Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 12 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 117

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Oсем(най-добре е да се нарича така) рамковия кошер с рамка ЛР както и да го погледнеш има само плюсове. Единствения минус е може/би, че при четвърти корпус за силните семейства височината става малко повече.

Ако направя седемрамков многокорпусен кошер с рамка ЛР или друга ще имам, ли претенции да съм му откривател?В основата седи стандартния размер на рамката останалото са вариации.

п.п. относно работата работя със десетрамкови ЛР понякога с преградни дъски ги правя осемрамкови или седемрамкови според силата на семейството с две думи спазвам трите ''Т''.

Наблюдател
    Регистриран
    05.10.2010
    Колега Желев, какво по-точно да ви обясня, за работата с кошера на Гърдев?! Има написани статии за тази методика, а ако аз имах да кажа нещо по-различно от написаното, бих издал книга...

ANIBAL
    Guest
    Дааа!
    Точно това ме възпира изобщо да пиша нещо по темите.Явно местото ми не е тук.Тук всеки се въздържа от споделяне.Само се чете и както го написа един потребител -се взема на готово.Но дори и да става това, ти нямат УВАЖЕНИЕ.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Според мен единствения плюс е че корпусите са по-леки. Иначе нормално е по-малкия обем на плодника да се усвоява по-бързо. Но пък чак да е подходящ за по-слаби паши. И при мен се води района с по-слаба паша и с надморска височина над 800 м, но си извадих мед и от стандартни 10 рамкови ЛР кошери. Има една тънкост за кошера на Гърдев, целта при тях е не да извадят максимални количества мед, а основно ПРАШЕЦ и правене на отводки. А колкото до Симеон Тодоров, човека е бизнесмен и изкарва луди пари от прашец и производство на кошери - и то за много пари - на чуждия пазар обаче. А ние тук си продаваме меда за жълти стотинки.

ANIBAL
    Guest
    Да, ето това е нещо.Мисля,че осем рамковите кошери си имат своите предимства.Но ,очаквам от тези практикуващи с осемрамкови,да споделят практиката си.Искам да направя коментар,но не мога, защото само аз се явявам пишещо лице.А коментарите са после особени.Ето едно мнение на колегата Евгени.Това е пример в направлението на този модел кошер.Мисля, че има и специфични моменти,но нека колеги да споделят и ще кажа какво мисля.С този кошер се развиват до средни по сила семейства.Ако се приложи ,обаче двумайчина технология,резултатите се обръщат.Не ви ли прилича на нещо това?

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от kosta zhelev
    Да, ето това е нещо.Мисля,че осем рамковите кошери си имат своите предимства.Но ,очаквам от тези практикуващи с осемрамкови,да споделят практиката си.Искам да направя коментар,но не мога, защото само аз се явявам пишещо лице.А коментарите са после особени.Ето едно мнение на колегата Евгени.Това е пример в направлението на този модел кошер.Мисля, че има и специфични моменти,но нека колеги да споделят и ще кажа какво мисля.С този кошер се развиват до средни по сила семейства.Ако се приложи ,обаче двумайчина технология,резултатите се обръщат.Не ви ли прилича на нещо това?
    Колега Желев,
    Иван Венер работи с двусемейни осемрамкови многокорпусни кошери. За това ли намекваш. Едномайчините осемрамкови МК на Венер са в конфигурация ЛР корпус-ДБ магазин-ЛР корпус-ЛР корпус. С кошера на Гърдев също се работи със стандартни ЛР корпуси и стандартен ДБ магазин - 8-рамкови.

Цитат Първоначално публикувано от kosta zhelev
    Защо средни по сила? Не разбирам?На новия фургон ,който направих кошерите ми са осем рамкови .Всеки кошер е оборудван с по 3бр.ЛР корпуси за майката +ХР+3бр.магазини за мен+най-различни др.дъски,които ми тряват+дълбоко дъно+капак. Минах на тази система ,защото е много по лека за работа ,а за добиви ще покаже времето .Тази година изкарах от него с четри тенекии повече от стария фургон,като това му е втори сезон и първи в действие.

ANIBAL
    Guest
    Имам предвид това с двумайчините кошери.На мен ми прилича на работа с тях по ДБ.Те и в тази ДБ система са така.Обема им е силно ограничен.И се развиват вертикално.Ето това е нещото ,което е на почит и печели.Обема.Не изисква стесняване.Тази операция е пропусната.И като се има това предвид и последствията са такива.Има и още нещо, което е на почит.Но да видя и други разсъждения.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    С разрешение на администратора и модераторите аз бих пуснал във форума "Технология на работа с 8-рамков многокорпусен кошер" на Г.Н.Гърдев. Обемът на материала е 6-7-8 страници формат А4. Не знам как ще се побере, но мога да се постарая. Мисля, че има потребителски интерес, а освен това технологията е многокорпусна, така че ще представлява интерес.
    Working....

ANIBAL
    Guest
    Съгласен съм,че има идентична технология за работа с този кошер.Но аз акцентирам в/у пропорциите.Те съвсем не са маловажни.И в дадената ситуация ,точно те движат нещата.

Страница 6 от 12 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •