Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Добре дошли в Българският форум за пчелари.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Страница 1 от 10 123 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 99

ДЪЛБОКО / ПЛИТКО ДЪНО

Здравейте колеги!
    Ако може да ви помоля ако разполагате със по подробни снимки на дълбоко дъно , защото поръчах да ми изработят , но от чатежа човека не може да хване много.
    Ако е удобно на мейл директно kiril@linkbg.com
    Предварително много ви благодаря за усилията.

Толкова подробно съм направил чертежа. Всеки детайл е начертан отделно. В сглобен вид съм дал всичко. Какво не му е ясно на дърводелеца? Тези дни ще подготвям едно дъно и ще го снимам. Имам проблеми и просто не смея да обещая кога точно ще стане.

Цитат Първоначално публикувано от donboneti
    Толкова подробно съм направил чертежа. Всеки детайл е начертан отделно. В сглобен вид съм дал всичко. Какво не му е ясно на дърводелеца? Тези дни ще подготвям едно дъно и ще го снимам. Имам проблеми и просто не смея да обещая кога точно ще стане.
    Да , съгласен съм с вас , че чертежа е направен много подробно, ако аз работих със дърводелски машини сигурно нямаше да е проблем да си го изработя , но уви.
    Просто днес когато се видяхме за малко с него , ми каза , че не му е станало много ясно от чертежа , ако може снимки да придобие визуална представа.
    За сега му казах да не избързва ако има нещо да попита , та макар и аз да не мога да отговаря се надявам на вашата помощ.
    Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш.
    Алберт Айнщайн.

Наблюдател
    Регистриран
    12.10.2010
    Здравейте колеги.Искам да попитам за отворени дъна целогодишно.За първа зима ще пробвам с 5 Д.Б и 5 М.К на отворени дъна на12 /12см.Имам 40 кошера като искам да пробвам само на 10 бр. с отворени дъна.Ако може малко коментар по темата,плюсове и минуси.Благодаря предварително.

П.С пчеларствам в карнобатски район.[/b]

Наблюдател
    Регистриран
    28.09.2010
    Ако работиш с дълбоко дъно и си ги зазимил с достатъчно мед,би трябало да нямаш проблеми.В средата на февруари е хубаво да ги затвориш за по-добро затопляне на пилото.

Наблюдател
    Регистриран
    02.10.2010
    оставил съм всичките си кошери с мрежесто дъно.миналата година пробвах с три.зимуваха перфектно,да се надявам че и тази година ще е така.

Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Колеги ето една статия на г-н Иван Парашкевов за дълбоко дъно и начина работа с него.В статията под №11 има и компромисен вариянт, препратката е в долната част на статията. Като се постопли времето ще започна изработването му и оборудването с него на всичките си семейства. Според мен изработването му е елементарно.
    http://www.pchelar-probvaisambg.com/statia32_spisak.htm
    Силата присъства там, където работи мисълта.

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.11.2010
    Един въпрос-когато почне восъчния градеж,пчелите не пускат ли далаци до дълбокото дъно?И ако да,то как го предотвратявате?

Почетен Автор
    Регистриран
    25.09.2010
    Когато започне восъчния градеж,а това е рано напролет,таблата на дълбокото дъно е в горно положение/за създаване условия за затопляне на гнездото/ и е оформено,като обикновенно ниско дъно.Далаци пускат и то задължително,но само при едно условие-ако си закъснял с разширението по време на паша.

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.11.2010
    ако не се лъжа,при горно положение на таблата,има разстояние около 4-5 см.Да не би моето дъно да е не както трябва?

Страница 1 от 10 123 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •