Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 9 ПърваПърва 1234 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 11 до 20 от общо 781

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.11.2012
    Цитат Първоначално публикувано от slavi_ny Виж публикацията
    ...това май е синдром на празния кошер...
    Здравейте колега.
    Извинявайте, аз не вярвам в тези *синдроми*. Обаче, не само вярвам, но и проверих на своя опит, следното - ПРОФИЛАКТИКА!!!
    1. Винаги отворени против акарни мрежести дъна.
    2. Третираме и едновременно захранваме на есен, с *дълго играещи*(да стигне чак до акация) комплексни билкови състави (като КАС-81). *От други препарати ползвал САМО мравчена киселина, но чак и от нея се отказал.
    3. По добре, да по далече от разорани полета и събирате от диво растящи (акация, липа, ливада)
    4. И ВИНАГИ (поне един) ПЪЛЕН магазин, с истински мед, имат над главата.
    5. Никакви черни/мръсни и чужди пити и пчели. А с чужди хора, на своя пчелин - само ракия. :-)
    Успех!

Наблюдател
    Регистриран
    08.01.2011
    Най доброто е максимално естестената среда разбира се но каква вина имаме че полето го експлатрат до дупка. Винаги съм държал най доброто за пчелите си но не мога да си обясня изчезването. Други колеги нямат ли такива пеоблеми. Или не им се споделя. Нали важното е да се разбере откъде идва проблема за да не се допуска за в бъдеще.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Винаги съм държал най доброто за пчелите си но не мога да си обясня изчезването. Други колеги нямат ли такива пеоблеми. Или не им се споделя. Нали важното е да се разбере откъде идва проблема за да не се допуска за в бъдеще.
    Колега, не споделят защото тук са само професионалисти и при тях такива неща не се случват. Такива, като теб, мен и още 1-2-ма / с такива проблеми /, са рядкост. Това, което съм чел за такива случаи е : акар и нозема. Това са резултати и от изследвания. Интересно, защо в цял свят се чудят за СПК а у нас веднага отсичат причината. Лично аз не съм пращал проби, защото смятам че едва ли се прави изследване, освен може би за АГ. За раздумката може да споделиш - с какво и кога третираш.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Бърз Виж публикацията

От други препарати ползвал САМО мравчена киселина, но чак и от нея се отказал.
    Дали не е тука грешката?

Потребител
    Регистриран
    23.04.2012
    Пчеларски район
    Ихтиманска Средна Гора
    Здрасти колега.
    И при мен има няколко подобни случая. Аз си го обяснявам с това ,че просто майките на тези кошери са или стари или калпави.Годината беше шантава-аз пчеларствам от 5 години-това е най лошата .Говорил съм си със стари пчелари ,които твърдят че това е най лошата в живота им! Много е важно август и септември да подсигурят зимни пчели. Когато това не се случи пчелите постепенно измират. Разсъждавам така защото хванах 2 семейства точно в последна фаза преди загиване-шепа пчели и майката.За акар и дума не може да става-третирам с мравчена киселина-фурмитом август-2 пъти-ноември оксалова-даже и да не са били супер изчистени едвали са имали опаразитеност че да бягат. Няма как да се даде точна диагноза за случилото се защото знаеш, нещата в пчеларството са многолики! Гледай да съхраниш тези които са се справили до тук и гледай на пред. Имайки предвид хубавата зима дано тази година да е по-успешна.
    Поздрави!

Потребител
    Регистриран
    23.04.2012
    Пчеларски район
    Ихтиманска Средна Гора
    Здравейте колеги,искам да споделя с вас и за моя проблем. До сега питах разпитвах четях и така не намерих отговор. Затова пиша тук да чуя по голямо мнение.Началото на декември проверих кошерите. Имам на три места кошери.На едното място са изчезнали два като няма пчели в кошера в никаква форма. Няма разечатан или откраднат мед. Кошерите като изметени. Веднага си казах това май е синдром на празния кошер, но помислих и за акар. Но интересното ми предстояло. Отивам на другия пчелин и един кошер няма звук никъкъв. Казвам си пак ли бее...отварям го и какво да видя кошера празен. Кошера е на два корпуса 20р. корпусни преглеждам една по една няма капка мед, няма умрели пчели никъде няма разпечатки няма нищо. И си казвам ако е гладен защо не е по килииките. Та въпроса откъде идва проблема. Един и същи резултат а едните пълни с мед а другия празен. Моля за мнения,съвети и критики. До сега имам само дигане на рамене но никъкъв отговор който да е обоснован. Ако някой колега има такива проблеми да сподели за да се разнищи проблема.
    Здрасти колега.
    И при мен има няколко подобни случая. Аз си го обяснявам с това ,че просто майките на тези кошери са или стари или калпави.Годината беше шантава-аз пчеларствам от 5 години-това е най лошата .Говорил съм си със стари пчелари ,които твърдят че това е най лошата в живота им! Много е важно август и септември да подсигурят зимни пчели. Когато това не се случи пчелите постепенно измират. Разсъждавам така защото хванах 2 семейства точно в последна фаза преди загиване-шепа пчели и майката.За акар и дума не може да става-третирам с мравчена киселина-фурмитом август-2 пъти-ноември оксалова-даже и да не са били супер изчистени едвали са имали опаразитеност че да бягат. Няма как да се даде точна диагноза за случилото се защото знаеш, нещата в пчеларството са многолики! Гледай да съхраниш тези които са се справили до тук и гледай на пред. Имайки предвид хубавата зима дано тази година да е по-успешна.
    Поздрави!

Автор
    Регистриран
    18.01.2012
    И дори да нямате загинали семейства споделете колеги, недейте само да разглеждате темата и да оставате без мнение,защото знам че повечето пчелари никога не казват истината, а от това според мен губи единствено този които лъже! sadsmile;

Наблюдател
    Регистриран
    18.11.2012
    Пчеларски район
    Монтана
    От 24 бр. 2 нападнати есента и един загинал по незнаини за мен причини.

Потребител
    Регистриран
    07.11.2010
    от 50 - 2

Потребител
    Регистриран
    26.04.2011
    До сега от 17 зазимени всички са живи.Едно семейство имаше малко диарични петна по рамките,другите са добре.Зимата още не е свършила,така че това не е окончателно,просто междинна контрола.Успех.
    Гладът не е заради това,че не можем да нахраним гладните,а заради това ,че не можем да нахраним богатите.

Страница 2 от 9 ПърваПърва 1234 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •