А до колко е вярно,че от 01.01.2020 г.няма да има субсидии за никого–ни зърнари,ни пчелари,ни говедари,ни овчари?
Това е муха пусната от арендатори–зърнари. Има ли нещо такова? Някой да знае нещо точно и сигурно?
Преглед за печат
Игличката наближава балона май?;)
Вече гледах репортажа! Ха да видим, какво ще стане? - нищо. То щерката, много се охранила бе. Аз, ако имах такова щастливо прасе - ехее. В ПЧЕЛАРСТВОТО е същата схема, ей!
https://www.youtube.com/watch?v=LA8lyQoxGgw
https://www.youtube.com/watch?v=LA8lyQoxGgw
Нищо сигурно няма. Днеска Станишев се изказа сутринта по радиото, че ще има съвещание ли, какво ли, на високо равнище в ЕС и ще се говори за намаляване на евросубсидиите след напускането на англичаните. Но не вярвам да се случи за земеделските субсидии. Западните фермери ще изреват на умряло на секундата. А неудобно някак за едни да има, за други да няма.
То и в пчеларството е така! За едни да има, щото видиш ли, имали сертификат и им купуват меда на 50%, над ония амсалаци, дето нямат сертификат. Нищо че пчелите им вършеят в един харман, ама за сметка на това, имали сертификат. `Бахти сертификата. Пак, да ви пусна ли клипа на Слави? - "Няма, такава, държава" Ей АМСАЛАЦИ, защо гледате пчели бре? Пак казвам - ДА НЯМА субсидиране за земеделието, било то зърнари, пчелари, животновъди, пеперудовъди, гълъбари и тем подобни!
Това е както сега е "модерно" да се класипицира, като ФАЛШИВА НОВИНА! - правилно си се ориентирал, от кого е пусната, защото целта й е точно да обслужи техните интереси или по-точно да "натисне" цената на земята надолу, а от там и рентите, защото в някой райони има и ренти от порядъка на 80-100лв/дк.
Поне за сега няма индикации за тотално спиране на субсидиите за земеделието, просто е възможно леко да бъдат намалени поради това, че през следващият програмен период 2021-2027година в Бюджета на ЕС нямя да я има вноската на Великобритания и начините за компенсирането й са два: или да се вдигнат пропорционално вноските на другите държави или да се намалят разходите. А, още едно допълнение към цитираната от теб дата 01.01.2020 г. - тогава започва последната година от програмният период 2014-2020година, та дори и да има някакви промени - то те ще започнат от началото на 2021година...
Това твърдение за предстоящото спиране на субсидиите в земеделието от 2020 или 2021 г. съм го чувал от арендатори - зърнопроизводители. Не съм сигурен, дали е вярно.
Аз си мисля, че субсидиите не само, че ще бъдат спрени, но ще започне и обратен процес. Само така си мисля.;)
Субсидии в селското стопанство ще има, защото иначе ще трябва да се внася не само газ, а и "мамбо". Ще има и дефицит, и глад, и току виж някоя октомврийска революция. Едва ли в Европа искат такъв сценарий, и без това се клатят основите.