Тая зима ще си подготвям 1 подобие на колода. Ако има запознати, моля нека кажат нещо по въпроса.:yo:
Преглед за печат
Тая зима ще си подготвям 1 подобие на колода. Ако има запознати, моля нека кажат нещо по въпроса.:yo:
Какво представлява, разкажи малко повече.
Мисля да е шестостенен цилиндър от дъски. Имам дънер от джанка около 35-40см в диаметър и около 80см висок, ама немога да се справя с него. За тва съм намислил от дъски. Още повече, че у вестника на Котларски лятото дадоха нещо подобно в тръби от канализация. Чудя се прелките какви да бъдат( и къде) дъното какво да бъде. Пръчките за захващането на питите колко и къде........... Е такива неща.
Не се занимавай с тръби .
Човек , ти направо ме шашна .
Моето ще го правя от дъски. Но във вестника действително даваха снимка на тръба от канализация, гофрирана, оранжева. Ще потърся вестника.
Брях мн джазови японки....Утре ги почвам с триона....
Благодаря за информацията. Винаги има нещо ново което да научиш
Моята колода ще бъде от 6 (или 8) дъски, вертикално сглобени една към друга. Питите ще бъдат цели, от горе, до долу. Поне така предполагам, че ще си ги направят пчелите. И ако станат много високи (питите) ще трябва да се измисли и по средата да се слагат летвички.
Може би не съм забелязъл,но колодата или "джазовите" японки нямат
ли нужда от мрежа на дъното?
Според мен има нужда от мрежесто дъно. то не вреди на пчелите във високи кошери.
Но е трудно да се направи с чекмедже под мрежата, ако са като бъчви и овални.
Аз правя друго нещо - корпусите са квадратни, но в ъглите отвътре слагам триъгълни летви - первази, и вътрешността става "овална" - силно казано.
И тогава може да се сложи мрежесто дъно с чекмедже под него, и слагам един найлон в чекмеджето, за по-лесно почистване, и за да не мухлясва чекмеджето от разпечатките и от изтървания мед и прашец през мрежата.
Темата е супер, успех на всички!
Имам едно буре 100 литра, неизползвано другата година ще го потегна и ще се пробвам
За инж. Иван Парашкевов нали си чувал?
http://www.pchelar-probvaisambg.com/statia2_spisak.htm