Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 4 123 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 36
    Наблюдател
    Регистриран
    01.11.2013

Кошер дебелина 20мм.

Здравейте знам,че стандартните размери за дебелина на стените на кошера са 25мм. и 33мм. проблем ли ще е ако са на 20мм. защото такъв материал имам и мисля да го използвам

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Никакъв проблем няма да бъде да направиш кошерите с дебелина на стените 20 мм. Моите кошери са с тази дебелина и то нарочно направени. Никаква разлика с другите, само където са по-леки.
    Working....

Автор
    Регистриран
    21.10.2012
    няма проблем да са 20 миналата година в такива имам иззимували отводки на 5 рамки при по люта зима само не знам как ще е

Автор
    Регистриран
    27.02.2013
    Пчеларски район
    стара загора
    Моите са 21 - 22 мм защото вземам материал , който стандартно е 25 мм и след ообработките отива накъм 21
    www.rabotilnicata.hit.bg мебели и обзавеждане по индивидуален проект

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    От 2000-та г.са моите "Фарари" с тази дебелина и не се оплаквам.А и пчелите не го правят.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    За пчелите няма да има проблем, а по-скоро за пчеларя. Ако ще ги правиш с такава дебелина е необходимо да съобразиш, че частите на сандъците в пчелина, трябва да имат взаимозаменяемост. В зависимост от системата на пчеларстване поне корпусите един спрямо друг или пък магазините спрямо плодниците.

Потребител
    Регистриран
    27.05.2013
    Пчеларски район
    с.Брестово Ловешко
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    От 2000-та г.са моите "Фарари" с тази дебелина и не се оплаквам.А и пчелите не го правят.
    А какви са размерите на частта, където "ляга" рамката и останалата част, дори е да ползваш метална лайсна?Как са разпределени двете части /при 10мм "легло" забелязвам на някой места леко измятане на останалите 10мм., което може да се дължи на това, че са правени от цяла дъска или просто съм попаднал на дъска предразположена към извиване,или да не бил напълно изсъхнал материала/.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Може и от шперплат да са,стига да е добре обработен срещу влагата,и вътре да може да се закрепят питите.Дебелината на стените на кошер е без значение за есента,за зимата,за пролета, НО има много голямо значение за лятото-горещините и респективно за медосбора.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от vlado 9 Виж публикацията
    Може и от шперплат да са,стига да е добре обработен срещу влагата,и вътре да може да се закрепят питите.Дебелината на стените на кошер е без значение за есента,за зимата,за пролета, НО има много голямо значение за лятото-горещините и респективно за медосбора.
    Ооо, да знам за какво говориш - бяхме купили от някъде преди няколко години 5-6 такива, дори два си иззимуваха в тях, рамките се закрепват върху летвички 15мм отпред и отзад, а под тях нямя нищо - абе грозна работа, трябва да питам баща ми ако не ти е изгорил - къде са да ги снимам и да ги кача...

Потребител
    Регистриран
    02.01.2014
    Пчеларски район
    Общ.Чепеларе с.Косово
    Според мен няма да е проблем аз сега също правя кошери от военни съндъци от чам правени разглобявам ги и си ги правя по размер дебелината им е 21мм.Като ги направя ще кача и снимки да ги видите

Страница 1 от 4 123 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •