
    14.10.2010
    От 30 зазимени, при поставянето на твърдата храна на 2-3 февруари, всички са налични.Няколко(3-4бр.), са с по- малко пчели от останалите, но са добре.Всички се облетяха, като за тази година аз засякох две облитания.Както казва колегата, това е междинен резултат.Ще има още няколко междинни , до Април :D .

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    От 28 семейсва нямам загинали.През есента обаче присъединих две семейства към други, зьщото вероятно нямаше да оцелеят. Останалите изглеждат добре.

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    От 56 на есен, три разграбени, четири обединени и четири умрели. Един май е под въпрос и сигурно при първа възможност ще го обединя с някой друг.

Наблюдател
    Регистриран
    19.01.2012
    И при мен смъртността е 0.Имам 100 семейства и всички са в добро здраве. На 6.02. цъфна леската! успех

Три есенни отводки на по три рамки си заминаха. От глад. А мед имат колкото искаш. Но причината си е само и единствено в мен.
    Тази земя, по която тъпча сега,
    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
    тази земя – не е моя земя,
    тази земя, простете, е чужда.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    От 23 - загинаха или по-точно изчезнаха - 2. Отдавам го на нападения, въпреки че не бяха слаби семейства. Има и още една жертва, за която съм виновен още повече - оставих 2 пити зад преградната дъска "да си ги оберат", а те милите там направили кълбото. Грешка на ръстежа, което няма да се повтори!
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Наблюдател
    Регистриран
    14.04.2011
    Пчеларски район
    Русенски
    От 11-1 загивал от глад. Странно защо кълбото се е движило вертикално, а не в обичайната посока-нагоре и малко в стани. Мед в кошера минимум 15 кг.
    Пламен Яков

От 43 семейства 1 загина писах за мистериозната смърт но не намерих отговор,просто пчелите загинаха за 30дни от 01,01-01,02 подмор и това е,успех на всички през 2013г.

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2015
    Пчеларски район
    общ.Левски,обл.Плевен
    Не искам да се хваля,но в моята практика не съм стигал до там да загубя кошер.Винаги съм зазимявал пчелите с достатъчно мед и чак в края на февруари съм започвал да ги подхранвам.Но за съжаление много мои познати пчелари се оплакаха в началото на годината от синдрома на празния кошер.Каква е причината и какво може да се направи за предотвратяването му?

Страница 3 от 9 ПърваПърва 12345 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •