Покритието изкарва година , не повече , но намясто може дасе мазне , където трябва - поне несе наслоява , като боята ! wink;Цитат:
Първоначално публикувано от Станко Ставров
Преглед за печат
Покритието изкарва година , не повече , но намясто може дасе мазне , където трябва - поне несе наслоява , като боята ! wink;Цитат:
Първоначално публикувано от Станко Ставров
Не сега а след 2-3год.Гаранция ще стреснеш обектива.Цитат:
Първоначално публикувано от rosty_sz
И аз съм фен на водоразтворимите бои. Ето как изглеждат след година и седем месеца, по моя преценка не са мръднали.
http://s7.postimage.org/z11dlzl7r/P4060005.jpg
И аз съм на мнението на колегата за боите на водна основа.Моите също не са мръднали и няма разлика между тия на една и на две години,но това разбира се е доста кратък период в предвид експлоатационния живот на един кошер.Цитат:
Първоначално публикувано от simo
Единствената ми дилема сега е за новите сини кошери,които предстои да боядисвам.Синята боя е доста тъмна в заводския си вариант.Предния път я разредих 1 към1 с бяла,но пак ми тъмнее сякаш.Според вас колеги,по ли е добре да е класически небесно син цвят,което ще се получи ако е 2 към1 разредено.
П.С.Кошерите ми ги има в "Да си покажем кошерите"-на последната страница(14),ако някой иска да се ориентира за нюанса.
Няма вариант боята на водна основа да изкара повече от минаването с горещ ленен безир и алкидна боя.Казвам го защото го виждам с очите си.
След безира ако се нанесе хубав лак с парцал ще държи доста дълго.
Не съм опитвал с лак!Мислех да го направя по едно време,но се отказах защото стават еднотипни и ще ми се губят още повече майки.
Сега си правя един и ще бъде с лак,но при мен е друго:бройката ще е много малка и само за лична консумация и раздаване на роднини.
Някой пробвал ли е комбинацията топъл ленен безир и боя на водна основа ?Боядисах първите кошери само с боя на водна основа като първия слой беше разреден 1:2 като основа ,та се чудя дали сега да не сложа първо безир!
Добре си направил като си разредил първото боядисване.След като изсъхне ги боядисай още веднъж,но без да разреждаш.Става чудесно.Цитат:
Първоначално публикувано от danko_77