Чепа си е таман, бурето ми малее!:laughing:
Преглед за печат
Прикачен файл 11550........:laughing:
Моето буренце е къмто 15ина литра/има го напред в темата/ и ся се сещам че му е време да го източа. Държа ракийцата вътре до 3-4 месеца и после друга.
Ти засичал ли си го това колко изпива за година?
Ми така де!Да пием!
Стига сме я съхранявали:bigsmile:
Аз например,мога да изпия море със ракия,амааааа, само на думи.Иначе ми е най-сладка до 100-150млл....
Прибирам се в къщи,след работа.Отивам на хладилника и удрям бустер-трийсетина грама на екс.Ей така,да ми запари на гърлото.95% от "болестите" навлизат през носоглътката,таа лекарската доза си я взимам одма.След това,шетня из двора,кучета,котки,кокошки. ...и чак след това сядам на още стотина грама....
Та те това ми се случва след работа..:P
Днес заредих и малкия брат с прасковена.
Чепа бива ли го?:bigsmile:Прикачен файл 11601
'Арна, 'арна... Прасковата, ако не се добавя захар, пуска между 3 и 6 на 100. Аз изкарвам 1 казан джанки на патоки и ги преварям с прасковите. Аромата не е толкова осезаем, като на кайсиевата, но не може да се обърка. Аз нямам много праскови и за мен си е екзотика...
Колеги само да ви попитам, то сигурно го има назад в темата, ама много страници и не съм сигурен дали ще го намеря точно. По принцип баща ми добавя захар спрямо материала който ще вари. Той разтваря 1 към 3. 1кг захар за 3 литра вода и според обема на материала слага ...
Мисълта ми е че аз искам да пробвам с мед, вместо захар. В този случай ако преди е било 1 към три вода захар. Сега водата с колко мед трябва да е и има ли особености ?
Захаромер трябва. А колко трябва да е изходната захарност на пращината - виж в ракиджийския форум. По мой личен опит разтвора на мед с вода е добре да се свари.