Трябва ми цвеклова захар, но се оказва че големите "производители" т,е. опаковчици и търговци на захар в БГ работят с тръстикова захар. Някои имали ли представа от къде може да се намери цвеклова захар или да ми посочи фирмата "производител" в бг.
Преглед за печат
Трябва ми цвеклова захар, но се оказва че големите "производители" т,е. опаковчици и търговци на захар в БГ работят с тръстикова захар. Някои имали ли представа от къде може да се намери цвеклова захар или да ми посочи фирмата "производител" в бг.
От Сръбско или в някои градове около границата.
Производител на цвеклова захар в България няма, защото този отрасъл беше ЗАТРИТ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ с присъединителния договор на България към Евросъюза. Това беше част от цената, която заплатихме за влизането си в Евросъюза.
Вносител на цвеклова захар в България е фирма АГРАНА, но тя не търгува с количества, по-малки от 1 ТИР. Ако твоето количество е по-малко, търси си посредници, които ще сложат няколко стотинки отгоре над възможно най-ниската цена, която в България винаги е цената на фирма АГРАНА.
Сложна работа с малки количества.Маи Инверт сиропа ще се прави с каквото има на пазара.
В Турция, цвекловата захар е 1.70. Не знам защо, си мисля че е по-истинска. Разбира се, като дойде тук ще се оскъпи още....
Преди 15 дни купих цвеклова сръбска захар на 1.38 лв./кг.
Преди месец в Видин в един от складовете на едро от където купувам сръбската цвеклова захар чувал 50 кг от вървеше по 63 лв (1,26/кг), в момента не знам каква й е цената. Дано да не е тръгнала нагоре. Ако цената подскочи значително ще пазаруваме от комшиите. По митниците НАП следи и пломбира вноса на захар над 3 т.
Миналата седмица отново се повиши цената на цвекловата захар в Турция. Ние внасяме от там и наистина качеството си заслужава (значително по добра е от сръбската). За съжаление и цената е по висока. Сами можете да си отговорите с каква захар и какво качество предлагат в момента фирмите които предлагат инвертен сироп на цена 1.5-1.6 на кг при цена на цвекловата захар НА ЕДРО близка до тази.
Градски, лееекинко пак си в грешка! Има доста, дето си мислят че работят с цвеклова. Затова и аз съм фен на обикновената кристална захар.
Да уточним. Заслугата за липсата на наша цвеклова захар е на г-жа Меглена Кунева (Пръмова). Договор в стил "Йес Сър!". Днес тя работи за да докара до същото състояние образованието. Утре ще питате за познанията по история и българска култура на българчетата.blush; Тая госпожа превръща България в кукувиче гнездо. Иска да отглеждаме само "чужди пиленца".Нови еничари. Не познаващи Род и Родина. blush; Партията и' "България на гражданите" отдавна вече е "България без гражданите".Остава и' само "България без българите". От комунистическа , интернационална номенклатура освен безродие, какво ни очаква?:mad:
От един декар захарно цвекло, се добиват между 2 и 6 тона продукция. У нас добива се счита за нормален в рамките на 3 тона. От един тон цвекло се добива около 100 килограма кристална захар. От 2017 година, доколкото може да се вярва на пресата се отменят квотите за производство на цвеклова захар. Счита се, че предлагането ще надвишава търсенето. А, знаете ли че захарното цвекло съдържа легхемоглобин? Който по своя състав, твърде се доближава до състава на хемоглобина в нашата кръв. И на практика също може да спасява човешки животи?
Днес проверих цената на сръбската е 67,70лв/50кг - 1,354 лв/кг
Аз го знам. На село и преди девети, и след девети, че и след десети сме произвеждали захарно цвекло. Дядо даже имаше грамота за национален първенец за 60 и някоя година. Само че в един стар учебник пишеше, по спомен, "културата захарно цвекло е показател за културата на земеделие в една страна" и сме дотук.
П.п. А пък първият ми детски спомен от село е - дядо седнал до хамбара, кълца зах. цвекло за овцете и аз го врънкам да ми дава парченца и на мен. И той какво да прави -дава...
На Билата има промоция на сръбска цвеклова захар по 1.05 лв. Не знам до кога ще е.