Разстоянието предполагам е добре защото друг път са си ги пълнили
Преглед за печат
Разстоянието предполагам е добре защото друг път са си ги пълнили
По принцип сем.се стремят да блокират майката-плодника и след това качват на горе.В края на пашата пчелите ще освободят плодника(вдигнат медът),за да подготвят място за пило.Освободеното място ще е около три рамки и тук е нужна намесата на пчеларя-освобождаване на повече площ за пилото,стимулиране,третира не....
Здравйте,имам 3 отводки в 10Д.Б ,от 3 седмици ги подхранвам,но не помръдват, на две междурамия пчели стоят.Дали да затворя мрежестото дъно.
Две междурамия не може да се нарече отводка.Затвори мрежата и ако може сложи по рамка с люпещо пило.
Здравейте на всички опитни и не чак толкова опитни като менblush;.Въпросът ми е следният: има ли шанс да спася кошер който е без майка и има само търтиево пило (търтовка)? Или направо да го махам и да си търся отводка?
Стр.264 - Календарен справочник по пчеларство - Прочети указаното там - описано е стъпка по стъпка. Освен това съм чела, че приемат по-лесно неоплодена майка. Успех! И сподели какъв е резултата.
Здравейте колеги.От известно време забелязах,че пчелите започнаха да се давят в хранилката.Чистих ги няколко пъти,но на следващият ден отново около 7-8 пчели удавени във всяка хранилка,на какво може да се дължи това?