Пълни боклуци са тези тънките.
Преглед за печат
Пълни боклуци са тези тънките.
Благодаря на отзовалите се. В един от пчеларските магазини в Ямбол са по 3 лева. По миналата година намерих вътрешните хранилки на левче по-евтино от техните цени затова питах дали някой знае кой е производителя на тези ХР. В Плевен явно са били на "далавера". :)
Тънки са и лягат върху рамките и намаляват площта през която да минават пчелите, това е тормоз за пчелите. Ако вече сте си купили такива, сложете някакви подложки, за да не лягат върху рамките. Иначе са евтини. Сърбите много ги предлагат на Ташмайдан.
Ето това са ХР по 3 лв комплекта, съжалявам но вече са пригодени за друга цел.
Може ли някой да ми каже,дали може за Х.Р.да се ползва поцинкована мрежа с растер 4,5 мм.
Каналите, сиреч програмите сменяш ли?
Цъ,заклейли са врътката ,даже и xxl не става ,че Мама излита на високо.
Здравейте,
от миналата година се уча на пчеларство. Сега се опитвам да разбера как се работи с ханеманови решетки и имам някои съмнения. Кошерите (2 бр., наполовина мои) са 10 рамкови дадан-блат. Като поставя магазина върху плодника, разстоянието между плодниковите и магазинните рамки е около сантиметър. Като поставя ханемановата решетка (метална, Лега) между тях, разстоянието от плодниковите до решетката е около 1.5 см, а магазинните опират в решетката и дори тя малко ги повдига. Питам се, дали е нормално това?
Единият кошер е по-силен и сложих решетка и магазин с 10 магазинни рамки с основи - нямах изградени. Две седмици пчела горе не се вясна, а долу - ври и кипи. Реших, че не могат да минават през решетката и я махнах. След 1 седмица резултатът беше същия. По това време започна да цъфти акацията. За радост, подариха ни 6 изградени магазинни рамки и 4 от тях сложихме в магазина. От този момент нещата живнаха - много пчели на изградените рамки, на основите започна да се забелязва строеж. На 24-ти май ги погледнах и реших, че има открито пило на една от рамките в магазина. Вчера пак ги гледах и реших, че май съм се заблудил за пилото. Реших да пробвам отново решетката и я поставих. Днес ги погледнах, пчелите горе като че ли са намалели, но все още има много и реших да оставя решетката. Има ли в нета упътване за ползване на тези решетки? Какво бихте ме посъветвали? Благодаря предварително!