Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 14
    Наблюдател
    Регистриран
    20.03.2013

Купувам парна восъкотопилка

Здравейте колеги, търся да закупя някаква парна топилка за восък, Тъй като съм ограничен във времето и във възможностите, търся нещо което вие можете да ми предложите, независимо дали е стара или нова. За около 10 на рамки. В интернет намерих купешки, но ми се струва че 600 лева за казан са много. Все пак ако не успея да намеря нещо което ми е изгодно в порядъка на 100-200 лева ще ми се наложи да си я направя. Така че ако можете да ми помогнете, и да ми предложите нещо ще съм ви благодарен.

Наблюдател
    Регистриран
    25.11.2010
    Пчеларски район
    Русе
    защо не се ориентираш за начало към руска соковарка върши работа и се намират за 20 30 лв

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    за какво ще купуваш колега да си направиш е лесно.вторични суровини ако има близко до вас матрияли бол там само електрожен да имаш

Наблюдател
    Регистриран
    07.03.2011
    За топилка ползвам стар кошер 12к с магазина,за парата 20л спирачна бутилка от камион.

Наблюдател
    Регистриран
    20.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от plevenatc Виж публикацията
    За топилка ползвам стар кошер 12к с магазина,за парата 20л спирачна бутилка от камион.
    Как по точно го правиш това? С огън или по някакъв друг начин.

Потребител
    Регистриран
    13.12.2012
    Колега,ако още търсиш пиши, имам восъкотопка,парна и слънчева.

Пусни снимка на парната восъкотопилка, имам интерес
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Потребител
    Регистриран
    13.12.2012
    Ще опитам да пусна и на двете,ianev, аз съм от Българово,лесно можеш да ги видиш.

Потребител
    Регистриран
    13.12.2012
    Опитах няколко пъти да кача снимки,но ми изписва,че размера е по-голям и не успях.Така,че ще се опитам да ви обясня с думи:парната восъкотопилка е същата като купешките,но не е от неръждаема стомана.Също е на газ,правена е по размерите на кошер,така,че събира 12 рамки,но в последствие разбрах,че по-добре да изрязвам питите от рамките преди да ги топя,защото рамките се зацапват от стопеният восък и после по-трудно се чистят.Слънчевите восъкотопилки всъщност са две,всяка събира по две ДБ рамки.Направени са с изолация,така че при ветровито време не се охлаждат.Двете са качени на станок с определен ъгъл към слънцето.Съжалявам,че не успях да кача снимките-дано сте ме разбрали.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •