Днес отворих отвотките за да погледнам дали са приели майките. Едната майка не са я приели...,и вече имаше запечатен маточник който го унищожих и оставих 3-4 похубави още не-запечатени маточници...
Днес отворих отвотките за да погледнам дали са приели майките. Едната майка не са я приели...,и вече имаше запечатен маточник който го унищожих и оставих 3-4 похубави още не-запечатени маточници...
И как реши че са по-хубави?
А има ли достатъчно търтеи. При мен не забелязах да има търтеи и това ме притеснява, кой ще оплоди майките.
Не се притеснвай за търтеите,а по скоро за пернатите.....
Запечатетият маточник беше много малък, а и имаше 4-5 още не запечатени ...
Незапечатените маточници предполагам че ще бъдат подобро оформени след като са захранвани от помалки
Здравеите ,да питам възможно ли да се раздели кошер дадан блад 10 рамков на две да стане на две отдодки с плодна маика дали ще се получи разбира се с яко хранене после
Какво има толкова да му мислиш ,имаш ли майка и действаи.
Мерси,ще деиствам!!!
Не е ли малко късничко в края на август да се правят отводки,аз не съм от тези модерните пчелари,но обикновенно такива опити завършват със много разход за захар и други видове храни и нови отводки напролет.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))