Здравейте!
Как мога да видя темите, в които последно са писани коментари, не само тези, които не съм чел, но и тези , които вече съм прочел?
Преглед за печат
Здравейте!
Как мога да видя темите, в които последно са писани коментари, не само тези, които не съм чел, но и тези , които вече съм прочел?
Колега,въпросът ти е неясен и объркващ.Всички теми,които не си отварял и чел ти светят в червено.
Най-горе,в ляво,точно под "добре дошъл...." има текст "последно коментирана тема"Това е и последният пост във форума до момента на отварянето ти.
Извинявам се , че не съм се изразил ясно.
Ще се опитам пак да обясня:
аз всеки ден чета новите постинги като използвам линка "<Вижте всички актуални мнения>" и това е много удобно.
Но когато искам да отворя повторно тема, в която последния коментар е бил от вчера и аз вече съм я чел вчера, то в този случай не знам как да намеря днес.
Чувстам необходимост от справка, която да извежда списък на последно коментирани теми за последната седмица или последния месец, назависимо дали вече съм я чел или не.
Предполагам форумът има тази функционалност, но аз не знам как да я използвам.
Благодаря на администраторите за търпението им!
Не мисля, че има такава техническа възможност. Всяка тема по която се пише излиза най-горе в списъка след :Важните" теми и така може да се ориентираш за това което си чел най-скоро. Или просто помни заглавията на темите които те интересуват най-много. Или ползвай линка долу в ляво:
Добави темата към любимите ви теми
Здравейте, бих искал да попитам администраторите на форума дали може малко да се увеличи шрифта му, тъй като ми се струва много дребен, а с увеличаването му от браузъра постовете стават много широки и крайно не удобни за четене sadsmile;
Здравейте!
В предвид на предния ми пост , като се замисля не виждам опция при постването , която да разреши на пишещия в случай, че реши да не поства мнението си , да може да излезе от постинга без да се налага да пише точки или запетайки.
Смятам, че това ще е доста полезно за админите да не се налага да трият постове като предният ми само от точки или запетайки.
Извинявам се за предния си пост, разбира се, но на всеки се случва да запъне по време на писане.
Поздрави!
Цеко, виж си резолюцията на монитора. Може от там да е проблема.
Кирил, ако не искаш да публикуваш пост, просто не натискаш "изпрати", а връщаш предишната страница.
Защо не мога да пускам лични съобщения?
Цитат:
Първоначално публикувано от кирил
Можеш, сега ти проверих настройките и личните съобщения ти бяха включени, ако незнаеш как ще ти помогнем.
Колеги някой има ли затруднения при влизането във сайта?
Да малко е затруднено в сравнение с другите форуми.Не може ли да се промени формата -например "текущи теми" да вървят повече време,понеже много бързо изчезват и трябва да се търсят в начало по основните теми и така не се отговаря навреме.
Днеска по едно време след като се логна и ми даваше че няма такава страница и като вляза на ново съм вътре
Да имаше проблем за известно време, но сега вече не. Поне при мен.
Правих едни настройки и бях допуснал грешка.
При някои теми текста се изписва много разлято,трябва да имаш три екрана за да проследиш изречението.Дали настройката е при мене или във форума?Днес е така при темата за осите.
Да за това е ще е добре ако намалите снимките преди да ги качите във форума
Искам да попитам-възможно ли е да се промени формата на форума ..като чукна на "вижте всички актуални мнения" да има повече теми а не последната и да съм принуден да търся по дати да речем моето мнение.в други форуми "виж актуалните мнения" вървят с дни а тука всяко следващо го затапва..и требе да се ровим ...неудобно е все пак-то така ако некой те запита нещо или следиш темата си требе ровичкане.
Работи се по тези въпроси,за да може да има по-добра нагледност,избирателност и бързина при работа във форума.Скоро ще има и резултати,но нещата не са така прости,трябва време.
Аз лично, не разбирам какъв е проблема. Щом се влезе на началната страница, всичко което не е прочетено, след предишното ви влизане е маркирано в жълто. Преглеждате си всички жълти (актуални) мнения по всички теми и готово.
Ако не съм писал на вярното място - изтрийте написаното!
Обаче - на обявите, имам предвид в сайта - какви са тия цапаници ?
Няма ли да се предприеме нещо?
Извинете..
Нямам много време в момента и не съм видял обявите, ще поправя нещата.
Вече всичко е ок във сайта
Колеги,вече можете да виждате последните и популярните теми в края на форума.
Благодаря, Ванка!
Много по-удобно е с тези линкове към последните теми.
Последно време имали някой проблеми с лични ,или е само при мен,питането ми е дали изспратените от мен ги получават и обратното?
Kолега ако не можеш да получаваш виж дали не пълна Папката ви Входящи съобщения drinks;
Здравейте, как мога да изтрия дадена тема поради това, че вече не е актуална.
Благодаря!
Пишеш на някой от модераторите или администраторите.
По този повод съм писал няколко пъти на лични на модераторите,не да изтрия а да променя заглавието на темата но без отговор sadsmile; ?Цитат:
Първоначално публикувано от syzi
Може колегата да е преценил,че не трябва да се променя заглавието.
По повод горното изказване на потребителя hari, му се отправя забележка за неетично и неколегиално поведение.При следващ подобен случай, ще има и по-сериозно наказание.Цитат:
Първоначално публикувано от hari
Много бавно ми се зареждат страниците. Само при мен ли е така?
И при мен е така
И при мен от много време е така drinks;
При мен страниците са наред, но немога да отварям снимки/да ги правя по големи като кликна на тях/
Искам да насоча вниманието на администрацията на форума, относно потребителя gillan.
Нарушава правилата на форума - използва вулгарен език, отправя нападки и груби обиди към участниците на форума, пропагандира идеи с дискриминационен характер на етническа основа.
Надявам се модераторите и админите на форума, да вземат отношение, за да не се стига до по-сериозни и неприятни ексцесии.
Цитат:
Първоначално публикувано от kando
ти си лъжец и подлец.Пак питам и искам отговор, кой започна темата, кой започна с обидите, кой започна с дискриминацията?Кой кого обиди пръв, но явно освен че си лъжец, си и слепец щом не можеш да прочетеш това което ти пиша и това което е писано по темата.Аз съм на мнението че ти си провокатор, и агитатор на лицето Владимир Николчовески.Повече по темата може да видите и в страницата на Фейсбук.Там тези лица хептем се оляха отколкото тук.А за по сериозните ексцесии аз ти казах кой съм, кажи и ти кой си.Не е ле да застанеш зад името си.
Владимир Николчовески даже и не го знам кой е - че съм провокатор това е ясно на всички във форума, явно само на теб не. А кой нарушава добрия тон - това в темата се вижда, както и в тази.
това е простотия наша -хич не ме интересува кой какво пише-ВАЖНОТО Е ФОРУМА ДА Е ИНТЕРЕСЕН!!!на подобни топки не би трябвало да се обръща внимание-форума е пчеларски -ами хайде всеки да се представи като такъв и да помага (макар че аз лично не искам да помагам на никого0..Цитат:
Първоначално публикувано от kando
На потребител gillan правя забележка за неспазване на т.9 от правилата на протребителите.Темата в която се води спора е свободна,но това не дава правото на никой да използва обиди от какъвто и да е характер.При повторно нарушение ще последва бан за 48 часа.
АДМИНИСТРАТОР
Цитат:
Първоначално публикувано от buci59
за нарушение от същия характер ли става въпрос??? drinks; drinks; drinks; или за всяко друго sweating; sweating; sweating; sweating; sweating; sweating; sweating; sweating; ? :D
Моля,не пишете безсмислени изказвания просто,за да е написано нещо.Има препинателни знаци в българския език,които е желателно да използвате!
Предлагам всички обяви за закупуване на мед да станат платени.Така индивиди като
tania_Ruse поне ще си плащат, за да се гаврят с пчеларите.
Съгласен -с две ръце гласувам ,това отдавна трябваше да стане !!!!!!!!!!!!!!!!!Търговците поне да си плащат за гаврата ,,,.То не знам защо изобщо му стои темата тука ..да се ядосваме само..ТРЯБВА ДА ИМА КРИТЕРИИ за пчеларите в този форум и за търговците според мен.Редно е обявите на колегите да бъдат безплатни -а търговците -да си плащат..администрацията на форума знае и да прецени.Мен лично ме дразнят подобни обяви ,,,но спазвам добрия тон..засега :DЦитат:
Първоначално публикувано от зуница
Ако Таня ще плаща, тогава и всеки пуснал мейл от лакомия за лично договаряне, също да плаща....види ми се справедливо wink; :D
ЗА мейл да -но ако например член на форума реши да продаде кошери и майки -пак ли трябва да е така колега ?Модераторите виждат всичко ..и могат да преценят..това все пак не е търговски форум и би следвало членовете да се ползват с преференции-така мисля.Цитат:
Първоначално публикувано от аз
Колега ,"аз", не ми размивай предложението, ако обичаш.Знам защо предлагам точно тези обяви да са платени.
Предложението ми би засегнало само нелоялните търговци.Истинските си включват в сметката и такива разходи(реклама, маркетинг).Истински търговец не би си разрешил разходи, за да се гаври с потенциялен клиент, за да го загуби.С такова заплащане "недоразумения" като споменатото "tania_Ruse" ,ще останат, ако не с друго, то поне с по-малко пари.
Можеш ли да ми посочиш лоялен търговец, член на форума ?!?!?
Не мога да ви разбера за кво зеите срещу Таня-русе....първо нападате, после обиждате и очаквате някой да ви благодари за "топлото посрещане" !!!
....и тва сичкото без да има публикувани цени....ами ако ги бяха публикували, щеше и да линчувате.....накратко, за мен темата беше груб показ на липсващо възпитание....и у двата лагера.....
....а личното ми мнение е, че търговци на едро от форум не пазаруват, просто не е това начина и механизма за набиране на клиенти и стока....накратко, смятам, че това е някой изгонен съфорумник и през прокси или съседна wi fi си прави каламбура с вас....пък вие налапахте куката на чадъра от раз :D
...аре чао засега....и успех при договарянето drinks;
И според мен ства дума за каламбура от изгонен от форума под прокси -но това не определя отношението спрямо колегите.Цитат:
....за мен си е купон...обичам сеирите http://s4.rimg.info/f846e9b975929084...888d05a37b.gif
Не разбрах само, защо да не си плаща за "удоволствието"?
ми глей са...питай собствениците на форума, че тва с плащането нема да е толко печалба, колкото разправии с данъчните институции....таа, накратко, нека секи си пише.....па за секи влак си има пътници......
"Aз" е непоправим шегаджия drinks;Цитат:
В раздел Производители и търговци на пчеларски инвентар има тема в която пише следното:
Вече всички обяви от производителите и търговците на пчеларски инвентар и мед ще бъдат платени.
Ако искате да си пуснете обявата първо се свържете с мен на лични съобщения за да се уточним.
При всяко публикуване на такава обява без мое разрешение ще бъде изтривана, а при повторно публикуване ще последва банване на потребителя.
Понеже известно време бях зает и не съм видял тези обяви от търговци и производители и за това не съм ги изтрил, но сега ще се заема с това.
а така....ред, дисциплина и с големия ботуш газене и натискане на главата доле ниско wink;
...интересно , дали в специализиран форум на търговци така ще се постъпва с продавачите ?!?!?!?
.....ретката ми мисъл е, че не е това начина, ма де се вика, у тоа форум сме на гости, кво ни турат, тва че ручаме....
...чета сички теми за обединения, съюзи и прочие дивотии, ма като глеам, реално секи си дръпа чръгата накъде него си....от оня другия форум ме изгония, щото защитих колега за изказано мнение, което , макар и правилно, беше в разрез с водената политика от собственика!
....тука съм като производител...мижав некъв си, ама все пак пчелар, тааа дразнещо е поведението на търговците, ама все пак си мислим, че би трябвало да работим с тех, вместо да ги отблъскваме и обиждаме!!!
...съгласете се, че ако при изкупуване на мед ви свалят 0,20 лв./кг. заради членуване във форума, а търговеца е платил някаква сума за обявата и си я удържа, на никой няма да му изнесе!!!
....тааа, да си кажа баш кво ме мъчи: Що некой да плаща за нещо, което не е реклама ?!?!?!?
....мене примерно ме дразнат рекламните дивотии на форумната платформа, всеки втори пост да е рекламен и да ми фали сваляне на кила или уголемяване на пениса....ма % не искам за рекламен тормоз.....
....не одобрявам похватите на търговците за момента, но и не одобрявам подхода към тях, пак за момента.....някой трябва да направи първата крачка и да постъпи като разумен човек, досега си мислех, че пчеларите са такива, ма след последните дни, разбрах, че пчеларите в България са съвсем малко.....в по-голямата си част са останали медари.......
....както и да е , квото и да решите : успех в продажбите !!!!
Цитат:
Първоначално публикувано от vankata
май е редно това отдвна да сте го уредили господин Администратор.....-нека си плащат за гаврата ...господата..но да попитам как е въпроса с колегите ако решат да пуснат обява за продажба на кошери и мед ...все пак нека да има преференции за участниците във форума ,вие виждате всичко и можете да прецените?
мене примерно ме дразнат рекламните дивотии на форумната платформа, всеки втори пост да е рекламен и да ми фали сваляне на кила или уголемяване на пениса....ма % не искам за рекламен тормоз..... mi що не го пишеш директно колега???Все ми се иска да стане форум -ама като хората...да бъде полезен за всички и да се чувстваме приятели,,за съжаление това не може да стане ,жалко е че гледам отстрани .и все така нещата ще бъдат същите .. judge;
Подкрепям!Форумът не е търг и който се чувства търговец трябва да се държи като такъв и да си плаща.Форумът е място за взаимопомощ , разговори и коментари на хора обединани от пчеларствотоПчеларството като хоби, професия и най-вече обич към пчелите.Цитат:
Вече всички обяви от производителите и търговците на пчеларски инвентар и мед ще бъдат платени.
Не случайно в Евангелието пише "Иисус изгони търговците от храма".Вярвам ,че е така.Търговците да си знаят мястото.
Колко от Вас пчелари продават на борсата меда си?
Колкото до свободата на словото ,то тя свършва там където започнат обидите и личните нападки към опонента.
Та колега "АЗ",къде ми е погрешно разсъждението?
Според мен,всеки който използва форума трябва да си плаща!Ако е някъква минимална сума,няма да има разделения на търговци,пчелари и т.н.
Предлагам да се направи с sms примерно още при регистрацията и готово.Всички ползваме форума все пак и никой не е длъжен да плаща за всички.
e не всеки -според мен ..не съм стипца..ама ,,,нали това е нашия форум???? ако искате -ще си плащам за в всяко мнение??аз не знам кой богу да служа вече?
аре стигате вече -НАПРАВЕТЕ ГОТИН ФОРУМ -ДА ЧЕТЕМЕ И ДА СЕ КЕФИМ ?????
Колеги,нека уточня нещо.Форумът е ЧАСТЕН и собственика има своето право да прави каквато си иска реклама в него.Членуването във форума е доброволно и никой никого с нищо не задължава освен да спазва правилата обявени от собственика.Не веднъж е казвано и ще го повторя отново-Ако потребителят е решил,че във форума не намира необходимата информация и атмосфера,която е очаквал,той може да поиска регистрацията му да бъде заличена.Това се прави с искане в темата"ПРЕДЛОЖЕНИЯ,ПРЕПОРЪКИ И МНЕНИЯ СВЪРЗАНИ С ФОРУМА".Искането му ще бъде изпълнено,но да се правят сравнения с други форуми е неуместно,навсякъде правилата са строго определени и се определят от собственика.
Обявите във форума винаги са били свободни и ще си останат такива за всички Вас.Платени ще бъдат само обявите от фирми и еднолични търговци.Поради факта,че такива реклами са трудно контролируеми,при пускане на обява от такива хора,и ако същите не са съгласувани с администратора ще бъдат изтривани незабавно от ръководството на форума.
хахаха.....хубаво е, че някой ми разясни, че не съм държан насила тука :D
....друг ми беше замисъла на поста, ма карайте......
.....здрави да сме, останалото че се нареди само ...http://s3.rimg.info/643f9b9f97b3acf7...c7542166b3.gif
И като се плаща обявата какво ще стане от това?Освен по голяма гавра с вас.Обосновавам се защо, ако аз съм прекупвач и плащам за обява тук, то тогава мога да пиша каквото си искам защото съм заплатил за това.А вие ще сте длъжни да четете какво пиша, и да стискате зъби без да имате право и на вопъл, защото за сметка от вас аз съм заплатил дадена цена за да пиша в форума.И какво ще излезе????Те ще плащат, се се гаврят, бъзикат, ебават и прочее, а вие може само да седите и да негодувате без право на глас.Не знам, но според мен го обмислете и направете така че, освен агнето да е цяло и вълка да е сит.
Не значи, че като си платил за обява можеш да пишеш каквото си искаш.
Така е съгласен съм, но че тук във форума има правила трябва да ги спазваме, го правим от добра воля и сърце.Държавата има конституция и закони, и има един закон дето гласи че всички сме равни.Представи си какво ще стане, ако някой изреве че си е платил обявата, а друг не плаща.И на всичкото отгоре това го коментираме на всеослушание тук във форума.Може да го чете всеки и всички, моето мнение е да намерите някакъв баланс, та всички да са доволни, и да няма дразги и хапаници.разбира се това е мое мнение.
Платените обяви са един вид реклама която е редно да се заплати.
е сега вече съм съгласен с Ванката drinks;
...и като допълнение, а и понеже, като гледате реклами, не можете да ги коментирате пред рекламодатела, бих предложил, всяка реклама да е публикувана със съответните контакти за връзка......и да не подлежи на коментиране !
......демек, темата да е пусната и заключена за коментари. Ще се спести много повече работа на модовете.....а и излишни опити за разсъждения от потребителите wink;
Мисля, че тази форумна платформа не позволяваше автоматично това и този род дейност ще товари администратори и модератори, ама ми се вижда справедливо!
При всеки конфликт на интереси се опитвам да разсъждавам от позицията и на двата лагера....всъщност това и се опитах да провокирам сред вас....ма все още капаците на повечето българи са с еднопосочна клапа.......
Абе уж съм стар форумен лъв, ма у тоя форум един въпрос ме гложди постоянно. Рових къде ли не и не намерих отговор, явно нещо ми е убягнало.
Та да питам директно: Виждам, че някои потребители имат рейтинг. Как става това с рейтингите, щото в моя профил, панел за управление на такова не открих?
Виждаме,че си стар лъв,но явно не си следил достатъчно форума,за да знаеш откъде са точките в рейтинга на някой потребители.Това с рейтинга е в правомощията само на админа.Скоро ще бъдат изчистени всички рейтинг точки,защото те са в следствие на незавършен опит за оценяване на потребителите във форума.
Аха.....знаех си, че е нещо пробно и недействащо wink;
Благодаря !
...оценяването на качествени мнения не е лоша идея, но за съжаление в БГ форумите е неприложимо!
Защо не въведете точка в правилата на форума че "администрацията на форума не носи отговорност за мненията на посетителите в сайта "?В повечето форуми това го има като точка - така бихте избегнали евентуални проблеми.
Това е идея за която ти благодаря.Ще го обмислим и в подходящ текст ще допълним в правилата.Цитат:
Първоначално публикувано от Spens
При регистрация всеки се е съгласил с условията:
Въпреки, че администраторите и модераторите на този форум ще се опитат да премахнат или да променят възмжно най-бързо всеки материал, носещ вреда, невъзможно е да бъдат прегледани всички съобщения. Вие разбирате, че всички съобщения на тези форуми изразяват личното мнение на съответните им автори, а не на администраторите, модераторите или уебмастъра (като изключим съобщенията, пуснати от тези хора), и следователно те не носят никаква отговорност.
Приемате се да не пишете никакъв груб, неприличен, вулгарен, заплашителен, сексуално-ориентиран или всякакъв друг материал, който нарушава законите. Такова поведение може да доведе до моменталното и постоянното ви изгонване от форумите (както и уведомяването на вашия доставчик). IP адресите, от които са направени всички съобщения се записват и могат да бъдат използвани в такива случаи. Приемате, че уебмастъра, администратора и модераторите на този форум имат правото да премахват, променят или заключват всяка тема по всяко време, ако намерят за уместно. Като потребител одобрявате записването на всяка информация, която въведете, във база данни. Въпреки, че тази информация няма да бъде предоставяна на трети страни без вашето одобрение, уебмастъра, администратора и модераторите на този форум не могат да бъдат отговорни за всякакви хакерски атаки, които могат да доведат до разкриване на данните.
Тази форум система използва cookies, за да записва информация на вашия компютър. Тези cookies не съдържат никаква информация за вас; използват се само за да подобрят функционалността на форумите. Мейл адреса ви се използва само за потвърждение на детайлите по регистрацията и паролата ви (и за изпращане на нови пароли, ако случайно забравите текущата си).
Избирайки Съгласен съм... вие приемате горепосочените условия
Когато вляза във форума и не успея да прочета всички нови мнения наведнъж и после изляза, след това всичко е маркирано като прочетено вече. Това си е голям недъг. Може би е направено с цел сигурност, но избягвам да влизам, освен ако нямам няколко часа свободни за четене на точно този форум.Препоръчвам да махнете автоматичното излизане на потребителя от профила си при неактивност определено време. Според мен това неутрализира хубавите страни на форума-подреден и прегледен е...
Цитат:
Първоначално публикувано от jojonov
До сега сесията беше 1 час и излизаш автоматично, сега я направих 3 часа, а по другия въпрос не мога да направя нищо понеже така е програмиран форума.
Може сесията да се направи неограничена и ето получава се...Който иска сигурност-просто натиска "изход" след като се начете...
Въобще не мисля, че това е добра идея откъм сигурносттаЦитат:
Първоначално публикувано от jojonov
на форума, не напразно го има този "session timeout".
Например хипотетично познавам vankata и знам че е админ, минавам покрай тях и му развивам бушоните или пък му режа кабела за интернета за 3 часа вероятността да получа админските му права /session hijacking/ е доста добра.Това важи естествено и за всеки потребите които примерно не ми е приятен и ще наговоря от негово име каквото се сетя, пък после нека обяснява че няма сестра.
Не искам да давам линкове из нета на хакерчатата, но ето нещо все още работещо:
If a moderator or an admin close a thread in phpBB 2.x.x the sessionid is sending with GET
Всичко може, не всеки го може...
Не пазим държавния резерв на Камбоджа все пак.Ако някой, който знае как, иска да хакне форума, едва ли нещо може да го спре...
От както върви рекламата на тези етикети , се промени начина на показване на мненията . Освен това се показват само в ляво и то първото мнение .надоло може да са и 5 страници с мнения не се показват. Не е от компютъра ми.
Разбрах за проблема,ще проверя.
Сега оправи ли се?
Да , БЛАГОДАРЯ ВИ . Светкавична реакция.
Izvinete za latinicata, no ot telefona e taka...
Ot 2 dni ne moga da vlizam vav foruma ot domashnia si komp. Internet dostavchika mi kaza, che triabva da se obnovi DNS. Mezhdu drugoto, i drugia forum e taka. Kazaha oshte, che problema bil se poiavil sled podnoviavane na domeinite.
Ima li i drugi s takav problem?
Това е отговора от хостинга
Имахме проблеми с нейм сървърите вчера и някой интернет доставчици бяха кеширали грешни записи. Възможно е вашия доставчик също да има такъв кеш и за това се получава този проблем.
Ok. Blagodaria!
Страхотен форум ! Браво ! drinks;
Един съвет по добре направете така че дадения модератор или админ да отговаря за определена част или секция от форума. Или още по добре в секциите с районите да отговарят хора от съответните райони. Сега като гледам в форума има всичко друго но не и ред към който се стремите редно е и вие да спазвате някакъв ред не само да го изисквате от нас next_banned;
Ако разделим модераторите по секции ще има закъснения в модерирането, защото не винаги всички модераторите са онлайн, затова са във всички форуми за да може който е тук своевременно да реагира навсякъде.
Аз съм собственик и администратор (модератор) в няколко форума. Трябва да ви кажа, че в моите форуми от месеци не ми се е налагало да модерирам каквото и да било на когото и да било. Хората си дискутират в дух на разбирателство и взаимопомощ и НИКОЙ НИКОГО НЕ ОБИЖДА !!!
Тука в този форум направо останах гръмнат! Не знам какви хора са се събрали, но човек не може да напише и един постинг, без да бъде оплют или обиден от някого.
Рецептата за оправяне на форума е много проста - играл съм я много пъти и всеки един път тя действува безотказно. По принцип хората не са такива злобари и комплексари, каквито се представят по форумите. Ако с един такъв човек говориш по телефона или се срещнете очи в очи - това ще си е напълно нормален човек, който си има възпитание и добри обноски. Във форума обаче той се овълчва и започва да пише простотии. Причината за всичко това е АНОНИМНОСТТА !!! От психологична гледна точка ако един човек е прикрит от анонимността, то в неговите действия се прокрадва безнаказаността и той си позволява думи и действия, които в нормална ситуация възпитанието го възпира да каже и направи.
редактиран от модератор
Нямам абсолютно никаква причина да харесвам Матеев. По скоро обратно. Но за съжаление тука е прав.Цитат:
Mateev Каза:
По принцип хората не са такива злобари и комплексари, каквито се представят по форумите. Ако с един такъв човек говориш по телефона или се срещнете очи в очи - това ще си е напълно нормален човек, който си има възпитание и добри обноски. Във форума обаче той се овълчва и започва да пише простотии. Причината за всичко това е АНОНИМНОСТТА !!! От психологична гледна точка ако един човек е прикрит от анонимността, то в неговите действия се прокрадва безнаказаността и той си позволява думи и действия, които в нормална ситуация възпитанието го възпира да каже и направи.
Колеги, май се впрягате излишно.
Потребителите на форума са много точна представителна извадка на обществото ни. За това ни е такова и положението. Не ни е виновна държавата. Такива са ни и политиците, такива са ни и шефовете, такива са ни и служителите. Абе просто сме си такива и ние.За това си заслужаваме съдбата.
Хайде преди да се вторачим в съседския двор, да НАПРАВИМ нещо в нашия си.
До преди 2-3 дена и мене много ме дразнеше новия "колега". Ма си рекох, абе що да си късам нервите, след месец всички ще са по пчелините и като загуби публика и всичко ще си дойде на мястото. Егал съм им хабата и на програмите и на алчните инкасатори на еврофондове и на безработните групи и на всичките тарикати. Тука има два типа потребители за мене - такива от които искам да науча нещо и такива с които бих споделил скромния си опит. За съжаление и двете групи се събират на пръстите на ръцете и краката ми :D
Айде да свършва тази зима и да тръгваме из кошерите, че ке се утепаме из форумите.
п.с. Към модовете. Справяте се отлично. Пазете баланса между свободата и правилата. Че я вижте какво става у синия... 4 мнения за 3 дена... ама то с триене на потребители и безпардонна цензура до там се стига thumbdown;
Здравейте! Регистриран съм във форума от 7 април 2011г и досега само четях темите и се учех от колегите които споделяха и разбират от пчеларство. Напоследък след появата на Матеев във форума с демонстрирането на отношение/определението мърши/ към колеги взех да се дразня но аз си го познавам от неговия соларния форум в които там демонстрираше същото поведение.. Той човека си е такъв просто..най кадърния проектант, най кадърния бисзнесмен ... другите са мърши.. Но сега и да стане модератор...просто не се стърпях..
Искам да благодаря на администраторите и модераторите на форума. Останах приятно изненадан колко бързо отреагираха този път с почистването на спама и на конфликтните постинги. Това е верният начин на действие.
Ясно осъзнавам че благодарение на конфликтите в последните 2-3 дена, няколко човека създадохме много работа на администраторите и модераторите и искам лично да им се извиня за моята част от този проблем.
Ще се постарая в бъдеще да не им създавам работа дотолкова, доколкото нещата зависят само от мене. Ако някой ме обиди - няма да отвръщам на обидата с обида, а само ще коментирам факта, че ми е неприятно. Това е нормално човешко взаимоотношение и е редно този, който е обидил, сам да си редактира постинга.
Обещавам и аз да не обиждам никого, а ако неволно го направя без да искам - моля информирайте ме. Ще си поправя постинга и ще се извиня.
Колеги,в последните дни емоцията и нервите ескалираха в резултат на неподходящи фрази,определения и дори обиди.В резултат на това,съобразно правилата на форума,на модераторите се наложи да изчистват доста спам,дори и да премахват цели постове.Администраторите не искахме да се намесваме,като се надявахме тези недоразумения да се изчистят от колегите,които ги създават,за съжаление обаче това на стана.Както в държавата има закони и дали са добри или не те трябва да се спазват,така и тук има правила и не сме казали,че са перфектни,които трябва да се спазват.В следващите няколко дни,всички теми ще се опитаме да ги прочистим от спама,натрупан през месеците назад и нека никой не се сърди,че му го нямал емотикона с чашата,поста от 2 думи или мнение,което не по темата.Всеки,който си позволи и с най-малак жест да обиди друг,ще бъде наказан с бан за 48 часа.При повторно събитие,същият ще бъде изтрит от форума.Нека спазваме добрият тон и взаимоотношения и този,на когото някоя тема или пост не са му интересни,просто да ги подмине и да не се опитва да дразни.Има тема,където човек може да впрегне цялото си остроумие и творчество или да си приказва на воля,но това нека не става в темите,защото Ви уверяваме,че в момента на констатиране на спам в темите,начаса ще бъдат премахвани.На всички Ви пожелаваме приятни часове във форума в компанията на приятелство и колегиалност.
не знам как го направих, ама явно размествайки мишката съм цъкнал на нещо некъде......четох, гледах, ама не намерих опция за отключване, а как съм заключил темата си немам на идея !!!
Таааа, ако може, некой началник да ми отключи темата :
http://pchelari.com/forum/viewtopic.php?t=3942
Благодарим !!!
След седмица отсъствие от форума,от два дена страниците ми се отварят със закъснение и прочие,уж нета ми е от бързите,други с подобен проблем?
Да, точно се ядосвах и аз. Мисля, че е заради рекламите.