Тези таблетки се казват "ФОКСТОКСИН или ДЕЛИЦИЯ" не се продават свободно силно отровни и няма лечение сама СМЪРТ. Прочетете указанието и ще се уплашите .
Преглед за печат
Тези таблетки се казват "ФОКСТОКСИН или ДЕЛИЦИЯ" не се продават свободно силно отровни и няма лечение сама СМЪРТ. Прочетете указанието и ще се уплашите .
Ха .Ха от преди десетина години ги знам тези хапчета. Цяла Добруджа третира с тях.Магазините се нареждат на кумин по около 8 или 10 направо върху земята на 2,3 магазина по едно хапче сложено на парче хартия ,а последният магазин увит със стреч и край на мача . Забравяш за думата МОЛЕЦ .Дори след като извъртя последно не си правя ама изобщо труда да ги връщам за почистване.Напрово вц склада.
Аз също не връщам магазините за почистване ,затова търся варианти.Ползвал съм преди години подобни хапчета ,но и рамките ми бяха по-нови и не знам точно какъв е ефекта.Към колегите : след като са такава опасна отрова ,как мелят брашно и как ядем после хляб? За мравчената киселина : при по -нови рамки и по- уплътнен склад ,може и да работи.При мен не даде добър резултат.Слагах и в бурканчета ,и върху парцали.Просто много бързо се изпарява.Колега , би ли писал как се наричат тези хапчета.
После ревем за цена на меда.
Потвърждавам казаното като не съм виждал, но и аз съм чувал точно за този метод за борба с молеца. Трябва да си признаем, че това е много примамлив метод поради неговата простота и висока ефективност. При ужасяващата цена на единствения специализиран препарат няма как да не се прибягва до такива алтернативни методи.
http://www.bulcontrol-bg.com/fumigaciya.html
Карантината не гарантира пълно разграждане,а някаква приемлива остатъчна стойност,която според учените,платени от самия производител на химията,няма да увредят организма.
Прочетохте статията за глифозата ,който се разгражда "напълно" в почвата за няколко седмици и това го твърди най-големия - Монсанто.Всеки си има глава,да мисли.
Градски ,благодаря за линковете.Виждам ,че си против такива действия.Аз обаче не живея в рая ,нито съм по-католик от папата.Пелетите с "фосфин" ми харесаха.
След малко отивам на село и ще ти снимам опаковката
Delicia Freyberg или Делиция - газтоксин АЛУМИНИЕВ ФОСФИД - 57,0 %
Универсален фумигант / инсектицид, акарицид и родентицид / за борба със складови неприятели / зърнена гъгрица, оризова гъгрица, бобова гъгрица, царевична гъгрица, житен молец, житен бръмбар, суринамски брашнояд, житна гъгрица, зърнов бръмбар, ръждивочервен брашнян бръмбар, ръждивочервен зърнен бръмбар, молец по сушените плодове, сив брашнян молец, тютюнев молец и др. / чрез обгазяване / фумигация на празни и пълни складове, мелници, вагони, трюмове, контейнери, силози, тютюн и т.н.; зърно в насипно състояние.
Активно вещество: алуминиев фосфид – 57,0 %
Вид на препарата и опаковка: Плоски таблетки по 3 грама - кутия 1,440 кг. Всяка кутия съдържа 16 флакона с по 30 таблетки (общо 480 таблетки). Кръгли таблетки по 3 грама - алуминиева бутилка 1 кг. Пелети по 0,6 грама - алуминиева бутилка 1 кг. Категория на потребителя: професионална.
Работа с препарата: а/ обеззаразяване на зърно в силозни клетки или зърно в насипно състояние – 8-10 таблетки / 40-50 пелети / на тон зърно, при време на експозиция в зависимост от температурата на зърното от 3 до 7 денонощия. Проветряване – минимум 2 денонощия. б/ обеззаразяване на празни складове - 2 таблетки / 10 пелети / за куб. метър при същите условия, както при обеззаразяване на зърно.
Карантинен срок за зърно: 45 дни
http://nivabg.com/wp-content/uploads...ca-delicia.jpg