Първоначално публикувано от Владо-Gillan
Аз пак ти казвам, не знам обърна ли внимание или не, на написаното вчера от мен.Но помисли много сериозно, и си извади нужните изводи.Пишеш че започваш бизнес с пчеларство, в това няма лошо, дори напротив, но знай едно..
Ако искаш, да се занимаваш професионално с пчеларство трябва инвентара да е еднакъв и да е заменяем всеки един елемент от кошера.Не се втурвай да купуваш от ляво и дясно каквото ти изпадне и мислиш че е далавера, а купувай само едни и същи кошери от един и съши производител.От 500 кошера, да няма един различен.Корпуси, плодници, дъна, рамки, магазини, капаци и прочее да са заменяеми за всеки един, защото ако не е така, от голям и силен старт породен от ентусиазъм, ще се превърне във провал начинанието.по добре купи малко по скъпи и хубави кошери, те ще ти излезнат по евтино, отколкото да тичаш между 500 кошера и да се чудиш този корпус или магазин от кой кошер е.И това всеки път когато имаш работа по семействата.Другото което е, по добра рамка от дървената няма, лесна е за работа, лесно се дезинфекцира, цената и е добра и пчелите се чувстват най добре на дървени рамки,Може да се изпише много по въпроса, но това ще стане с времето, няма как да нахвърляме всичко на куп и да ти гледаме сеира.