Миналата седмица беше пълно със змии и кърлежи-направо няма отърване.А иначе постоянно мъкнат нещо,ама са до гората!
Преглед за печат
Миналата седмица беше пълно със змии и кърлежи-направо няма отърване.А иначе постоянно мъкнат нещо,ама са до гората!
След обяд като вървя м/у кошерите мирише на мед, значи е добре работата
Явно е валнало при теб. При мен няма такова нещо, поилката е черна от пчели, на кориандъра няма една пчела. Дано утре завали както го дават
Да сега валя ,но ще хване декиш за кориандър 2016г.:laughing:Да живее слънчогледа!При мен ,както го сяха трябва да цъфти до коледа.:bigsmile:
Koриандъра добре се отчете, като се има предвид каква суша беше в началото. Колкото до слънчогледа при мен едва сега оформя питите
Днес в 9,30 сутринта на пчелина беше 14°,почнах да търся някаква дреха да облека,голям студ.От кошерите излиташе по някоя друга пчела,все едно март месец.Погледнах първенеца си за тази година,добре е,качили са в петия магазин и работят.Ще видим накрая какво ще изкараме.
Ужасно време точно за слънчогледа ! Мамка му и късмет.
Пчеличките се мъчат,но няма температура за отделяне на нектар от слънчо,само прашец.
Ако някой се е чудил какво ще стане ако забрави да сложи достатъчно рамки в плодника. Ето го резултата.
Прикачен файл 4558
Текна мана и от жълъда.Прикачен файл 4594Прикачен файл 4595Прикачен файл 4596Прикачен файл 4597
Тази година Странджа ,май ще е благосклонна.Беше споменал за слънчоглед.Няма ли да разреди и да изпорти мановия мед.При мен след като валя на 4-5 0,7 се скъсаха от работа.Отдавна не помня на слънчоглед да работят от тъмно до тъмно.Както изглежда и тази година слънчогледа ще спаси положението.