Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 11 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 107
    Ето една идея за изолатор на майката.Вътре влиза цяла ДБ рамка.

Като затворя и Ханемановите решетки,го използвам да пренасям рамка с маточници заедно с пчелите по тях от единия пчелин на другия.

Автор
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Предстои ми закупуване на 30, 40 Ханеманови решетки и се чудя какъв модел да си купя.До сега съм използвал метални във рамки и сам доволен от тях но ми излизат скъпички.Гледам има по евтини варианти на пазара пластмасови на две части , пластмасови еластични,пластмасови подсилени и се чудя дали са качествени и издръжливи.Ще съм благодарен на някой колега работил със изброените дали е доволен и колко сезона ги е ползвал.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Всчките вършат работа, когато се работи правилно и със силни семейства и когато има паша разбира се.
    Един пример, едни колеги от Монтана рекоха, че пластмасовите тънките, били им провалили слънчогледа, а друг колега само с такива работи от години и не се е оплакал.

Автор
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Знам че всички вършат работа идеята е някой ако ги е пробвал дали е доволен от здравината им примерно могат ли да изкарат 5- 10 сезона.На изложението в плевен е такава гъчканица че не може да разгледаш един продукт на спокойствие . Аз търся мнение на някой колега не на търговец.На търговеца работата му е да те обеди че стоката му е най хубавата и най евтината.

Потребител
    Регистриран
    09.10.2010
    Ползвам метални на " Стохи " вече десетина години, без рамка, доволен съм.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Варненски
    Колеги ако не ви е проблем споделете от къде си закупувате решетките и на каква цена.
    Ако двама човека имат по една идея и нея споделят ще си останат само с нея но ако си я споделят и двамата ще имат по две.

Автор
    Регистриран
    04.10.2010
    Пчеларски район
    Варна
    Макси изложението в Добрич е другия месец, има избор и е близо. Аз си пазаря почти всичко от там.

Потребител
    Регистриран
    28.05.2012
    Пчеларски район
    Пловдив
    В магазина от който си закупих кошерите, ми обясниха, че решетката им не се поставя върху рамките, а върху корпуса, затова не се налагало обрамчване. Това добре ли е?

Потребител
    Регистриран
    07.10.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Бай Пчеличко
    Купил съм си пластмасови решетки - по две покриват 10 рамков и са по 2,50 лв. бр. = 5 лв. за кошер ! Те имат отдоло крачета , които лягат върху рамките и определят разтоянието отдоло , като при правилно изработен корпус (плодник) те равнят с горния му край и се налага повдигането с 4,5-9 мм. горния корпус(магазин) ! В противен случай горните рамки лягат върху решетката и значително намаляват нейната пропускливост !
    Ето такива, които казва Бай Пчеличко и аз си купих, вчера ги поставих, те хем лягат на крачетата за да не опират на рамките, хем лягат и на самия корпус. Окото на решетката е 4мм.

Живей както можеш, ако не можеш както искаш.

Страница 6 от 11 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •