Изкупуваме Пчелни продукти неограничено количество
плащане веднага
Восък -10лв за кг
Прашец -14лв за кг
прополис 80лв за кг
За въпроси на тел 08 823 872 05
Преглед за печат
Изкупуваме Пчелни продукти неограничено количество
плащане веднага
Восък -10лв за кг
Прашец -14лв за кг
прополис 80лв за кг
За въпроси на тел 08 823 872 05
НОВА цена за прополиса- 100лв за кг.
Сега ще изкарам 13-та и 14-та пенсия.
Нова цена за прашец 16лв за кг
НОВА ЦЕНА 18лв за кг пчелен прашец
Пчелен мед купувате ли
Цветен прашец, е когато е на цвета на растението. Пчелен прашец, е когато вече пчелата го е събрала и обогатила с ензимите си. Поне така съм чел :)
Търсиш ли още восък имам 200 кг и 7 кг прополис
Тия търсят, но не купуват.
С 200кг. восък мога да участвам и аз.
Обявяваме изкупни цени
Восък чист - 9лв за кг
Прополис - 60лв за кг
Прашец 15лв за кг
Всеки който има сериозен интерес може да пише на лично и да остави тел.за контакт
Да купихме няколко тона стара реколта. В момента изкупната цена за нова реколта рапица е 4.80лв.Като плащаме веднага на място.
Радвам се за вас, само се надявам никой да не пострада от пестицидите.
Сега се загледах и видях, че имам отговор.
Вие можете ли да гарантирате, че в изкупения от Вас мед, няма пестициди, респективно може ли да потвърдите, че във всичкия останал, не купен от Вас мед има пестициди? Хайде и още един въпрос - на каква цена купувате липа, а акацията? Нещо търговците почнахте да се ушумолявате и снижавате! Абе ей, нали пчеларите ако ги няма и вас няма да ви има. Защо не обявявате цени, а? Не че ние не сме в течение на всичко, което се случва, нищо че прекарваме по-голяма част от времето си в гората, при пчелите. ;)
Цени за прашец - 15лв за кг
Прополис - 80лв за кг
Влезни в фейса и напиши и ще го вземат веднага. 10 човека ми се обадих на 100лв. миналата година. Сега 130 не им се дават, но аз не бързам, като свърши на 100лв. ще го вземат :)
Производителя на прашец, получава 15лв. Крайният потребител го копува за 35, до 50-60лв. С какво всеки от веригата между производителя и потребителя допринася, да се вдигне цената от 100, до 200, 300% и повече? С КАКВО...........??????
Ами обикновенно повишаването на цената в магазините идва от това че прекупвачите плащат 20% ддс и 10% данък печалба върху стойата.А 70-80 % от пчеларите не дават никакви документи. На 30лв само ддс и данък печалба са 9лв. и реално сумата която прибира прекупвача е 21лв, Много често има и други съпътстващи разходи.
Страхувам се, че ме разбра погрешно но вината е моя и аз като моя приятел Данчо /гледам от поста му, че е разбрал за какво говоря/ сме извор на безполезна информация.
Та:
http://www.highviewart.com/cvetno/ru...iya-13329.html
,,"Къде си Цепеш, господарю?" е обръщение на простолюдието към граф Дракула, което и днес се използва като поговорка в разговорния румънски език и е валидна за ситуации на несправедливост, неправилни действия и непристойно поведение.,,
20. Страх и златната чаша
https://kato.koshachek.com/articles/...egendaren.html
За да докаже колко жителите на княжеството се страхували от него, Дракула поставил златна купа в средата на градския площад в Търговище. Той позволи на хората да пият от него, но златната чаша трябваше да остане на място през цялото време. Изненадващо, през целия период на управлението на Влад златната чаша никога не е била докосвана, въпреки че в града са живели шестдесет хиляди души, повечето в условия на крайна бедност.
и :
Къде си, Бай Тошо, сегашното не е живот
https://vijti.com/%D0%BB%D1%8E%D0%B1...A%D0%B4/76917/
П.П.Просто исках да кажа, че при пазарната икономика е така за разлика от плановата но по-доста заобиколен начин.
Търговците са лицата, придвижващи благата от производителите до потребителите.
При ,,Централно управлявана (командвана) икономика. Тя е такъв тип икономика, при който господствува държавната собственост. Връзката между производството и потреблението се осъществява от държавен план, а икономическите агенти са само изпълнители,,
Данчо използвам ти поста да те питам нещо не е тайна че след търговията на едро най добрите клиенти на пчеларите са други пчелари. Та къде хипотетично къде реалистично да те питам;
-При теб годината бе добра каза, че си някъде 75кг. среден добив а при мен бе зле 12-13 кг. Ти имаш много мед и не можеш да го продадеш на дребно всичкия а да кажем че аз мога например по 10лв./хипотетично що моя го продадох на 8/ та да речем искам 4 тенекия от теб и да ги сложа в 100буркана и да ги продам на 200-300човека с целия риск от крайния потребител та каква е справедливата цена де трябва да ти платя за тия 100кила?
П.П.Хипотетично 10лв е добра цена за крайния потребител.
Ами производителя трябва да придвижи стоката до крайния потребител но за жалост това рядко може да стане.Та в пазарната икономика как може да се кон кур ират производителите ако даже и може да се закупи същия продукт и от вън от други производители а пък при плановата икономика въобще няма кон кур енция при производителите.
Та с две думи крайната цена едва ли ще се определя от производителя при която и да е от двете икономики.
П.П.Между другото не знам дали има страна с 100%пазарна икономика.
Ако махнем Акацията/незнам що е толкова ценна/ 6,66кг/лв е най добрата цена да ти продам.Ако ти я докарам +15лв за тия тенекета,но ако поръчаш 1т ще спечелиш само от доставката 9.60=530лв,а това са ти буркан и капачка за тоя 1т.Демек ти остава 1,34.1000=1340,но на два тона вече цифрите са други,на 5 да не говорим,а на 10 що одиш на работа...Сметката е направене без да те надушат данъчните...;):bigsmile:
п.п.За редовен клиен правя 8% отстъпка.;)
Съгласен с всичко ама това 6,66 ме притеснява малко щото трите шестици са нумерологично олицетворение на последовател на Сатаната.
Число на звяра
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7...8F%D1%80%D0%B0
Господа философи,някой спомня ли си заглавието на темата?
Изкупна цена за прополис събиран от мрежи - 100лв