И последната от август, шестата под ред е наредила една пита ! Отначало реши да се облекчи и първо нареди малко търтиево, но вече го раздава по същество !!!!
И последната от август, шестата под ред е наредила една пита ! Отначало реши да се облекчи и първо нареди малко търтиево, но вече го раздава по същество !!!!
Млади Колеги, вие като сипвате бензин в автомобила, гледате ли стрелката какво показва или сипвате през ден през два ?
Проверете плодниците и по това което видите вътре, дайствайте. Ако има много запаси и дебели венци, хранете подбудително, ако няма , хранете запасително. Питите са като книга, четете по тях и действайте.
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
Колеги, вдъхновен от темата реших да си направя и аз няколко августовски отводки. Тази седмица ще ги отворя за да видя майките дали са се върнали и дали са пронесли. Въпроса ми е с каква храна е най-подходящо да ги храня по това време. Сироп 1:1 мога да давам до средата на септември. Но по-скоро въпроса ми е дали да им забъркам някакво тесто с мед и пудра захар и прашец, сухо мляко или извара, олио и т.н. или да карам с инвертиран сироп? Знам, че се предлагат всякакви храни, но предпочитам сам да си ги забъркам. Прочетох доста рецепти, но повечето бяха за пролетни питки с тесто, а сега нали трябва да щетим жлезите...
Давай сироп до като вземат.
Здравейте, искам да запитам нещо. На 01/09 направих 7 отводки от 12 рамкова ДБ тартовка на баща ми. Сложих 7 майки и в момента имам 5 приети, като в едната са една шепа пчели, но във всичките вече има пило. Въпроса ми е с какво да ги подхранвам захарен сироп/мед/инвертиран сироп ? Изобщо ако някой даде добра идея ще бъда благодарен защото реално каквото и да иззимува от тези "отводки" ще си е чиста печалба при положение че майките са ми безплатни от един приятел който си ги сменяше и реших да си направя малък опит с тартовката.
Да не блокират майката? Това ме страх но ще почна всеки ден да им сипвам пак ще видя
Точно това се случва .И да ги удавиш в сироп, то градежа пак ще е вял и ще налеят всичко по изградените пити ! Днес стигнах до там,че да монтирам по 2 магазинни перфектно изградени, в плодникова рамка ! Зор за изградени , иначе млади майки да дремят, точно сега не бива !
Ок благодаря ви за съветите
В момента има 356 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 356 гост (и))