Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 13
    Наблюдател
    Регистриран
    09.02.2015

Lightbulb Техническа документация за пчелни кошери

Здравейте , имам желанието да започна да произвеждам пчелни кошери.По професия съм дърводелец и искам да се насоча към нещо по специфично.В момента набирам информация. Мисля , че относно производството няма да има проблеми, но какви специфични документи се изискват напр. сертификати за качество , БДС и т.н.Благодаря Ви предварително!

Колега един съвет от мен . Качествени кошери могат да се изработят само от пчелар . Не го разбирай погрешно
    Ето ме във Фейса ! https://www.facebook.com/Ivo.Beekeeper

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Ивайло Георгиев - ingivo Виж публикацията
    Колега един съвет от мен . Качествени кошери могат да се изработят само от пчелар . Не го разбирай погрешно
    Колега ,какво имаш предвид? Ако прави нещата както трябва и спазва всички размери тогава...?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Ивайло Георгиев - ingivo Виж публикацията
    Качествени кошери се правят от добър дърводелец с добра техника.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Качествени кошери се правят от добър дърводелец с добра техника.
    Ника, Инженера абсолютно отговаря на тия условия. Щом той казва обаче, че дърводелецът трябва да отбира от пчели, сигурно знае що го казва
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Ника, Инженера абсолютно отговаря на тия условия. Щом той казва обаче, че дърводелецът трябва да отбира от пчели, сигурно знае що го казва
    На мен последните кошери ги прави дърводелец който за първи път прави кошер, но има страшна техника. Станаха перфектни, но ми излезна малко солено.

Наблюдател
    Регистриран
    09.02.2015
    Благодаря за съвета , но аз мисля , че човек като има желание и с много труд би постигнал всичко .Според Вас трябва да се отказвам още преди да съм почнал , но аз винаги предпочитам да рискувам .Все пак в момента най - вече ме интересува какви са най - важните документи , които се изискват дали някой е запознат?

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от nachinaesht Виж публикацията
    Здравейте , имам желанието да започна да произвеждам пчелни кошери.По професия съм дърводелец и искам да се насоча към нещо по специфично.В момента набирам информация. Мисля , че относно производството няма да има проблеми, но какви специфични документи се изискват напр. сертификати за качество , БДС и т.н.Благодаря Ви предварително!
    БДС - е отменено но документацията се продава последно струваше към 60 лв. общо за трите БДС касаещи кошери и рамки. Според мен е добре да ги имаш ако не за друго то за размерите че всеки пчелар и дърводелец си ги прави както му е удобно май (може и да не съм прав). Приемо-предавателен протокол и Декларация за качество (тук е интересното че обикновено се пише че изработените кошери отговарят на БДС). Други документи няма или поне аз не зная.
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от nachinaesht Виж публикацията
    Благодаря за съвета , но аз мисля , че човек като има желание и с много труд би постигнал всичко .Според Вас трябва да се отказвам още преди да съм почнал , но аз винаги предпочитам да рискувам .Все пак в момента най - вече ме интересува какви са най - важните документи , които се изискват дали някой е запознат?
    Колега ,почвай ги кошерите и си търси пазар.Много клиенти няма да ти търсят нито стандарти нито сертификати.

Наблюдател
    Регистриран
    09.02.2015
    А тази Декларация за качество от самата фирма ли се издава или има и други институции , на които да се плати и да ти я издадат?

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •