Наистина е пасифлора и това не плода му а семето, но въпреки че е на не повече от 5-6 метра от пчелите не виждам особен интерес повечето които го кацат са диви видове.
Преглед за печат
Наистина е пасифлора и това не плода му а семето, но въпреки че е на не повече от 5-6 метра от пчелите не виждам особен интерес повечето които го кацат са диви видове.
Колеги, кое е това растение?
Свободен достъп. Търсих статия за растението за да дам линк и Гугъл ме отведе на страницата. Нещо нередно ли да го изтрия?
Не, няма нищо лошо! Просто ми стана любопитно. Основния сайт е на фирмата ми и то е известно на колеги и приятели.
Ако ти е интересно, прочети там за "сребърната вода". Преди време предложих на колегите ви в другия форум да направим експеримент и пчеличките да се поят с такава вода. Има силни антибактерицидни свойства. Нямаше отзвук, макар че бяхме готови да я предоставим безвъзмездно за експеримент. Имаме апаратура, наша разработка с която си я произвеждаме. Всички я пием, особено през зимата. Не ти трябват антибиотици!
Ами ето без да искам ти направих реклама на сайта и фирмата, бирата нека да е шуменско :D
Прилича, но има няколко разлики, при мен цветовете са бели и не са сферични.За челядника пише, че цветовете са сини, а не намирам да има друг вид- бял.Виждам го вече втора година на едно и също място.Миналата година пчелите го посещаваха, но тази година-не, може би са намерили нещо по-интересно :).
Намерих описание на кръглоглав челядник, щом има кръглоглав, вероятно има и друг!
Растението е "Нарязанолистна лугачка" - Dipsacus laciniatus.