От една майка Майсторе.;)Без да се хваля до 7 майки съм стигал в един кошер,но питай ме колко лев изкарах от тях....;):bigsmile:
Преглед за печат
Е как бе? За да се сбъдне мечтата му - майкопроизводител на годината, първо проучва пазара с не оплодени майки. Представям си каква е картинка да ги гони, за да ги хване. Сега ще ме апострофира, че има клетки, ама друго си е да направи пълнометражен клип.
С едно кубче лед от оплодена може да стане нефелна.От къде знаеш като ги пратиш по куриерска фирма как се грижат за тях?За мен поне 35% от качествата на майката се губят точно в куриерските доставки/това е мое мнение и не искам да го втълпявам на никого/.;):bigsmile:
Освен да бъда нападан не видях един да ме попита защо 20 дена преди основната паша аз разшерявам.:bigsmile:Тая вечер съм на кеф и ще ви споделя.Напримерно не ме е страх да неми се роят като повечето дуаени тук.За мен 6 рамки пило 20 дена преди основната паша са съвсем достъчно,а в началото на основната паша и 20-25% летяща също.За не разбралите орки по просто ще обясня моята практика.21 дена преди да цъфне акацията се появяват първите листенца/това не е критерий,че ще има паша акация/.....за липата може винаги да провирите да ли ще има нищасте...;)
п.п.Малко неща спестих,но безплатен обяд няма,а аз съм гладен.:laughing:
п.п.Едната дума не мой да я изпиша правилно;):laughing:
Много ми се ще,но няма как да науча.Колко млади и неопитни пчелари ще проверят това за Акацията?:bigsmile:За Нищестето нема да им отварям очите,че гледай станали гулеми пчелари на два петъка...:laughing:По последни мои сведения нищестето мой да стигде в меда до 80%:bigsmile::bigsmile:Ако има някой с по гулям % нека да сподели....:bigsmile: