Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 4 123 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 34
    Наблюдател
    Регистриран
    22.11.2010

ДАЛИ ЩЕ ИМА КРАЖБА?

Здравейте,
    Искам да попитам дали мога да сложа изгребани тенекии от мед край кощера за да ги дооберат пчелите. Кошера е само 1 и наоколо на километри няма други(но това не означава, че няма други пчели). Изобщо има ли такава практика и ако да - как става това, има ли чалъми.
    Благодаря предварително.

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.11.2010
    По това време на годината не си и помисляй да оставяш мед на открито покрай кошерите.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2011
    Вчера, огромен рояк нападна восъкотопилката ми, а тук където топя знам че поне на 4-5 км няма пчелини.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево

Re: Дали ще има кражба?

Цитат Първоначално публикувано от Стефан
    Здравейте,
    Искам да попитам дали мога да сложа изгребани тенекии от мед край кощера за да ги дооберат пчелите. Кошера е само 1 и наоколо на километри няма други(но това не означава, че няма други пчели). Изобщо има ли такава практика и ако да - как става това, има ли чалъми.
    Благодаря предварително.
    Разреди с малко вода ,за да не залепват по меда ,сложи и малко трева на дъното да не се издавят,а и не се притеснявай от нищо
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Потребител
    Регистриран
    04.01.2011

Здравейте,
    Благодаря предварително.
    А какво ти пречи с малко топла водичка да преплакнеш хубаво тенекийте и ако не е достатъчно сладко да добавиш малко захар и да си сипваш в хранилката.Хем ще бъдеш спокоен по отношение на кражба, хем ще знаеш какво си дал и какво са взели пчелите ти. Това , което ти е в повече съхранявай в хладилник или фризер в зависимост от продължителноста. Желая ти успех.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010

Цитат Първоначално публикувано от pa4o
    Здравейте,
    Благодаря предварително.
    А какво ти пречи с малко топла водичка да преплакнеш хубаво тенекийте и ако не е достатъчно сладко да добавиш малко захар и да си сипваш в хранилката.Хем ще бъдеш спокоен по отношение на кражба, хем ще знаеш какво си дал и какво са взели пчелите ти. Това , което ти е в повече съхранявай в хладилник или фризер в зависимост от продължителноста. Желая ти успех.
    Точно така, не ми се пишеше толкова, това е начина.

Потребител
    Регистриран
    05.09.2011
    Здравейте!Във всички книги пише за кражми и нападения над даден кошер, било то слабо или силно семейство.Причините са ясни.Грешка на пчеларя или просто дадено семейство е обект на нападение.Как действате в такъв случай? Много ми е интересно да разбера,как действате вие,ако ви се случи подобна ситуация.Благодаря ви предварително.После ще ви кажа моята грешка и как реагирах. Бях изомен. За 10-15минути всичко свърши.

Цеко Сифоня
    Guest
    Жорка да не ги окъпа и обърна? :D

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2011
    Жоре, има няколко начина:Първият е като сложиш сено на входа да се затруднят чуждите пчели да влезат в кошера;Вторият е като завиеш нападнатия кошер с чершав докато отмине нападението;Третят е като сложиш напоен парцал с нафта или оцет до стеснения вход на нападнатия кошер тези миризми отблъскват нападащите пчели;Четвъртят е като затвориш входа на нападнатия кошер или нападнатия кошер го приберш в стая докато отмине нападението има и др. начини, но аз съм ползвал тези и съм установил ,че са успешни,сподели и твоя метод ще е от полза за всички, защото не познавам пчелар да не се е сблъсквал с нападение.

Жоро,ето ти нагледно описаното от колегата Lazrov,но ти вече си видял подобна гледка,щом си имал нападение.

Страница 1 от 4 123 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •