РЕГИСТРАЦИЯ НА ПЧЕЛИН- ПЧЕЛНИ СЕМЕЙСТВА
Здравейте!
Решил съм да се занимавам с пчеларство като хоби.За сега ще започна с два кошера.Прочетох закона за пчеларство но въпреки това не съм сигурен дали съм разбрал правилно.
Когато се сдобия с кошери с пчелни семейства, трябва да отида в кметството в 15дневен срок и да регистрирам кошерите?Означава ли ,че трябва да регистрирам пчелин?
Това прави ли ме собственик на пчелин при положение ,че става въпрос за два кошера?
Искам нещата да са уредени за да нямам проблеми с комшийте.Всички други изисквания за растоянието на кошерите от комшийте ще са спазени.
декларация за регистрация на пчелина
Цитат:
Първоначално публикувано от ianev
Преди няколко дни писах емейл на ОДБХ град Бургас за регистрация на
пчелина и ето какво ми отговориха.
"За регистрацията на пчелина попълвате заявлението което Ви изпращаме, и към него прилагате копие от лична карта и копие от документа за собственост или право на ползване (нотариален акт или договор за наем). Заплаща се такса от 20 лв по банков път преди входиране на заявлението в ОДБХ (за пчелин с капацитет до 100 броя пчелни семейства).
"
Изпратиха ми и декларацията която се попълва и може да им се прати до колкото разбирам и по електронен път. Няма разкаравне най много до близкия банков клон за да се заплати таксата от 20 лева. Смятам да се възползвам дано информацията е полезна и на други колеги мога да изпратя декларацията на всеки който е пожелае.