Ако подхранваш може и да стане техниката.
Преглед за печат
Ако подхранваш може и да стане техниката.
Подхранвам, на 4-5 дни по една хранилка захарен сироп 1:1
А да, подхранване, в същия режим бях и аз навремето.
А за подхранването, съотношението захар/ вода с което ги храня добре ли е сега за летния период или трябва по рядък. Иначе гледам, че като го сложа и на другия ден вече са смъкнали всичко.
Добре е. При пчелите, както и в природата, нищо не се губи.
За да изпарят,намалят водата също трябва работна ръка.А когато са малко,всяка помощ от наша страна е добре дошла.Затова едно към едно е добре,дори в някой случаи две,три още по добре.Имам впредвид когато са далече и се ходи веднъж седмично.
Здравейте имам 3 ЛР кошери от околко месец още малко и корпуса ще се напулни. Нямам изградени пити за вторите корпуси. Как да процедирам, десет рамки само с основите, или да сложа 8 и да да взема отпървият корпус две с пило, Къде да го сложа отдолу или отгоре. Моля помагайте.
Aз продължавам да разширявам постепенно и на 2ри корпус.
Махам 2 пити с пило от 1ви корпус и на тяхно място слагам основи, 2те пити с пило ги качвам на 2ри като между тях слагам една основа.
След като изградят основата слагам нова и така докато изпълня корпуса.
Иначе има и много други начини, най много да съсипят основите иначе няма каква беля да направиш.
Здравейте!
моля за съвет, че май обарках работите. Вчера от три семейства извадих мед , който тъкмо бяха започналида запечатват пчелите. Меда е светъл и рядък. Извадих го защото следващите две седмици ще отсъствам, а нямам свободни магазини и пити да им сложа. Сега обаче започнах да се притеснявам да не се вкисне. Според вас какво ще стане с него и какво мога да направя евентуално.
Благодаря предварително за съветите.