Продавам:
Пауловния Томентоса - 3 лв.
Размер: от 70 см до 2 метра
Регион - Пловдив, с.Тополово
Куриер - Еконт
0898 93 21 93 - Иван
Преглед за печат
Продавам:
Пауловния Томентоса - 3 лв.
Размер: от 70 см до 2 метра
Регион - Пловдив, с.Тополово
Куриер - Еконт
0898 93 21 93 - Иван
над 10 бр. - 5%, над 20 бр. -10%, над 50 бр. -15%, над 70 бр. - 20%, над 100 бр. - 25%
Колега petrovito, пратих ти ЛС преди 2 седмици, все още нямам отговор. Да търся ли фиданки отдругаде?
И аз съм му писал преди 17 дни по друга от обявите му, но отговор няма.
калта е до коляно в момента. чакам да спрат дъждовете, за да вадя дръвчета. хубаво е и да поокапят листата. няма да забравя никой, но по-добре звънкайте и на телефон, за да ви запиша в тефтера. Не влизам много често във форума...
Здравейте! Искам да поясна, че дръвчетата са поне 1 - 1.5 метра високи. Има такива и от 2 - 2,5 метра, дори 3 метра. Масовия размер е 2 метра. Доста са дебели в основата и вързоп от 10-на си е доста обемен и тежък. Десетина целите, са към 8-10 кг. Мога и да ги отрежа при основата на 20-30 см. над коена при Ваше желание, така ще олекне и пратката. Който не е запознат с отгеждането, пояснявам, че след засаждане се режат на коляно с пъпки, на около 10-15 см над земята. На пролет избиват от 2 до 6 пъпки и тръгват филизи. Оставя се само един филиз /най-силния/. Този филиз за едно лято израства от 2 до 4 метра.
Цената си е 3 лв. за бройка и с отстъпките за над 10 бр., както съм посочил по-горе.
Какво означава "режат се на коляно"? Имаш предвид , че се режат на височината на коляното ли?
там дето са листата има одебеляване, на него викам коляно. режат се на 10-на санта от земята, непосредствено над така нареченото коляно.
Ето това имам в предвид.
Аз вече засях тия дето ми прати.Чакам да цъфнат.
Горе долу и аз така ги резнах двете, които ми прати - на около 30см от корена и сега стърчат по 7-8см от почвата. Сега очаквам бурен цъфтеж и изобилие от мед.
след две години...
Ако беше по-топъл март, можеше и скоро да цъфнат...На 15.03.15 бях до моите в Тополово, където е пчелина...има 80 санта сняг...Иначе цвета го приготвят още есента, ако има изкарани гроздове с пъпки, значи ще ти цъфтят.
Зайците са направили поразии - имаше доста с огризани кори.
ТОВА НЕ Е ЛИ МНОГО НА ГЪСТО АКО Е САМО ЗА ЦВЯТ
Тези около кошерите са на схема 3х3. Сега са 3 годишни /първата е нулева /отрязани/, значи на общо 4/. Като станат на 5-6 години се режат през едно. Така се разреждат. Отрязаните тръгват наново. Останалите се ширят до 10-12 годишни и режа тях. Другите са ми на схема 4,5х4,5. Там няма да си играя да ги разреждам. Виждат се на по-заден фон, но са по-млади. Схемата зависи от мястото с което разполагаш. Моето е ограничено, а тръгна ли да питам съсед да продава, вдига тройно цената на земята. При все че е калпава глина и никой около мен не я ползва.
Вдясно се пада участък с еводии, но не съм го заснел. След него е дере с поток. Около потока засях мелии, еводии, бели и жълти акации, гледичии и липи...идиотите овчари и кравари всичко потрошиха и унищожиха, вместо да пазят за да имат сянка къде да почиват на обяд. Не е ли заградено никой не го пази..Те и през оградата правят золуми. Надигат тела и пускат вътре кози. Чудя се докога ще ги търпя. Накрая ще гепя някой и ще го вържа 2 седмици на някое дърво гол.
Схемите са за дървесина - 3х3 с разреждане, 4х3 с разреждане, 4х4, 4х5, 5х5, 6х6, сам решаваш. За дървесина се махат клоните докато можеш да ги стигнеш. Виж ги какви са голи моите до 5-6 метра нямат клон. Липсата на клони с листна маса, малко ги забавя в развитието.
А, ако търсиш бързо развитие и цвят, я пускаш да прави клони от 2 метра височина и свободно да се развива. Цъфти малко преди бялата акация.
Ако търсиш добив на мед от дървета, сееш еводии.
Ако търсите бързо развитие и цвят, то след, като стане 2 метра висока фиданката, оставете я да прави свободно клони над тези два метра. Примера е тази, която подарих на съседа пред къщата. Дървото е само на 4 години, но е огромно
Дали е ксно вече да ми изпратиш едно две за сянка на фургона?
поне още два месеца спокйно може да са засаждат фиданки на гол корен. иначе лятото успешно се засаждат такива от саксия.