Извинявам се за спама в темата но,доколко питките могат да заместят сиропа на пролет,за подбудително развитие на семейството?Имам предвид да се избегне отваряне на кошерите на няколко дни и вкисването на сиропа.
Да
Не
Зависи от цената
Извинявам се за спама в темата но,доколко питките могат да заместят сиропа на пролет,за подбудително развитие на семейството?Имам предвид да се избегне отваряне на кошерите на няколко дни и вкисването на сиропа.
Имам предвид примерно с протеини или с прашец.Вместо от когато цъфнат дръвчетата да започна с сироп да продължа с питки до първа паша примерно рапица.Ще има ли разлика в развитието на пчелните семейства в полза на тези подхранвани с сироп?
Здравейте! Може ли някакъв линк към тези сръбски хранилки от Котларски, за които пишете?! И още нещо. Наскоро гледах клип в който човек храни пчелите си с бидон, който се намира извън пчелина. Твърдеше, че кражби нямало тъй като пчелите са толкова улисани да вземат сироп от бидона, че не се сещат да се крадат взаимно. Какво мислите по въпроса? Ето ги и линка към филмчето: https://www.youtube.com/watch?v=f8bDzD-aXj4
Да.Като всеки биологичен вид търси най малкото съпротивление.Но в тази посока на клипа,както е тръгнало няма да се учудя ако след време не летят въртолети и ръсят сироп по полята, и всеки пчелар си плаща пропорционално според броя на кошерите.Всъщност за България ще са 5-6.Матеев -50 000,Софрониеф 50 000,Бормалийски 50 000 и още някой друг и готово.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))