Възможни са всички варианти.
Преглед за печат
Възможни са всички варианти.
а как стой въпроса за прилагане на оплодена майка в този период?Ще я приемат нормално като няма никакво пило в семейството?Или преди да я приложа с транспортната клетка да поствя една рамка с люпещо се пило?А ако има стара майка която не съм забелязал,новата има ли шанс да победи?Знам че множко въпроси се събраха но .....моля за отговори!
Ако има стара майка и пчелите я пазят новата няма шанс.
Но няма ли го момента пчелите да изберат новата млада майка която е без дефекти
Има го този момент,но само когато обединяваш две семейства или отводки изравнени по сила.
Добър ден. Нов съм и искам да попитам един въпрос. Вчера сложих стериопор на празното място дето няма рамки, тоест стесних ги, защото взеха да падат температурите, обаче загледах,че отпред те сами са се затворили 1-2см и незнам дали да го махам/това дето те сами са се стеснили / или да го оставя ?Какво ще кажете вие?
1-2см. е малко за вход но щом пчелите са го направили те си знаят нещо,остави ги за сега така както са и потърси съвет от някой по опитен около теб за съвет на место,ако имаш снимка качи я тук да се види за какво точно става на въпрос
He. Te cu знаят.
Прикачен файл 293Добър вечер. Ето снимката дано да се вижда добре.Чакам вашите съвети да знам какво да правя.
Благодаря за отговорите предварително!
Поздрави!
Добре са,трябва им само м.предпазител.