https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A...80%D0%B2%D0%BE
Мед е бре, ето от това...
Преглед за печат
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A...80%D0%B2%D0%BE
Мед е бре, ето от това...
http://www.bgfermer.bg/Article/5669896
Охаааа! Ей това много ми се понрави!
http://www.zajenata.bg/%D1%86%D1%8F%...news68879.html
тоя открил топлата вода:bigsmile:
Прикачен файл 7188
Уговорих среща между това винце, и тия мили хапчици! Получи се любов от пръв поглед! Наздраве!
Жената ми изпържи кифтенца от диво/свинско и телешко/ ,салатка,имам 0,5л ракия и една тенджера таратор.НАЗДРАВЕ и само ЛУДОГОРЕЦ
Ами малко, тази година не ми се налага изобщо да варя! Хич не им се свиди на тия авери- да сте живи и здрави! Благодаря! То и да видя зора, отсреща комшията прави чуден мускат. Оня ден вика, хайде да правим бартер-ракия за мед? Казвам готово бе, ама откъде мед?:laughing: Шегувам се. Така че, Пепи или намери някой за бартер, или давай адреса на лични- да почерпя!
Меда хубав тази година, ракията също... да се чуди човек кое да бартероса от двете ;)
Тянка,аз съм готов със закуската.......
Само не ми казвай че това бялото като мляко е от снощния буркан дето показа във видео чата Ачка:bigsmile:
Прикачен файл 7241
Добро утро! Ето това....
Прикачен файл 7242
Лесно би могло да се превърне в нещо такова....Приятен апетит! Наздраве!
Ауу, страхотно! :P добър апетит
И сиренце има май вътре, а като се полеят и с медец мммммм........
Тянка с това ме печелиш......
Това бе сутришната закуска. Шеф Тянко е страхотен! Предполагам, че съм един от малкото щастливци, които са имали възможността да опитат от произведенията му.
На сбогуване с Бат Тянко.
Вие има с какво да идете, а аз, ако трябва да ходя ще трябва да ида само с голия си... ентусиазъм.:bigsmile:
За вечер,че и за обяд......задушени воденички с лук,домати,моркови,ябълка,м ед,мащерка и др.
Ризото Ко Ши Ям
1 ч.ч ориз
400 грама броколи
100 грама пармезан
50-100 грама зехтин
150 грама вино
2 ч.ч вода
Глава лук
Копър
Черен пипер
Босилек
Сол
http://i.imgur.com/MO2zbgk.jpg
http://i.imgur.com/4eAczFB.jpg
Прикачен файл 7370
Прикачен файл 7370
Докато се чудите, и косите нервите аз сготвих десерта, а жена ми вечерята! Салатката от българско зеле и червено цвекло, с моркови! Наздраве!
Прикачен файл 7371
Ще се превърнат в кюфтенца по Чирпански!
Ей ей ... това във фурната не мога го опиша!
Тва крем карамел ми прилича? Мноого добре, консумирам го силно охладен...
Бат Тянко тая кайма май е купешка:bigsmile:
Дака и таз "чаша" ми е само една пълна със задушени и запечени сърчица...Всъщност вече нее пълна..
Повокиран от Данчо,за какво използват МОТИКАТА и аз реших да и копна тази сутрин.На "копанките" им подложих печена ръжена филийка нацапана с масалце от Боженци.....и с айрянче от щастлива крава.
Ей от толкова диети, станахте по 100 кила. :bigsmile:
Че на 1,90м личат ли стоте кила...
На теб или на малкия Илийчо.:bigsmile:
Ти след това май ще поискаш руса коса(канадска ливада) и сини очи +леки трапчинки на бузите.Малко сме тез,като излезли от некерман и да не ни личат 100-те кила.
Иначе най-лесния начин да решиш проблема с 15-те сантиметра са токчетата.Потренирай малко (с токчетата) и много бързо ще........решиш,че си си много добре така както си....
Прикачен файл 7454
Язовирни парчета :yo:
Прикачен файл 7460 Прикачен файл 7461
Сушата се отчете доволно тая година. Памид, Дамят, Сензо, Врачански мискет, абе букет като Мед. 24 захарност.:yo:
Прикачен файл 7487
Много вървят с червено виноdrinks;
С бира не влизат ли?
Браво Вальо , това е годината на гроздето и сливите .
И на паламуда бат Петьо!
Хубавото вино се пие с хубаво мезе/на Ачката близнаците/.До сега с шишарки не съм чувал да върви:bigsmile:
Ама и ти си един енолог.....
Тянка, пробвах ги и с бира снощи. Да ти кажа не важи пред комбинацията с виното ;)
То кестени да има, беленето е лесно :)
Зависи как ги приготвяш. По принцип дават препоръчително още преди варене или печене да се цепнат под формата на х с нож, но внимателно. Но дори и да не ги цепнеш, ако са добре опечени се спукват и поне аз не съм имал големи проблеми с беленето. Ако не са спукани с вилица лесно се пробиват и се маха кората.
а колко време ги варите по варненско са малко загатка
Днес,докато си чета вестника ето какво спретнах....
Антикризисните мерки ги разбирам. Но за вестника без жокер, не?
Използвах го за подпалка и духалка на скарата.......
Ако беше го използвал за подложка на питието, щеше да е още по готино! Наздраве!
А аз ти го прочетох. :bigsmile:
Датата е 25.12.88г. Нито дума за Коледа, но пък ни информират, че "нашите" в Афганистан громят противника. А професор Матей Матеев, ни информира за свръхпроводимостта. Дали е роднина на нашия администратор?
Обръщай спортната страница и сложи пържоли, че свършиха! :bigsmile:
Тянка познай на това(не са кестени) дали ще му върви вино(домашно)
Твърдо не Ачка! Няма да върви, а направо ще търчи! Наздраве и приятен апетит!
За тая мазна тавичка червеното винце е силно препоръчително, да не кажа задължително-иначе как ще борим холестерола.
Прикачен файл 7548
Тази есен съм на тема сушени плодове. Не че не знам отговора, но как мислите ще стават ли за мезе на виното(то не може винаги с мръвка, трябва понякога и нещо по-леко ;) )?
Идеално ще си пасне с вино от 1,5лв.-2лв. демек от магазина.Кестените са една идея по близо до виното...........картофи с вино!!!По добре ми звуи картофи с бира.....А ушаф.....ми звуч,като чай...
Честно казано, ако виното е хубаво- нищо му не требе! Но, заради табаета предпочитам с мезе! А любимото мезе са Кайзер пастърма, Филе Елена, вратни пържоли, маринован чернокоп, хамон, домашни луканки, абе криза! А любимо вино е Мерло, Мавруд, Каберне и Бордо. Наздраве!
То на виното има етикет,но там не виждам да пише сушени плодове.
Ееее Борка , вие там на местно ниво с Делпи си решете?
С пуканки пили ли сте червено вино:bigsmile:.
Бели бъбреци.
Най-напред главичката:bigsmile: после бъбреците.:yo:
Някои от аверите ще опитат мезето. Наздраве!
Прикачен файл 7566
Прикачен файл 7599
Да метна и аз нещо на масата.
Ако беше възможно, да ги обгърнеш стомашно, с някоя мускатова?
Знам там е проблема! Уж държавата бедна, най-скъпия и некачествен бензин, или дизел, а като ги видя по сами в тея коли...А бяхме млади...