Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 11 до 20 от общо 80

Тема: Тръвна

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    02.07.2015
    Пчеларски район
    Стара Загора
    "а роевете им намерих цаката с 10 литрова бутилка от минерална вода"
    Ще бъда благодарен на
    100-qnov ако сподели с нас опита си с 10 литровата бутилка.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Тръвни гледах в магазина - 15 - 20 лева. Струва ли си да се мъчиш, по добре си купи от майстор, а направи в това време нещо, дето няма кой да го свърши вместо тебе.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.10.2010
    Пчеларски район
    Севлиевски
    Тръвните си ги плета сам. Фасулска работа е стига да има кой да ти покаже.А в момента имам 4 броя заселени но оня ден ги местих и ми се видяха леки тоест с малко медови запаси,та някъкви идеи за допълване на запасите.Тръвните са поставени в кошери.имам няколко идеи но ще ми е интересно да чуя нещо по различно .

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от bat_minka Виж публикацията
    Тръвните са поставени в кошери.имам няколко идеи но ще ми е интересно да чуя нещо по различно .
    Няма да чуеш нещо различно от това което си намислил .Щом си ги сложил в сандъци ,можеш да сложиш пити с мед/ дори и незапечатан/ .Ако нямаш ,напълни една торбичка /2–3 кг / с мед ,надупчи я ,сложи я в сандъка до тръвната и при всяко затопляне те ще си вземат меда.Свърши ли– нова.Дори си мисля че вече си го направил .

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    И как става заселването освен с рояк ?
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
    Слагаш я върху плодника.
    Този пост е редактиран от Вълчан; 19.05.2016 в 11:31.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
    Става и с гол рой.

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.06.2014
    Пчеларски район
    с. Черни осъм, общ. Троян
    Аз нямам никаква идея как се използва тръвната, но един възрастен пчелар, с който си приказваме от време на време ми разказа една интересна история. Става въпрос за пра дядото на моята жена. Този човек за времето си е бил крупен пчелар, имал е около 50 тръвни по спомени на този човек, как се е справял сам с тях, какво е било никой от родата на жена ми не може да каже. Никой не е проявил интерес към неговата работа, и не го е наследил. Единствено има останали 10- на тръвни. Най- интересното от цялата история, е че човека е практикувал подвижно пчеларство. Този възрастен човек, с когото си говоря ми разказа, че дядото ги е товарил тези тръвни на конски керван , и рано на пролет ги е карал някъде в карловските села в южна България. А когато започвала пашата тук в северния балкан , ги е връщал обратно. Но как е ставало всичко това, как ги е затварял, не са ли жилели конете, колко време е прехвърлял балкана, цялото това тръскане по самарите на конете, какво е било що е било никой не може да каже за съжаление. Вероятно човека е разбирал от пчели и е жалко, че не е намерил наследник. Всичко това се е случвало 40- те години на миналия век.

Автор
    Регистриран
    03.02.2019
    Пчеларски район
    с. Варвара, обл. Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от viktor tit Виж публикацията
    Аз нямам никаква идея как се използва тръвната, но един възрастен пчелар, с който си приказваме от време на време ми разказа една интересна история. Става въпрос за пра дядото на моята жена. Този човек за времето си е бил крупен пчелар, имал е около 50 тръвни по спомени на този човек, как се е справял сам с тях, какво е било никой от родата на жена ми не може да каже. Никой не е проявил интерес към неговата работа, и не го е наследил. Единствено има останали 10- на тръвни. Най- интересното от цялата история, е че човека е практикувал подвижно пчеларство. Този възрастен човек, с когото си говоря ми разказа, че дядото ги е товарил тези тръвни на конски керван , и рано на пролет ги е карал някъде в карловските села в южна България. А когато започвала пашата тук в северния балкан , ги е връщал обратно. Но как е ставало всичко това, как ги е затварял, не са ли жилели конете, колко време е прехвърлял балкана, цялото това тръскане по самарите на конете, какво е било що е било никой не може да каже за съжаление. Вероятно човека е разбирал от пчели и е жалко, че не е намерил наследник. Всичко това се е случвало 40- те години на миналия век.
    Първите стъпки на подвижното пчеларство.

Наблюдател
    Регистриран
    20.01.2018
    Пчеларски район
    София
    Тази година ще заселя този кош, пък ще видим какво ще излезе.Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	IMG-df688713b846e18394c4f9511ca8f2a8-V.jpg
Прегледи:      91
Размер:	229.0 KB
ID:	10286

Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •