Произвеждам този модел кошер Цена на 10р. с магазин 55лв. 12р с магазин 65лв.рамки несковани 0,55лв.сковани и зателени 1,00лв. за контакти на лични или на тел.0894086103
Преглед за печат
Произвеждам този модел кошер Цена на 10р. с магазин 55лв. 12р с магазин 65лв.рамки несковани 0,55лв.сковани и зателени 1,00лв. за контакти на лични или на тел.0894086103
Колега, колко мм са дебелините на стените
Стените са дебели 2,5см.Но работя по заявка и нещата могат да бъдат променени.Както и има вариант за импрегниране отвън с пчелен восък и кошера остава в този си вид като на снимката.
Преносни сандъчета цена 20лв.
Десятки обработени с восък.
Един лаишки въпрос: Какъв е смисъла от ламарината на капака?
Виждам, че повечето кошери са така направени, но не знам обяснението.
А какво да сложим на покрива според теб ондулин?
Имам съвет. Ако челната дъска на капака покрива страничните, ще се подобри визията на кошера. /да е като на плодника/
Да това е така,но визията не прави кошера а качеството на изработка и материал.
Здравейте колега,
Кошерите наистина са хубави и направени с мерак.Ще Ви посоча един недостатък ,който съм установил в практиката си-при така поставена ламарина когато вали дъжд водата се стича върху частта от капака ,коята не е покрита с ламарина .
Желая Ви успех в начинанието!
А бе колеги за тази цена толкова сега ще ви публикувам снимка на кошер на там цената е друга.
Колега, това е 12-тица, капака може да го въртиш, както си искаш.
Успех на всички.
Ето въпросният кошер.
Добре де дай идея какво да сложим?
За да не вали вътре в кошера.
Това са глупости,Покрива на кошера за да е прав трябва да е с ламарина или нещо друго непромокаемо,а за да няма ламарина трябва да е стреховиден във вид на керемиди.
Колега има еФтини кошери и скъпи кошери кой каквото иска
Оня ме изкефи да му обяснят защо се слагало ламарина.Абе човеченца,пича прави кошери и на тая цена наистина изглеждат добре,аз моите ги продавам по-скъпо,но всеки е свободен да прави каквото иска.Ама тука някви застреляни да се появяват и да задават малоумни въпроси в темата на човека,просто смешно.Какъв трябва да е отговора на тоя въпрос,"защо слагаш ламарина" Ако искаш върви изкарай един час по трудово обучение в първи клас и децата ще ти обяснят.Ти ако искаш слама сложи като в Африка на няколко пласта с по-голям наклон.
Да беше се опитал да вникнеш във въпроса преди го оценяваш като смешен. Аз кошера на Георги съм го оценил където трябва, цени не коментирам. Ще ти поясня с малко повече приказки за да разбереш - въпроса е "Защо точно ламарина? Само срещу дъжд ли служи или има и друг смисъл да е точно ламарина?" Но все пак е добре човек да има малко повече познания по физика от научените по трудово обучение за да разбере смисъла на въпроса.
Лесно с много малка горелка на газ,и едновременно полиране с пчелен восък.А цените са на първата страница на темата.
Колегата "Петър84" пита за цената на последният кошер който си побликувал, този с периферията на капака и дървото изглежда необработено, за него кошер не става ясно на същата цена ли е или на друга?
Разбрах на последният ДБ12р.цената е 65лв.
Кошер от запитване на колегата Ivohit
Колкото до физиката:
Алуминия е по-добър проводник от ламарината,така че алуминиева печатарска плака ще свърши по-добра работа ако искаш да ги екранираш отгоре.Второто нещо е,че за да ги екранираш добре,трябва целия кошер да е обкован с ламарина или поне да има метална мрежа,тя също екранира.
Виждал съм кошери разположени в електроразпределителна станция непосредствено до трансформаторите с високо напрежение,въпреки че това електромагнитно поле се отчита като вредно в литературата за пчелите.И все пак тия кошери от доста време ги гледам там,явно някак си се справят.
Най-малкото може да са по-далеч от електропровод за високо напрежение,не можеш да спасиш пчелите от вълните,ние също сме подложени на тях или варианта е да екранираш всяка пчела по отделно ;)
Това вече е друг стил на разговор!
Какви са изводите до тук? За екраниране не можем да говорим по две причини:
- няма смисъл от екран само от горе;
- незаземен екран срещу електромагнитни полета е безсмислен.
Не коментираме вида на ламарината - стоманена поцинкована или алуминиева (по определението на железарите всяка пластина от метал, когато дебелината е много по-малка от другите размери е ламарина и в този аспект печатарските плаки също са от ламарина)
Тогава остават следните причини да се обличат капаците на кошерите с ламарина:
- защита от влага (дъжд, сняг);
- защита от механични въздействия (тук печатарските плаки губят много поради вида на материала и дебелината);
- защита от топлинното въздействие на слънчевите лъчи (тук печатарските плаки печелят поради добрите си отражателни свойства)
Има ли други причини, за които да не се сещам?
Колкото до въздействието на електромагнитните вълни върху пчелите - това е друга тема. Виждал съм пчелини в близост до предавателите във Вакарел, където има мегаватови мощности на излъчване.
Корпус дванайска.
Както вече писах в група "Пчелин" във Фейсбук технологията на Георги е перфектна, както от естетическа, така и от екологична гледна точка. Обгарянето като метод за обработка на дървесината срещу гниене е познато още от древността. Виждал съм останките на рибарско наколно жилище при участието ми в археологически разкопки. Всички колове са били обгорени преди набиването в глината! Метода го прилагаше и баща ми при обработката на коловете за домашната ни зеленчукова градина. Обяснението е следното - при обгарянето се запечатват порите на дървесината и влагата не прониква в дълбочина. Обработката с восък довършва работата на обгарянето и запечатва цялата повърхност на дървото. А когато това се прави чрез втриване в горещата дървесина, восъка попива и в дълбочина. От естетична гледна точка обгарянето подчертава фладера на дървесината, а восъка и придава блясък.
tsc1 Благодаря за оценката това което си написал е наистина така.При обработката на първият кошер след като истина го полях с вода,ще ви кажа какво се случи водата стои на капки и никъде не попи.
Кошер обработен с восък не се боядисва а относно обгарянето не може да е еднакво.
Моето мнение е че това е най ефикасното като обработка на дървен кошер.
Някой, като че ли се опитва да имитира Яките Кошери от Севлиево...?!?
http://yako-kosheri.com/
Това е просто модел колега
Георги, импрегнираш кошерите единствено и само с пчелен восък,това е много добре. Искам да те попитам имаш ли наблюдение върху тяхната повърхност през лятото? Моля те да споделиш.
През лятото си е същият няма разлика просто с времето намалява гланца но мен това не ме интересува важното е да не попива вода.
Георги и аз искам да попитам нещо.Обръщал ли си внимание долу горе колко грама восък отиват за обработка на десятка Дадан-Блат с два магазина?Имам едни дебели клони от орех отрязани,ще ги бича на дъски и е грехота да боядисвам такива ценни кошери,ще ги сложа на видно място като експонати,естествено заселени и работещи.
Оня ме изкефи да му обяснят защо се слагало ламарина
Всеки който е виждал американските кошери по филмите(и навсякъде), е нормално някой ден да се запита тая ламарина каква функция изпълнява (става въпрос са капака при подвижно пчеластване).
Восъкът (пченият) не предотвратява гниенето и гъбичките, тъй като е органичен (т.е. от гледна точка на гъбичките става за "ядене"). Неорганичните восъци (парафин, микрокристален восък....) не могат да са среда за гнилостни процеси.
Боята върху дървото след третирането му с нещо подобно ( дали с ленено масло, пчелен восък, микрокристален восък, смоли... и т.н.) вече не служи за предпазване от влага, а като защита от UV лъчи (прегряване на кошера). Който иска я слага, който иска - не. Небоядисано единствено дървесината може да потъмнее от слънцето и след време (много време) да загуби част от свойствата си.
използва се около 300/400грама восък процеса е малко трудоемък но резултатът е добър,аз съм си подготвил восък но пръчки и работя с него.
много бе. Аз моите ги импрегнирам с микрокристален и на корпус отиват не повече от 150-200 гр. (един корпус го пържа в мазнината 10 мин)
Дай повече инфо от къде го купуваш и на каква цена.
Извинявай за корекцията, но вероятно имаше в предвид IR лъчите, като виновник за загравянето. И ако ще се слага тенекия върху кошера, за да го пази от дъжда, не е ли по-добре да стига до долния ръб на капака и да е огъната по периферията навън поне на 5см, като стряха, за да не се стича водата по страниците на кошера? А между нея и капака - някакъв термоизолационен материал, за да не се предава топлината?
Микрокристалния восък - от Симан, Казанлък. (не знам дали още имат, но ако нямат могат да поръчат). Разрежда се 50:50 с парафин (понеже първия е по- скъп), него може и от Стара Загора.
Микрокристалния восък добавя към парафина по-висока точка на топене (прокапване), не искате лятно време като кошерите се напекат от слънцето и духне малко вятър да станат целите в кал и прахолях, и по-добро проникване в дървото (чистия парафин прониква само няколко мм навътре, докато микрокристалния восък е със финна структура и прониква до 2,5 см), което пък означава по-голяма трайност на импрегнирането и по-добра защита от гниене.
Извинявай за корекцията, но вероятно имаше в предвид IR лъчите, като виновник за загравянето.
Не съм сигурен, тук ти си специалиста.
Благодаря за отговора.
Не се блъскайте има за всички.
Лежак 18 гаранция 40 години.
Я пак опитай да познаеш гаранцията.
Пич, много се изсилваш. Явно са ти малко поръчките, щом толкова на често пускаш обявите. Бъди по скромен със хвалбите. Клиента е този, който трябва да дава мнение за изработката ти.
На мен специално не ми харесват тези обгаряния на дървото, обикновено външно обработените кошери прикриват разни дефекти.
Просто изказвам мнение.
Това е последната снимка тук и последният ми пост като много други хора.А Евгени колкото до моите обяви и поръчки нека аз мисля за тях ти нещо процент ли искаш че се в моите обяви пишеш.
НЕ, нищо не искам. Просто не се стърпях да отговаря на тона ти от предишния постинг. Трябва да се научиш да търпиш критики и да се вслушваш в препоръките.
Помисли реално - както и да си обработил кошера, няма как да му дадеш гаранция - 40 години , или искаш да кажеш - "Гаранция-Франция".
Гена, не се хаби.Просто поредния хвали - пръцко.Ще му кажа на този галош ,да не прибързва с изводите, щото глупака сам се показва, без да го дириш.