Здравейте знам,че стандартните размери за дебелина на стените на кошера са 25мм. и 33мм. проблем ли ще е ако са на 20мм. защото такъв материал имам и мисля да го използвам
Здравейте знам,че стандартните размери за дебелина на стените на кошера са 25мм. и 33мм. проблем ли ще е ако са на 20мм. защото такъв материал имам и мисля да го използвам
Никакъв проблем няма да бъде да направиш кошерите с дебелина на стените 20 мм. Моите кошери са с тази дебелина и то нарочно направени. Никаква разлика с другите, само където са по-леки.
Working....
няма проблем да са 20 миналата година в такива имам иззимували отводки на 5 рамки при по люта зима само не знам как ще е
Моите са 21 - 22 мм защото вземам материал , който стандартно е 25 мм и след ообработките отива накъм 21
www.rabotilnicata.hit.bg мебели и обзавеждане по индивидуален проект
От 2000-та г.са моите "Фарари" с тази дебелина и не се оплаквам.А и пчелите не го правят.
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
За пчелите няма да има проблем, а по-скоро за пчеларя. Ако ще ги правиш с такава дебелина е необходимо да съобразиш, че частите на сандъците в пчелина, трябва да имат взаимозаменяемост. В зависимост от системата на пчеларстване поне корпусите един спрямо друг или пък магазините спрямо плодниците.
А какви са размерите на частта, където "ляга" рамката и останалата част, дори е да ползваш метална лайсна?Как са разпределени двете части /при 10мм "легло" забелязвам на някой места леко измятане на останалите 10мм., което може да се дължи на това, че са правени от цяла дъска или просто съм попаднал на дъска предразположена към извиване,или да не бил напълно изсъхнал материала/.
Може и от шперплат да са,стига да е добре обработен срещу влагата,и вътре да може да се закрепят питите.Дебелината на стените на кошер е без значение за есента,за зимата,за пролета, НО има много голямо значение за лятото-горещините и респективно за медосбора.
Ооо, да знам за какво говориш - бяхме купили от някъде преди няколко години 5-6 такива, дори два си иззимуваха в тях, рамките се закрепват върху летвички 15мм отпред и отзад, а под тях нямя нищо - абе грозна работа, трябва да питам баща ми ако не ти е изгорил - къде са да ги снимам и да ги кача...
Според мен няма да е проблем аз сега също правя кошери от военни съндъци от чам правени разглобявам ги и си ги правя по размер дебелината им е 21мм.Като ги направя ще кача и снимки да ги видите
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))