Първоначално публикувано от galin_f
Благодаря за отговорите!
Правилно, че са три рамките. Просто ги снимах отгори и наклонени да се вижда до кокво ниво е изгризана килииката.
То ясно, че голяма дупка няма да я барнат ама не знаех как ще постъпят, само предполагах, с поразваленото от медения венец. Тези са от маломедните и затова малко са изгризани, другите които са биле с повече мед естествено са по-увредени.
Не съм на зор за рамки, защото кошерите не са много ама тези ще ги възтановявам догодина ако всичко е наред. И от тези които имат големи дупки ще ги стопя пък ще оставя някоя друга с по-запазена основа да ги пробвам какво ще ти направят догодина като има градеж.
Кошерите си бяха редовни семейства, добре развити, стеснени входове... Уж всичко наред. От седем почти равностойни, два са дали фира другите са остискали. Конкретната причина за неопазването на кошера си в момента не знам каква е. Наоколо има много кошери и явно често са се пробвали набези и тези нещо им се е пропукала отбраната. Аз като бях при тях предния път преди нападението всичко беше нормално. На следващото ходене след няколко дни двата бяха опоскани, но още се въртяха крадци и се пробваха и на другите. Стесних долните входове на останалите, затворих горните нацяло и с отворен вентелационен отвор на дъното изкараха два дни докато се поразотидат грабителите. То после заваля и се захлади и всичко се нормализира.