Заменям висококачествена отлежала гроздова ракия за пчели. Отводки, семейства, гол рой и т.н. Въпрос на взаимна изгода.![]()
В краен случай може и срещу мед, ракия за мед.
Тел. 0 888 314 774 Влад
vladstudio@abv.bg
Заменям висококачествена отлежала гроздова ракия за пчели. Отводки, семейства, гол рой и т.н. Въпрос на взаимна изгода.![]()
В краен случай може и срещу мед, ракия за мед.
Тел. 0 888 314 774 Влад
vladstudio@abv.bg
Тази земя, по която тъпча сега,
тази земя, която пролетен вятър пробужда,
тази земя – не е моя земя,
тази земя, простете, е чужда.
Дай някакви примерни параметри на "заменката", примерно 10 литра 50 градусова "джибровица", за 4 ДБ рамкова отводка (горе - долу така идва "заменката").
Зависи от какво е ракията аз моята мускатова ракия която правя не бих се съгласил да дам 10 литра за една отводка![]()
Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека
...ще ме извинявате за офтопика, ама не се здържам:
Оценявам и дегустирам ракия....и мед wink;
Иначе имам един приятел, с няколко кошера и като го питах ще продава ли мед, той ме изгледа учудено и каза, че няма грам да продаде. Намерил един негов комшия дето вари хубава ракия....та носи му кило мед и оня му дава кило ракия...и засега е доволен от бартера....само дето оня с ракията се оплаква, че не може да смогне да изяде меда до следващия бартер :D
Смях... това е готино.Първоначално публикувано от Румен Димитров
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
Да. Прав е ianev. Има ракия и ракия. Всеки си хвали стоката и сигурно е прав за себе си.Първоначално публикувано от ianev
При бартера всичко е относително и както и друг път съм казвал важното е двете страни да са доволни.
По-горе някой бе предложил 10 литра за 4 рамкова отводка. Реално погледнато аз моята ракия я продавам по 10 лв литъра, но в същото време на приятели я подарявам срещу 0 лева литъра.....
Така че всичко е споразумение. Но 10 литра за добра отводка е все пак някакво начало. А когато при сделката се появят и искрени усмивки, значи всичко е наред.![]()
МУСКАТОВА ли,ела че ми трябваш.....Първоначално публикувано от ianev
Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!
Лалов то не е ракия а елексир)). Ще трябва стабилно мезе там от тези странджанските
))
Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека
Незнаех,че освен Стреанджанския манов мед има и друг елексир,но ако се окажеш що годе прав,бих прежалил едно Страндженско дядо от колекцията в килера tongueout;
Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!
Ей, ей ей, къде отидОхте ?
На спявката с мускатово дядо 'ала странджа" и аз бих участвал с удоволствие, но все пак темата ми има друга посока.
Ракия срещу пчели, или мед, но по-добре пчели.
![]()
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))