Няма, няма! Те и пчеларите са писали по кошерите с въпросния молив.......
Преглед за печат
Ще кажа аз какво мисля, а пък ти си прецени. Други също ще се включат. Времето е топло и пчелите все още излизат и намират по нещо, което задоволява дневните им потребности, а може и дори да остава и резерв. 10- 12 кг. си е доста храна за някои райони и като се има предвид, че зимата не консумират кой знае какви количества, би било вероятно да не закъсат. Все пак докато дойде време за питки ще им стигне, а оттам нататък слагаш по една шапка отгоре и пиеш вино.;)
Хора, гледайте си кошерите и пчелите докато можете, защото след някоя и друга година ще стане това -
"Израел показа първия мед, направен от роботи"!:(
https://agri.bg/novini/izrael-pokaza...aven-ot-roboti
Докато научиш как да тълкуваш събраната информация действително ще ти трябват години.;)А когато научиш правилния начин на тълкуване ще откриеш колко много време си загубил.:(А покрай времето и много други неща, които няма начин как да върнеш.crying;А то и дошло време за пенсия и ти е станало все тая.:laughing:
Аз хич не им се чудя. Моите ядат трета питка.Меда да си го пазят за снега.hi;
Питката би била за твое спокойствие, при така описаната ситуация е малко вероятно да останат гладни. Както каза Дончев и по лични наблюдения тези които са приключили по рано о с пилото са се дозапасили. Най добре е да хвърлиш по един поглед, ако имаш съмнения за някои отглеждали до по късно сериозно количество пило.
"Проектът представлява автоматизирани кошери, свързани с изкуствен интелект." - както стана с фермите за грутящ, кудкудякащ и рогат добитък. Смятам, че няма да ни се размине същото и при пчелите, колкото и да не ни се иска. По-добре да сме подготвени.
Аз например, такива съмнения няма откъде да имам - вероятно трябва да стоя често на пчелина и евентуално да си записвам подозрителни външни признаци. Да, ама нямам време за това, както и за излишно отваряне.
Като при всичко "едро"! После свинското , пилешкото, говеждото и т.н. бъкани с антибиотици и хормони.Те пък проклетиите се загнездват у хората.Та гледаш после "красиви стройни американки" от по 100+ кг. Огромни мускулести канари дето едва себе си носят. Е, ако това чака и пчеларството?! Халал да са им и печалбите и добивите.
Ама тия с паричките май ще идат при "хобитите" истински мед да си купят.Като знаят как го добиват техния!;)