Здравейте искам да споделя,че съм производител на стойки за кошери.При интерес телефона ми е 0884857185 на цена 5лв. са.Прикачен файл 5527
Преглед за печат
Здравейте искам да споделя,че съм производител на стойки за кошери.При интерес телефона ми е 0884857185 на цена 5лв. са.Прикачен файл 5527
Колко са високи тези стойки?
Високи са 30 см.
Но не са боядисани
Прикачен файл 5528Прикачен файл 5529
Мога да ги намаля каквито са ви удобни.
Тези кошери на снимката са 12 рамкови нали? Къде е производството?
Предполагам, че при такива стойки не е необходимо да се слагат мишепредпазители през зимата? Мишките не могат да се покатерят по тях. Евентуално да скачат от земята направо на прилетната дъска? Някой може ли да сподели практически впечатления по този въпрос?
Катерят се и пеят даже.Ако сте в селски дворове ,задължително мишепредпазители.
Тези са за 10-рамкови,но правя същите и за 12.Моите кошери са от 5 години на такива и не съм имал проблеми с мишки.Иначе мога да ги направя на всякаква височина.
тези кошери на снимката са 10 рамкови всичките.
Въпроса ми за производството отана май не разбран. Имах предвид къде се изработват стойките.
До гр.Ловеч едно село Баховица ако сте чували за завода на китайските автомобили
Стойките приличат много на тези от тази обява, но не са същите. Иначе и двамата сте от ловешко, доколкото си спомням... :)
http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=2435
Здравейте,
На мен ми се виждат малко високи. Притеснява ме при по-силен вятър какво ще стане.
Поздрави, Г. Георгиев
Имам подобни стойки и досега съм нямал проблеми ( пет години ) не са високи-добри са за кръста.
Здравейте,
Да, сигурен съм! (и аз имам проблеми с кръстачката) Но като видях преди няколко год. какви дървета бяха изкоренени във Вършец, садени от Фердинанд имам едно на ум. Просто за мен при тази височина центъра на тежестта къде е? Ако са малко разкрачени ще бъде по-добре, според мен.
Поздрави, Г. Георгиев
Незнам,но моите са от 5 години.Имаше бури в района на пчелина,където вдигна циглите на няколко вили.Вярно бях притеснен,но като отидох на пчелина нямаше никакви поражения.
Според мен,ако има изкоренени дървета от буря,то и кошерите Без стойки ще са обърнати.
И друг път съм ви го казвал - по строителни нормативи силата на вятъра в България може да достигне до 90 kg/кв.м. За по-сигурно трябва да се тества със 120. Тъй като страничната площ на кошера е около 0.5 кв.м., то тогава трябва да тествате със сила 50-60 kg. Ако кошера не падне при такава сила, има голяма вероятност да издърже безпроблемно следващите 50 години.
Няма 100%-ова гаранция, защото в самите строителни нормативи е упоменато, че те могат да бъдат превишени от силите на природата средно 1 път на 50 години.
Та това казва науката - вържете кошера с въже през средата и дърпайте със сила 50-60 килограма. И ако нормалния пчелар това не го прави, то производителите на стойки за кошери СА ЗАДЪЛЖЕНИ да го направят този експеримент. И ако кошера падне, да мислят как да си подобрят конструкцията (например разкрачване на краката).
Здравейте,
Съгласен съм с Матеев. Поне преди време имаше доста щети, показа и снимки. Точно това се опитвам да избегна.
Сигурен съм, че така направената стойка няма да издържи такова изпитание. И преди няколко постинга го казах трябва да има "разкрачване".
Поздрави, Г. Георгиев
Ако мине това ,което мина през Матеев, а и през някои други колеги и разкрачен да си ще се изтървеш.
Откакто съм пчелар се е случвало 2 пъти да си събирам капаците и други неща + обърнати кошери, а кошерите ми са от дърво. Молете се да не се случва.
На мен това лято два пъти ми се наложи да си събирам капаците и хранилките. Единия път имах и съборени кошери. кошерите бяха на два корпуса на палети и въпреки ниския център на тежестта бяха съборени от мини торнадо. Беше минало през пчелина по диагонал. ЛУДНИЦА. В първия момент помислих че е кражба и извиках и сота и полиция. Като влязох вътре в тяхно присъствие установих че нищо не липсва и малко по малко картината ни се изясни. Имах капаци на 17 метра от кошера, дървени са.
Здравейте,
Много неприятно, съжалявам за това което ви се е случило. Никой от нас не е застрахован от такова събитие. Доста съм си мислил и стигам до извода: Стойките, хванати (забити) в земята. Някакъв бързо стягащ колан. Кошерите вързани за стойката.
Това ще бъде само при очакване на лошо време. При хубаво време няма нужда от допълнителни операции.
Поздрави, Г. Георгиев
Точно така и аз съм си решил проблема. Стойки в земята и колани около всеки кошер. Полските кошери са здраво захванати към стойките посредством планки. При финландските това не е необходимо, защото самото дъно има оформени канали, и те пречат на вятъра да избута кошера от стойката.
Прикачен файл 5558
Прикачен файл 5559
Пусти бордюр отгоре и :icon_redface: